Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 volejbolisti Rīgā piedzīvo vēl vienu zaudējumu Eiropas atlasē

Agris Suveizda

Latvijas U18 volejbolisti Rīgā piedzīvo vēl vienu zaudējumu Eiropas atlasē
Latvijas U18 volejbola izlase. Foto: CEV

Šodien Rīgā Eiropas U-18 čempionāta kvalifikācijas otrās kārtas sacensību spēlē Latvijas volejbolisti ar 1-3 (25:27, 25:23, 22:25, 25:27) zaudēja Austrijai.

Līdzīgā cīņā visos setos vadībā pabija abu komandu volejbolisti, setu uzvarētājiem noskaidrojoties setu galotnēs. Šoreiz veiksmīgāki bija austrieši, spēlei beidzoties pēc Ralfa Andrejeva kļūdas uzbrukumā.

Latvijas izlasē 16 punktus guva Eduards Dūdens, piecus no tiem gūstot ar bloku un trīs – ar servi, 14 punktus guva Rihards Stivriņš, bet 12 punktus – Jēkabs Dripe. Austrijas valstsvienībā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Zimons Šleglhofers, 19 punktus guva Jonass Mocina un 14 – Luiss Gavans, kura kontā pieci bloki.

“Grūti novērtēt zaudētu spēli. Cīņasspars, attieksme un pašatdeve bija uz desmit, bet rezultāts nav tāds, uz ko mēs cerējām un kādu gaidījām. Austrijas komanda pagājušā gada Eiropas čempionātā bija astotajā vietā un parādīja, ka mēs vēl neesam gatavi tur būt un spēlēt tādā līmenī. Pirmajā un ceturtajā setā bija “bedres” ar zaudētiem 6-7 punktiem. Izdevās panākt pretiniekus, bet galotnē atdevām setu ar savām kļūdām. Tas droši vien arī ir pieredzes trūkums. Austrija nospēlēja stabili un bez savām kļūdām. Mēs diemžēl spēlējām ar savām kļūdām. Tomēr nekādā gadījumā negribu teikt, ka kāds nospēlēja slikti vai neatdeva sevi laukumā visu. To varēja redzēt laukumā. Pēc atdeves un cīņasspara bijām pelnījuši uzvaru,” par spēli saka Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Māris Vensbergs.

“Spēli izšķīra dažas tādas kļūdas, kādas nedrīkst pieļaut. Mēs it kā pie to labošanas visu šo laiku strādājām treniņos un spēlēs, bet ceturtajā setā pēc 20 mums bija divi sitieni autā un viens ielaists “eiss”. Tā nedrīkst. Tas izšķir spēli setu galotnēs. Ja kāds ir jāpaslavē, tad šodien gribu paslavēt 14 gadus veco “libero” Tomasu Silavu. Nospēlēja stabili un ar maz kļūdām.”

Turnīra pēdējā dienā ir jāspēlē ar Ungāriju, kas šodien četros setos piekāpās Turcijai.

"Goda spēle. Jāuzvar. Protams, tā nav tik spēcīga komanda kā Austrija un Turcija, ar ko mēs cīnījāmies līdzvērtīgi. Domāju, ka esam spēcīgāki par viņiem. Savās mājās cīnīsimies par uzvaru. Līdzjutēju atbalsts un atmosfēra zālē ir superīgi. Žēl, ka neļāvām skatītājiem papriecāties vairāk,” par rītdienas spēli ar ungāriem saka treneris. “Par sastāvu vēl būs jāpadomā, bet, pat ja sastāvs būs cits, tas nenozīmē, ka nebūs maiņu. Šodien mēs mainījām sastāvu, un tie, kas uznāca laukumā, lieliski iesaistījās spēlē un sekmēja lūzumus un pakaļdzīšanās.”

Vensbergam izlasē palīdz treneris Raimonds Liniņš, fiziskās sagatavotības treneris Jānis Vanags, fizioterapeits Artūrs Tilgass un statistiķis Vladimirs Visockis.

Finālturnīrā iekļūst pirmo divu vietu ieguvēji. Finālturnīrs ar 16 komandu līdzdalību no 10. līdz 21. jūlijam norisināsies Bulgārijas pilsētās Sofijā un Plovdivā. Spēles tiešraidē var vērot “Youtube” kontā “Volejbols Latvija”.

Latvijas U-18 izlases sastāvs:
Artūrs Stūrītis, Markuss Vensbergs, Patriks Orups, Arturs Gulovs, Ralfs Andrejevs, Valters Ķirsons, Eduards Dūdens (visi - Rīgas VS/MSĢ), Jēkabs Dripe (Minusas VS), Rihards Stivriņš, Rainers Veips (abi - Jēkabpils SS), Ingars Blumbergs, Tomass Silavs (abi - Talsu NSS/Dundaga/MSĢ), Emīls Lapsalis (Rīgas VS), Edvards Drezovs ("Vecumnieki"/MSĢ).

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols

     [+] [-]

, 2024-04-13 21:03, pirms 2 nedēļām
Normāls sīvs mačs

     [+] [-]

, 2024-04-14 12:33, pirms 2 nedēļām
Neprecizitāte otrajā teikumā.Pēc Ralfa Andrejeva sitiena bumba piezemējās laukumā un spēlei vēl nebija jābeidzas.

     [+] [-]

, 2024-04-14 15:35, pirms 2 nedēļām
Caips rakstīja: Neprecizitāte otrajā teikumā.Pēc Ralfa Andrejeva sitiena bumba piezemējās laukumā un spēlei vēl nebija jābeidzas.
Tieši to pašu gribēju teikt: sēdēju tribīnēs pie tās līnijas un bumba bija 100% iekšā, nez kāpēc līnijnieks uzreiz pacēla karogu augšā - auts..

Ļoti žēl, ka ar šo zaudējumu Austrijai - mūsu, var tā nosaukt: "dēlu izlase" ( Vensbergs, Orups, Andrejevs.. ) zaudēja arī ceļazīmi uz U18 EČ finālturnīru, atlases grupā, kur tas bija reāli iespējami.. un tagad (šajā vecumā) būtu īstais laiks šiem puišiem plosīties finālturnīros, jo tālāk būs grūti ar ne tik konkurētspējīgiem augumiem (Vensbergs vienīgais būs blicē imho), un tīri uz tehniku vairs spēlēt nesanāks

Par pašām spēlēm: pret TUR, kas ir galvu pārāki vispār nebija savu uzbrucēju piesegšanas.. pret AUT - tik stulbi atdots pirmais sets, kad bija visu laiku vadībā ar +3 - galotnē vnk uzdāvināja sētu pretiniekiem... nu un pārējo sētu galotnēs - pietrūka koncentrācijas..

Veiksmi puišiem!