Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Dāmu volejbola izlase sāk gatavoties Eiropas čempionāta atlasei

Emils Ozerinskis

Dāmu volejbola izlase sāk gatavoties Eiropas čempionāta atlasei
Megija Dambrehte. Foto: LVS

Ceturtdien “Rimi” Olimpiskajā centrā treniņus pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra uzsāka Latvijas sieviešu volejbola izlase galvenā trenera Daniēle Mario Kaprioti vadībā.

Galvenais treneris Kaprioti ir izvēlējies 18 kandidātes. Visplašāk pārstāvētās komandas ir RVS/LU un RSU/MSĢ attiecīgi ar piecām un četrām spēlētājām, bet septiņas volejbolistes sezonu aizvadīja ārzemēs.

"Šobrīd sastāvā ir spēlētājas, kuras ir visgatavākās tam, ko gribam sasniegt augustā, – gan tehniskā un fiziskā jomā, gan mūsu spēles zīmējuma izpratnē un spējā to realizēt,” saka Latvijas izlases trenere Inguna Minusa, atgādinot, ka jau kopš pavasara volejbolistes Kaprioti vadībā strādāja trīs grupās – pieaugušo izlasē, U-22 vecuma izlasē ar vairāku pieaugušo spēlētāju līdzdalību un 16-17 gadus vecu volejbolistu grupā. “Pārsvarā strādāsim "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur trenēsies arī Latvijas vīriešu izlase. Arī pārbaudes spēles notiks turpat."

"Ar nepacietību gaidu treniņus, jau gribas pieskarties bumbai. Kādu laiku vairāk ir strādāts fiziskajai sagatavotībai, daudz skrēju, un tagad gribas uzspēlēt," saka izlases kapteine Paula Nikola Ņečiporuka, kura daudz brīvā laika pavadīja dzimtajā Kuldīgā un jūtas labi atpūtusies pirms izlases treniņnometnes.

"Domāju, ka kandidāšu sarakstā iekļautās Kristīne Kramēna un Liene Šimkuse būs labs papildinājums izlasei. Viņas jau pavasarī un vasarā trenējās kopā ar mums. Kristīne ir mierīga, nosvērta un grūti satricināma, gādā par labu garastāvokli komandā, bet Liene ir pieredzējusi spēlētāja, kura laukumā iet un krīt, pavelkot arī pārējos līdzi. Būs vēl divas labas palīdzes," izmaiņas izlasē komentē komanda kapteine.

"Gaidu uzvaras, taču jau iepriekš intervijās ir teikts, ka izlasē liekam uzsvaru uz pozitīvismu, mēs izbaudām procesu. Turklāt galvenais ir, nevis kliegt un izrādīties, bet, pat zaudējot, spēlēt volejbolu ar aizrautību un prieku. Dzirdēju ļoti daudz labu vārdu par Latvijas U-22 izlases startu Itālijā. Varam no viņām mācīties, kā spēlēt saliedēti un būt atvērtām. Mēs varam smelties iedvesmu no viņām," saka Ņečiporuka. “Ar Bosniju esam spēlējušas. Tā ir spēcīga komanda. Melnkalnei sekoju līdzi pēc rezultātiem Eiropas Sudraba līgā, taču neko vairāk nezinu. Domāju, ka ar Melnkalni varam spēlēt par uzvaru, bet ar Bosniju ir jācīnās. Viegli nebūs.”

“Grūti prognozēt, kā būs. Varbūt mums tas būs labāk, ka divas spēles aizvadām šogad un ir vairāk laika sagatavoties nākamajam gadam. Mēs esam jauna komanda, un gada laikā varam ievērojami progresēt,” norāda Ņečiporuka.

Latvijas izlase 2. un 3. augustā "Rimi" Olimpiskajā centrā aizvadīs spēles ar Dāniju, bet nedēļu vēlāk – ar Igauniju.

2026. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles divos riņķos savā un pretinieču laukumā notiks no 2024. gada 17. līdz 29. augustam un no 2025. gada 9. līdz 17. augustam.

Latvijas izlase 17. augustā Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā pulksten 17:15 tiksies ar Melnkalni, bet 28. jūlijā Sarajevā – ar Bosniju un Hercegovinu.

Finālturnīrs ar 24 komandu līdzdalību notiks Azerbaidžānā, Čehijā, Turcijā un Zviedrijā.

Latvijas izlases kandidātes:

Cēlājas: Elvita Dolotova (RSU/MSĢ), Elza Reknere (RVS/LU)
Diognāles: Marta Kamēlija Levinska (Ankaras PTT, Turcija), Megija Dambrehte (Kuopio “Puijo Wolley”, Somija)
Bloķētājas: Lāsma Ozola (RVS/LU), Junora Vagele (Klužas-Napokas “U NTT Data Cluj”, Rumānija), Anna Rīta (Ostina Pī Valsts universitāte, ASV), Karmena Struka (RSU/MSĢ)
Otrie tempi: Anija Jurdža (Saloniku “Aris”, Grieķija), Paula Nikola Ņečiporuka (“Belfort”, Francija), Katrīna Struka (RSU/MSĢ), Kristīne Kramēna (LU/RVS), Anna Cepurīte (RVS/LU), Rēzija Mazure-Mago (Jaroslavas “SAN-Pajda”, Polija)
Libero: Elīna Zvaigzne, Sindija Bože (abas – RVS/LU), Megija Grundmane (RSU/MSĢ), Liene Šimkuse (VK “Jelgava”).

     [+] [-]

, 2024-07-18 18:36, pirms 2 mēnešiem
neredzu pienesumu no otras kopienas