Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-22 sieviešu volejbola izlase devusies uz Eiropas čempionāta finālturnīru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas U-22 sieviešu volejbola izlase devusies uz Eiropas čempionāta finālturnīru
Daniele Kaprioti. Foto: CEV

Latvijas U-22 izlases volejbolistes devušās uz Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru Itālijā, pa ceļam aizvadot trīs pārbaudes spēles ar Polijas U-20 izlasi.

Latvijas U-22 izlases spēlētājas neoficiāli gatavošanos sāka kopā ar pieaugušo izlasi, bet oficiālā gatavošanās sākās 3. jūnijā. Puse no Latvijas U-22 izlases volejbolistēm bija pieaugušo izlases kandidātes startam Eiropas Sudraba līgā.
Polijā tiks aizvadītas trīs pārbaudes spēles ar Polijas U-20 izlasi, bet pēc tam izlase pa taisno dosies uz Itāliju.

“Izvēlēties 14 spēlētājas Eiropas čempionātam nebija viegli. Protams, bija spēlētājas, par kurām bija skaidrs, ka viņas brauks uz Itāliju. Daļa no viņām spēlēja arī pieaugušo izlasē. Tomēr izdarīt pēdējo izvēli par trim – četrām braucējām nebija viegli,” par izvēlēto sastāvu startam Itālijā saka Latvijas U-22 valstsvienības galvenais treneris Daniele Mario Kaprioti. “Volejbolistu spēlētprasme ir uzlabojusies, un mums ir vairāk labu spēlētāju. Mums ir vismaz 16-18 volejbolistes, kuras pretendē uz dalību izlasē, un konkurence ir katrā no pozīcijām. Šajā izlasē ir virkne 2005., 2006. un pat 2007. gadā dzimušu spēlētāju, un tas jau ir pamats nākamajai U-22 izlasei. Tāpēc var teikt, ka pēdējā izšķiršanās bija saistīta arī ar komandas nākotnes vīziju un tehniskiem iemesliem. Tomēr man ļoti patika strādāt ar visām 18 spēlētājām, un es varu teikt, ka arī, piemēram, 15. un 16. spēlētāja, kas nebrauks uz Itāliju, savā veidā ir kopā ar mums.”

“Galvenais mērķis pārbaudes spēlēs Polijā ir censties spēlēt labu volejbolu ar komandu no valsts, kas mums daudzās lietās ir pāris soļus priekšā, redzēt, cik tālu mēs esam no šīs valsts spēlētājām un turpināt progresēt. Un, protams, izjust spēles garšu. Tāpat mērķis ir arī pētīt pretinieces, kuru rindās spēlēs pārsvarā 2005. un 2006. gadā dzimušas volejbolistes. Tāpēc šīs spēles mums ir svarīgas arī nākotnei,” par pārbaudes cīņām Polijā saka treneris.

“Sagatavošanās periods bija ļoti labs. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, spēles līmenis šogad ir augstāks, un spēles sistēma, ko cenšamies uzlabot, ir daudz vairāk nostabilizēta. Izlase sagatavošanās periodu pabeidza kā komanda, un, beidzoties sagatavošanās posmam pirms došanās uz Poliju, ikviens komandā bija nedaudz noskumis, ka treniņu posms ir beidzies. Arī ticība sev ir lielāka, un to nespēs mainīt arī Eiropas čempionāta rezultāti,” par padarīto sagatavošanās posmā saka Kaprioti. “Dalība finālturnīrā Itālijā daudzu iemeslu dēļ ir īpaša. Mēs grupā divas spēles aizvadīsim ar vienām no labākajām pasaules, ne tikai Eiropas, komandām – Itāliju un Turciju. Spēlēt astoņu komandu finālturnīrā mums ir neticama iespēja.”

Galvenajam trenerim Daniēlem Mario Kaprioti izlasē palīdz treneri Arvils Keišs un Inguna Minusa, fizioterapeits un fiziskās sagatavotības treneris Roni Antero Rekola, statistiķis Mareks Maksimovs un menedžeris Kristaps Čerņavskis.
Kvalifikācijas turnīrā 2023. gada jūlijā Latvijas izlase trijos setos zaudēja Polijai, kā arī abām šīm komandām tika ieskaitīta 3-0 (25:0, 25:0, 25:0) uzvara pār Izraēlu, kas uz sacensībām Daugavpilī neatbrauca. Polija iekļuva finālturnīrā kā grupas uzvarētāja, bet Latvija finālturnīram kvalificējās triju labāko otro vietu ieguvēju skaitā.

Finālturnīrs ar astoņu komandu līdzdalību no 1. līdz 6. jūlijam notiks Itālijas pilsētās Kopertīno un Lečē. Eiropas čempionāta finālturnīra grupā Latvijas U-22 izlase Lečē tiksies ar Itāliju, Turciju un Ukrainu.

Pirmajā Eiropas čempionātā šī vecuma komandām 2022. gadā Itālijā uzvarēja mājinieces, finālā piecos setos apspēlējot Serbiju, bet bronzas medaļas izcīnīja Turcija, kas piecos setos pieveica Poliju.

Latvijas U-22 volejbola izlases spēlētājas: cēlājas – Arina Sosinoviča (RVS/LU), Laura Vāvere (RSU/MSĢ); vidējās bloķētājas – Karmena Struka (RSU/MSĢ), Junora Vagele (Klužas-Napokas “U NTT Data Cluj”, Rumānija), Anna Rīta (Ostina Pī Valsts universitāte, ASV); diagonālās spēlētājas – Anete Čelnova (RVS/LU), Vlada Pridatko (Baku “Milli Aviasiya Akademiyası”, Azerbaidžāna); otrā tempa spēlētājas – Katrīna Struka, Elizabete Štolca (abas – RSU/MSĢ), Anna Cepurīte (RVS/LU), Rēzija Mazure-Mago (Jaroslavas “SAN-Pajda”, Polija), Kristīne Leskinoviča (“Holte”, Dānija); “libero” – Megija Grundmane, Alvīne Krumholce (abas – RSU/MSĢ).