Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolistes pārbaudes mačā vēlreiz četros setos piekāpjas Austrijai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas volejbolistes pārbaudes mačā vēlreiz četros setos piekāpjas Austrijai
Latvijas sieviešu volejbola izlase. Foto: Artūrs Striebriņš/LVF

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase otrdien Jelgavā pārbaudes spēlē četros setos piekāpās Austrijai, ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Itālijas speciālista Daniēles Mario Kaprioti vadītā komanda ar rezultātu 1-3 (20:25, 19:25, 25:27, 27:25) piedzīvoja neveiksmi pret Austrijas volejbolistēm.

Laukumā starta sastāvā devās Lāsma Ozola, Elvita Dolotova, Paula Ņečiporuka, Anna Rīta, Anija Jurdža, Vlada Pridatko un "libero" spēlētāja Kristīne Kramēna. Vēlāk laukumā devās arī visas pārējās mačam pieteiktās spēlētājas.

Rezultatīvākā ar 11 punktiem Latvijas komandā bija Jurdža. Deviņus punktus vienā setā guva Adelīna Gerliņa, pa astoņiem Paula Ņečiporuka un Liene Šimkuse, bet vēl trīs spēlētājas sakrāja pa pieciem punktiem.

Austrijas vienībā 15 punktus guva Anamarija Galiča, trīs no tiem sakrājot ar servi, bet rezultatīvākā viešņu rindās ar 17 punktiem bija Kora Šāberla.

Abas komandas daudz kļūdījās servēs - Latvija 17 reizes, Austrija - par vienu reizi vairāk. Uzbrukumā punktus pat vairāk guva Latvija (57:50), tomēr kļūdu krietni vairāk bija latvietēm (38:25).

"Labā lieta šodien bija tā, ka mēs rezultātā turējāmies daudz tuvāk pretiniecēm visus četrus setus, " teica Kaprioti. "Abas vienības šodien bija savādākas, taču Austrija mainījās mazāk par mums, kas varbūt nozīmē to, ka mūsu rezerves ir tuvākas pamatsastāvam. Godīgi sakot, Austrija šodien spēlēja labāk nekā vakar. Šodien mēs vairāk mēģinājām neļaut austrietēm spēlēt, darbojāmies blokā un mēģinājām traucēt austriešu spēles veidu. Spēlētājas centās, kaut arī ne vienmēr varēja sasniegt mērķi."

Jau ziņots, ka pirmdien Latvijas volejbolistes pirmajā pārbaudes spēlē pret Austriju piekāpās ar ar rezultātu 1-3 (19:25, 25:20, 11:25, 16:25).

Kaprioti darbā palīdz treneri Andrejs Odinokovs un Inguna Minusa, fiziskās sagatavotības treneris Atiljo Rudžeri no Itālijas, fizioterapeits no Somijas Roni Antero Rekola un statistiķis Mareks Maksimovs, bet komandas menedžeris ir Kristaps Čerņavskis.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas grupā ielozēta kopā ar Dāniju, Slovākiju un Spāniju.

Pirmā spēle Latvijai būs 20.augustā izbraukumā ar grupas favorīti Slovākiju.

Finālturnīrā iekļūst 12 komandas - sešu grupu pirmo divu vietu ieguvējas. Labāko komandu vidū dalību jau nodrošinājušas četras rīkotājvalstis - Itālija, Vācija, Beļģija un Igaunija, kā arī astoņas labākās vienības pēc 2021.gada sacensību rezultātiem - Serbija, Turcija, Nīderlande, Polija, Krievija, Francija, Zviedrija un Bulgārija. Tā kā Krievijas komandas iebrukuma Ukrainā dēļ ir atstādinātas no starptautiskajām sacensībām, par šo vietu finālturnīrā lēmums vēl ir gaidāms.

     [+] [-]

, 2022-08-10 07:48, pirms 2 gadiem
Te nekas nemainās,kļūdas,kļūdas! Kur Levinska nozudusi? Amerikas plašumos apmaldījusies?

     [+] [-]

, 2022-08-10 09:45, pirms 2 gadiem
aizermans rakstīja: Te nekas nemainās,kļūdas,kļūdas! Kur Levinska nozudusi? Amerikas plašumos apmaldījusies?
26. augustā viņai sākas NCAA sezona (20.augustā Sun Devils paredzēta arī pārbaudes spēle). Volejbola sezona tur sākas viena no pirmām un biedzās jau decembrī. Tā ir atšķirība no basketbola, kur kaut kāda rosība sākas tikai oktobra beigās, tāpēc augustā un pat septembrī nav problēmu spēlētājas dabūt uz izlasēm. Volejā tā nesanāks.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-10 12:24, pirms 2 gadiem
Labi satrenēts ,bet viduvējs spēlētājs tomēr arī paliek tikai viduvējs spēlētajs. Gan jau tik kupls un "vieds" treneru kolektīvs ar Minusas un Odinokova šarmu varēja ieteikt viestrenerim arī labāku spēlētāju piesaisti ar elastīgāku grafiku . Bet daži speletāji ,kuri dosies savās profesionālajās gaitās un daža laba volejbola skola ,būs savu vasaras darbiņu uz izlasas rēķina padarījuši godam.

     [+] [-]

, 2022-08-11 09:16, pirms 2 gadiem
Serves taktika 0 līmeni.