Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

"Robežsardzei" otrā piecu setu kauja diennaktī un trešā vieta superkausā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Robežsardzei" otrā piecu setu kauja diennaktī un trešā vieta superkausā
Matīss Gabdulļins. Foto: Renārs Koris

Baltijas superkausa turnīrā volejbolā trešo vietu izcīnījusi "Robežsardze"/"Rīga", šodien ar 3-2 (25:22, 23:25, 25:19, 19:25, 15:12) pārspējot Igaunijas čempioni Tallinas "Selver"/"TalTech".

Spraiga pirmā seta galotnē rīdziniekiem padevās triju punktu izrāviens, bet otrā cēliena izskaņā ko līdzīgu paveica tallinieši. "Selver"/"TalTech" komandai otrā seta pirmajā pusē bija pat piecu punktu pārsvars (10:5), bet mājiniekiem izdevās atspēlēties.

Trešajā setā "Robežsardze" no 5:5 panāca 10:5, pēcāk uzvarot pārliecinoši, bet ceturtajā setā Rīgas komandai izdevās no 9:14 atgūties līdz 16:15 pārsvaram, 16. punktu nopelnot Tomam Vanagam, kurš ieservēja eisu. Tallinas vienība atbildēja ar sešu uzvarētu izspēļu virkni, panākot piekto setu.

Izšķirošā seta sākums labāk padevās talliniešiem, bet turpinājumā pārliecinošāk darbojās rīdzinieki, pie 3:2 pārņemot un pēcāk tā arī vairs neatdodot vadības grožus pretiniekiem.

“Ir labi. Teicami būtu, ja būtu vinnēts vakar. Ir izpildīta pilnā programma – ir nospēlēts divreiz pa pieciem setiem. Tas ir tas, kas mums ir vajadzīgs sagatavošanās posmā, – lai “pierīvētos”, saprastu viens otru. To citur nekur nevar izdarīt. Tikai spēlēs – šajās, kas būtībā ir oficiālas spēles, vai Baltijas līgas mačos,” pēc trešās vietas izcīnīšanas teica “Robežsardzes/Rīgas” galvenais treneris Raimonds Vilde. “Šis ir komandas galīgais sastāvs, bet pie daudz kā vēl ir jāpiestrādā. Jāuzlabo sadarbības un saprašanās laukumā – cēlāja ar uzbrucējiem, bloķētāju starpā, fiziskā sagatavotība, sīkās nianses. Laika vairs daudz nav palicis.”

“Pasākums ir lielisks. Organizatori ir pacentušies. Kas attiecas uz laukumu, tīkliem, reklāmu un visu pārējo – super. Žēl tikai, ka skatītāju ir pamaz,” saka Vilde.

"Fracht" Baltijas Superkausa izcīņa

DatumsLaiksSporta veidsSpēleRezultāts
14.09.11.00Pusfināls volejbolāSelver/Taltech – Tartu Bigbank0-3
14.00Pusfināls volejbolāJēkabpils Lūši – Robežsardze/Rīga3-2
17.30Pusfināls basketbolāRīgas Zeļļi – Lietkabelis Panevėžys67:61
20.15Pusfināls basketbolāVEF Rīga – Wolves Vilnius76:80
15.09.11.003. vietas spēle volejbolāRobežsardze/Rīga – Selver/Taltech
14.153. vietas spēle basketbolāVEF Rīga – Lietkabelis Panevėžys
17.00Fināls volejbolāJēkabpils Lūši – Tartu Bigbank
20.00Fināls basketbolāRīgas Zeļļi – Wolves Vilnius