Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

RSU/MSĢ trenere Ikauniece: "Volejbols ir kā šahs, katra komanda cenšas atrast labāko gājienu"

Jānis Celmiņš

RSU/MSĢ trenere Ikauniece: "Volejbols ir kā šahs, katra komanda cenšas atrast labāko gājienu"
Inguna Minusa un Inga Ikauniece. Foto: Artūrs Stiebriņš, LVF

Jau vēstīts, ka Baltijas Volejbola līgā sievietēm finālu negaidīti sasniegušas RSU/MSĢ un "Tartu Universitātes" komandas, kuras pusfinālos tika galā attiecīgi ar regulārajā sezonā dominējušajām "Tallinas Tehnoloģiju universitāti" un "Rae Spordikool/Viaston". Pēc pirmā pusfināla iespaidos par cīņu dalījās RSU/MSĢ komandas trenere Inga Ikauniece.

“Bijām labi sagatavojušās un izanalizējušas pretinieces, un meitenes ļoti pieturējās pie plāna, ne brīdi nekrītot panikā. Uzvaras pamats bija laba pretinieču spēles analīze, labi nospēlēja “pirmie tempi”, kā arī bija laba kopējā spēle. Otrajā setā zaudējām servju uzņemšanas dēļ. Pirmajā setā tikt galā ar mūsu uzbrucējām tallinietēm nesanāca, un viņas pastiprināja servi. Trešajā setā mēs nedaudz pamainījām sastāvu, un rezultāts neizpalika,” spēli komentēja RSU/MSĢ komandas trenere Inga Ikauniece.

“Par lūzumu spēlē var uzskatīt gan pirmā seta beigas, ko uzvarējām – tādas uzvaras dod emocionālu pacēlumu, kas gan otrajā setā laukumā neatspoguļojās, gan otro setu, kad pretinieces atrada pretspēli. Tiesa, pēc tam arī mēs veicām savu gājienu. Volejbols ir kā šahs. Katra komanda cenšas atrast labāko gājienu,” saka trenere.

Arī otrā pusfinālā uzvarēja zemāk izsētā komanda, “Tartu Universitātei/Bigbank” ar 3:2 pieveicot “Rae Spordikool/Viaston”.

“Pēdējā savstarpējā spēlē Tartu komandu uzvarējām. Šodienas viņu spēli redzējām. Ir viņu sastāvā dažas izmaiņas, un mums mājasdarbs šovakar vēl ir darāms,” par pretiniecēm finālā saka Ikauniece.

RSU/MSĢ finālu pret "TÜ"/"Bigbank" sāks sestdien pulksten 17.00. Šosezon aizvadītajos divos savstarpējos dueļos abas komandas pa reizei uzvarējušas ar 3:0.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols