Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Sigulda uzņems U18 EČ kvalifikācijas turnīru volejbolā

Sigulda uzņems U18 EČ kvalifikācijas turnīru volejbolā
Uz plakāta ir siguldietis Gustavs Auziņš. Foto: Latvijas Volejbola federācija

22.-24. aprīlī Latvijas Volejbola federācija kopā ar Siguldas pilsētu uzņems U18 Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra C grupas mačus, kur sacentīsies Latvija, Grieķija un Igaunija. Uz mūsu junioriem tiek liktas lielas cerības.

Mārča Obrumaņa vadītā Latvijas U18 zēnu izlase jau pagājušajā sezonā sevi pierādīja kā spēcīgu un cīņai gatavu komandu, gūstot vēsturisku panākumu - astoto vietu U17 Eiropas čempionāta finālturnīrā. Par šī gada C grupas izlozi, treneris saka, ka par pretiniekiem nav iemesls sūdzēties, taču Grieķijas komanda nav vēl redzēta darbībā.

Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Arnis Tunte: "Esam gandarīti, ka ir izdevies iegūt tiesības organizēt šo U18 kvalifikācijas turnīru Siguldā. Liels paldies pašvaldībai par atbalstu sacensību norisei, un jāatzīmē, ka tās būs pirmās vēsturē starptautiskās volejbola sacensības Siguldā. Ceram iepriecināt siguldiešus ar laba līmeņa volejbolu un atmiņā paliekošām, pozitīvām emocijām. Ņemot vērā iepriekšējās sezonas panākumus, manuprāt, šī komanda ir spējīga uz lielām lietām, tāpēc aicinu visus atbalstīt klātienē Siguldas Sporta centrā."

Ģenerālsekretārs arī norāda, ka ir svarīgi šādus turnīrus aizvadīt pie skatītājiem un atbalstītājiem ārpus Rīgas, lai iedvesmotu jaunākos volejbolistus, un parādītu, ka ar kārtīgiem treniņiem var tikt pie lieliem panākumiem.

Trīs dienu turnīrā C grupas komandas katra ar katru tiksies savā starpā, lai noskaidrotu, kura izcīnīs vienīgo ceļazīmi uz finālturnīru, kas 9.-17. jūlijā risināsies Gruzijā. Šajā grupā sākotnēji bija četras izlases, taču Baltkrievija tika izslēgta, ņemot vērā tās atbalstu Krievijas karā pret Ukrainu.

C grupas sacensību kalendārs Siguldā
22.04. 19:00 Igaunija – Grieķija
23.03. 18:00 Grieķija – Latvija
24.03. 18:00 Latvija – Igaunija

Izmantotie resursi:
volejbols.lv


Foto: Latvijas Volejbola federācija

Kaprioti nosauc Latvijas sieviešu volejbola izlases 19 kandidātes

Latvijas sieviešu izlases galvenais treneris Daniele Kaprioti ir nosaucis 19 volejbolistes, kuras pirmdien, 29. aprīlī, sāks gatavošanos Eiropas Sudraba līgas sacensībām.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Ap 5000 jauniešu cīnījušies par "top! kausu" volejbolā

Pagājušo svētdien, 21.aprīlī, Rīgā norisinājās 20. vispārizglītojošo skolu volejbola turnīra “top! kauss” 2024 finālsacensības. Kopumā tajās piedalījās 4772 skolēni no 602 komandām un 247 skolām, pārstāvot 34 novadus un 6 valstspilsētas. Septiņu stundu laikā tika izspēlētas 672 spēles uz 16 laukumiem, četrās grupās, ar 7 minūšu laika ierobežojumu un neierastu segumu - iekštelpu zālienā, kā arī uz diviem dažādiem grīdu segumiem.
Jānis Medenis. Foto: volejbols.lv
7

Beidzot uzvar mājinieki – "Lūši" gāž daugavpiliešus no Latvijas troņa

Latvijas vīriešu volejbola čempionu godā atgriezušies Jēkabpils "Lūši", kuri savās mājās četros setos pārspēja "Ezerzemi"/DU (25:21, 22:25, 25:18, 25:14) un finālsērijā ar 3-1 uzveica pagājušā gada čempionus daugavpiliešus, titulu izcīnot piekto reizi septiņu sezonu laikā.