Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

20. reizi norisināsies skolu kauss volejbolā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

20. reizi norisināsies skolu kauss volejbolā
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Jubilejas sezonā par skolu kausu volejbolā cīnīsies astoņas reizes vairāk dalībnieku nekā tā pirmajā sezonā. Šogad sacensības notiks jau 20. reizi, fināla dalībniekus atlases sacensībās noskaidrojot līdz 31. martam. Arī šogad kausa izcīņas atbalstītājs ir Latvijā lielākais vietējais veikalu tīkls “top!”.

Kopš 2001. gada, kad sacensības notika pirmoreiz, šī ir jau 20.reize, kad vispārizglītojošo skolu komandas cīnās par skolu kausu, pasākumam kļūstot par vērienīgākajām jauniešu volejbola sacensībām Latvijā. Ja 2001. gadā par kausu 66 komandu sastāvā sacentās 660 dalībnieki, pagājušogad tie bija jau vairāk nekā 4100 jaunieši 502 komandās no 199 skolām, bet jubilejas turnīrā piedalīsies apmēram 5300 dalībnieku no 620 komandām.

Atšķirībā no sporta skolu sacensībām šajā turnīrā jaunie volejbolisti spēlē kopā ar saviem klasesbiedriem un skolasbiedriem, draugiem skolā, ar ko viņi kopā pavada lielāko daļu laika. Vienā komandā spēlē profesionāli sportisti un jaunieši, kuriem volejbols vienkārši patīk, kas padara neprognozējamus spēļu iznākumus.

Šo gadu laikā cauri skolu kausa sacensībām ir izgājusi lielākā daļa Latvijas izlašu dalībnieku, īpaši izceļot spēles un dažādas radošas aktivitātes finālposmā, kas šogad 21. aprīlī ir ieplānots “Skonto” hallē Rīgā, Emiļa Melngaiļa ielā 1a. Katrā vecuma grupā par godalgām “top!” kausā cīnīsies ne vairāk par 32 komandām.

“top!” kausa atlases sacensības norisināsies 27 vietās, iesaistoties 34 novadiem un 6 valstspilsētām un aptverot gandrīz visu Latviju. Šajā posmā tiek spēlēts sabraukumu formātā, noskaidrojot labākās komandas novadā un uzvarētājiem iekļūstot finālposmā, kas notiks 21. aprīlī Rīgā.

Sacensību mērķis ir noskaidrot labākās komandas un veicināt volejbola attīstību, kā arī popularizēt veselīgu un sociāli aktīvu dzīvesveidu jauniešu vidū, palielinot viņu interesi par šo sporta veidu, tāpēc “top!” kauss tiek rīkots kā volejbola svētki vispārizglītojošo skolu jauniešiem. Kausa izcīņas sacensības organizē Latvijas Volejbola federācija sadarbībā ar veikalu tīklu un pašvaldībām.

“Esam pagodināti arī šogad atbalstīt jauniešu volejbola sacensības, kur aprīļa mēnesī tiks iegūts šī gada top! kauss 2024. Kā vietējiem uzņēmumiem piederošam, reģionālajam tīklam, mums ir svarīga jauniešu atbalstīšana un sports ir tas, kas vieno un veido skaistu nākotnes sabiedrību. Redzot kā spēļu laikā jaunieši viens otru atbalsta, apzināmies, ka tas ir būtiski ne tikai sportā, bet arī kopējā personības attīstībā,” sadarbību raksturo veikalu tīkla “top!” valdes locekle un mārketinga direktore Ilze Priedīte.

Informācija sagatavoja:
Elizabete Misgirda
Mārketinga un Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Volejbola federācija