Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Bronzas sēriju ar uzvaru Rīgā sāk DU

Andrejs Siliņš

Bronzas sēriju ar uzvaru Rīgā sāk DU
Edgars Savickis un "Daugavpils Universitāte"
Foto: Renārs Buivids

"Daugavpils Universitāte" (DU) sestdien izbraukumā Daugavas Sporta namā Latvijas vīru volejbola čempionāta bronzas sērijas pirmajā spēlē ar rezultātu 3:1 uzveica "Lāse-R/Rīga".

Tāpat kā pirms gada, arī šajā pavasarī bronzas godalgas izspēlē Rīgas "Lāse-R" un "Daugavpils Universitāte".

Pirmā seta ieskaņā rezultāts auga līdzīgi, bet seta otrajā daļā mājinieki atrāvās. DU divreiz īsā laikā pieprasīja pārtraukumus, taču rezultātu tas īsti nedeva, un Aleksandrs Avdejevs pielika punktu "Lāses" drošajai uzvarai setā (25:20). Otro setu daudz pārliecinošāk uzsāka viesi, gūstot četrus punktus pēc kārtas. Arī sasaukšana uz īsām pārrunām nespēja mainīt spēles gaitu, un DU turpināja audzēt rezultātu ar četru pieu punktu pārsvaru. Kļūdas servēs, nesaprašanās aizsardzībā un arī neveiksmīgas situācijas - tas viss "Lāsei" neļāva atspēlēt seta sākumā zaudēto, un DU otrajā setā triumfēja ar 25:19.

Trešo setu labāk sāka mājinieki, ātri panākot četru punktu pārsvaru (5:1). Ar aptuveni tādu pārsvaru aizritēja pirmā seta daļa. Otrajā daļā DU pietuvojās pāris punktu attālumā (13:15), bet vēlāk viesi izlīdzināja rēķinu (16:16) un aizgāja vadībā (17:16). Pārņēmuši vadību, viesi turpināja lauzt rīdziniekus un svinēja panākumu ar 25:22, pārņemot vadību arī pa setiem (2:1).

Ceturtais sets sākās līdzīgi, neviena no komandām nespēja iegūt ātru pārsvaru, bet DU bija pirmā, kas mācēja atrauties, no 5:5 panākot 10:5 savā labā. Vēlāk pārsvaru izdevās arī palielināt, un DU bija krietni tuvāk uzvarai spēlē jau ceturtajā setā. Seta izskaņā "Lāse" nedaudz pietuvojās, taču daugavpilieši uzvaru setā noturēja (25:22), svinot panākumu arī visā spēlē ar rezultātu 3:1.

Sērijā līdz trim uzvarām DU izvirzījusies vadībā ar 1:0.

Bronzas sērijas kalendārs

DatumsLaiksKomandasVieta
04.04.201319.00Daugavpils Universitāte - Lāse-RDaugavpils OC
11.04.201318.00Lāse-R - Daugavpils UniversitāteSN Daugava

Visas sērijas spēles tiešraidē translēs Sportacentrs.com.