Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"RTU/Robežsardze" atspēlējas, tomēr piedzīvo trešo zaudējumu

Jānis Celmiņš

"RTU/Robežsardze" atspēlējas, tomēr piedzīvo trešo zaudējumu
Foto: Renārs Buivids

Trešo zaudējumu „Schenker” volejbola līgā šodien piedzīvojusi „RTU/Robežsardzes” komanda, kura viesos cieta sāpīgu zaudējumu pret „Parnu” volejbolistiem, piekāpjoties igauņu klubam piecos setos – 2:3. Cīņas gaitā „studenti” prata atspēlēties no 0:2, taču beigu beigās nekā… Jāsamierinās ar izcīnītu vienu punktu turnīra tabulā.

Pirms pietiekami principiālās cīņas šovakar abas komandas bija aizvadījušas četras spēles. Pērnavas komanda bija tikusi pie trim panākumiem, bet rīdzinieki uzvarējuši divas reizes.

Raimonds Vildes laukumā pamatsastāvā šodien sūtīja Tomu Vanagu, Mārci Jirgensonu, Jāni Vāveru, Armandu Celitānu, Edgaru Toču, austrāliešu cēlāju Gregu Sukačovu un Ingaru Ivanovu libero pozīcijā.

Spēli „RTU/Robežsardze” iesāka itin veiksmīgi, pirmajā tehniskajā pārtraukumā dodoties ar minimālu pārsvaru (8:6), taču seta turpinājumā laukumā situāciju jau kontrolēja „Parnu”. Pēc neilgās atelpas ātri pārņēmuši vadību, mājinieki droši aizsoļoja pretī uzvarai mača pirmajā setā – 25:22.

Arī otrajā setu veiksmīgāk sāka mājinieki, taču Rīgas komanda cīnījās atzīstami, setam tuvojoties tā beigām pat izvirzoties vadībā ar 15:14. Kā vēlāk izrādījās, tad tā arī bija vienīgā reize, kad Vildes padotie prata pārņemt vadību. Seta turpinājumā atkal veiksmīgāki bija pērnavieši (25:22), pa setiem izvirzoties vadībā ar 2:0.

Arī pēc vairākām izdarītajām spēlētāju maiņām „RTU/Robežsardzei” spēle nevedās. Lielāko trešā seta daļu vadībā bija Igaunijas kausa ieguvēji, taču volejbolā uzvar komanda, kura prot nospēlēt galotnes. Šo īpašību šoreiz apliecināja viesi. Lai gan seta galotnē „Parnu” volejbolistiem bija drošs pārsvars (23:20), viņi tomēr prata izlaist uzvaru. Servējot Vanagam rīdzinieki guva piecus punktus pēc kārtas un prata pagarināt cīņu vismaz par vienu setu – 25:23.

Sajutuši uzvaras garšu Vildes padotie turpināja iesākto arī ceturtajā setā, un ātri ieguva vadību – 5:2. Igaunijas komanda viesus gan nekur tālu nelaida, īsi pirms tehniskā pārtraukuma rezultātu līdzsvarojot – 7:7. Līdzīga cīņa laukumā turpinājās līdz pat seta galotnei (lai gan uz brīdi „RTU/Robežsardzei” bija arī +4), kurā nedaudz veiksmīgāki bija viesi – 25:23. Tādejādi trenera Vildes padotie „ballīti” pagarināja vēl par setu.

Piektajā setā viesiem iespējas tika dotas, taču tās palika līdz galam neizmantotas. Izvirzījušies vadībā ar pirmo punktu izspēlēm „Parnu” volejbolisti svinēja panākumu gan setā (16:14), gan visā spēlē – 3:2. Te gan jāpiemin, ka seta galotnē rīdzinieki prata atspēlēt vairākas mačbumbas un no 9:14 panāca 14:14, bet beigās tomēr cieta zaudējumu.

Panākums „Parnu” komandai ļāvis līdz minimumam samazināt līgas līdervienības „Selver” atrāvienu kopvērtējumā (divi punkti), turklāt pērnaviešiem vēl ir viena spēle rezervē. Rīgas komanda tikmēr ar astoņiem punktiem šobrīd ieņem dalītu 4./5. vietu.

"Parnu" rindās ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Andrus Radiks, bet 13 pievienoja Kardo Koresārs. "RTU/Robežsardzes" labā 19 guva Jānis Liepiņš (spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa), bet 17 un 13 katrs guva attiecīgi Toms Vanags un Jānis Vāvers.

Jau rīt "RTU/Robežsardze" pret "Biolars/Jelgava"

Atpūtas brīdis rīdziniekiem būs īss, jau rīt komanda dosies uz Jelgavu, kur tiksies ar Latvijas čempioniem, Latvijas kausa ieguvējiem un „Schenker” līgas Superkausa ieguvējiem „Biolars/Jelgava” volejbolistiem. Lūk, šī solās būt patiesi principiāla cīņa, kurā uzvarētājus prognozēt ir ļoti grūti. Uz papīra nedaudz labāk šobrīd izskatās rīdzinieki, taču dzīvē šis papīrs ir ļoti plāns. Cīņa risināsies Zemgales Olimpiskajā centrā un tiešraidē būs skatāma arī portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvā TV 411.kanālā). Spēles sākums pulksten 19.00.