Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Baltijas līgā RVS/LU cīņu par finālu uzsāks pret pamatturnīra uzvarētājām no Jonavas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baltijas līgā RVS/LU cīņu par finālu uzsāks pret pamatturnīra uzvarētājām no Jonavas
RVS/LU sieviešu volejbola komanda. Foto: Jēkabs Pravornis/ Rīgas Volejbola skola

Nedēļas nogalē Tallinā notiks “Optibet” Baltijas Sieviešu volejbola līgas (BSVL) finālčetrinieka cīņas, kurās vienīgā Latvijas pārstāve RVS/LU sestdien pusfinālā tiksies ar pamatturnīra uzvarētāju Jonavas "Aušrine".

BSVL finālčetrinieka cīņas sestdien atklās RVS/LU un Jonavas vienības cīņa. Pamatturnīrā divreiz (3-1 un 3-0) pārāks bija Lietuvas klubs.

“Jonava ir komanda, kurā nav superzvaigžņu, tomēr viņas spēlē kā komanda, ir labi sagatavotas taktiski un spēcīgas bloka un aizsardzības kombinācijā. Šī komanda maz kļūdās. Pieredzējušās spēlētājas zina, ko kurā brīdī darīt. Vājā vieta ir tā, ka viņām tiešām ir jāspēlē kā komandai, lai spētu uzvarēt citas vienības. Tāpēc tas, kas mums ir jāmēģina izdarīt, ir nedaudz to viņu “pulksteni” salauzt. Mums jāmēģina uzvarēt ar viltību, ne tikai uzbrukt, uzbrukt un uzbrukt. Mums jāmēģina būt gudrākiem. Protams, ja pretiniecēm viņu spēle izdodas, viņas ir grūti apstādināmas,” pirms došanās uz Tallinu saka RVS/LU komandas treneris Daniele Mario Kaprioti.

“Pēdējā spēlē ar Jonavu, lai arī zaudējām trijos setos, visos – ar divu punktu starpību. Un tie ir tikai seši punkti,” par spēku samēru saka treneris. “Arī turnīra tabula rāda, ka pirmās četras komandas ir ļoti līdzīgas spēkos, tāpēc nevaru teikt, ka ir kāda favorītkomanda. Jonava ir nedaudz lielāka favorīte, taču, manuprāt, visas četras komandas var sasniegt finālu.”

“Šā gada komandai ir lielāka pārliecība par savu varēšanu un stiprāks komandas gars, un Itālijas treneris Daniele Kaprioti mums ir ļoti palīdzējis psiholoģiski un taktiski. Saprotam, ka nevinnēsim individuāli, bet tikai kā komanda. Tāds ir mūsu domāšanas veids,” saka RVS/LU vienības kapteine Kristīne Kramēna, kurai šis ir ceturtais Baltijas līgas finālčetrinieks. Iepriekš viņa tikusi pie trim dažāda kaluma medaļām, tai skaitā uzvaras lauriem 2020. gada pavasarī.

“Jonavas komanda ir spēcīgs pretinieks ar lielu pieredzi. Volejbolistes spēlē apdomīgi, un, es pat teiktu, viltīgi, ne ar spēku, bet ar domāšanu un taktiku. Arī mums jāspēlē tāpat, lai spētu ar viņām cīnīties. Savukārt mēs esam jaunākas un varbūt fiziski spēcīgākas,” par spēlēm Tallinā saka Kristīne. “Ar Jonavas komandu esam spēkos līdzīgas. Ir pārliecība, ka varam iekļūt finālā, bet jāparāda labs sniegums.”

Otrā pusfinālā tiksies mājinieces Tallinas TalTech/Tradehouse un pašreizējās čempiones Kaunas-VDU.

Spēles par zelta un bronzas medaļām notiks svētdien.

Pagājušogad labāko četru komandu sacensības notika bez Latvijas komandu līdzdalības. Finālā Kauņas volejbolistes uzvarēja Tartu TU/"Bigbank" vienību, kuru šosezon ceturtdaļfinālā pievarēja RVS/LU, bet bronzas medaļas ieguva Jonavas "Aušrine-KKSC".

Kalendārs

BSVL

Pusfināli

25.02. 14.00 Tallinas TalTech/Tradehouse – Kaunas-VDU
25.02. 17.00 Jonavas Aušrine – RVS/LU

Fināli

26.02. 12:00 Spēle par 3. vietu
26.02. 15:00 Spēle par 1. vietu

Izmantotie resursi
Home - Volejbols