Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases volejboliste Ņečiporuka spēlēs Ostravas vienībā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlases volejboliste Ņečiporuka spēlēs Ostravas vienībā
Petra Ņečiporuka. Foto: Artūrs Stiebriņš

Nākamo sezonu Latvijas izlases volejboliste Petra Ņečiporuka aizvadīs Čehijas augstākās līgas klubā “TJ Ostrava”.

Variantu nākamajai sezonai Petrai bija gana. Viņa izvēlējās Čehiju, kur ir augstākas klases volejbols. Vietu pamatsastāvā viņai neviens negarantē, taču tas Petrai nav nekas jauns. Arī Pāvela Seļivanova vadītajā Latvijas izlasē šopavasar viņa iekļuva pēdējā brīdī, beigās tiekot pie teikšanas arī pamatsastāvā.

“Kamēr varu, vēlējos spēlēt ārzemēs. Gribēju progresēt. Čehijas klubu izvēlējos, jo tur ir spēcīgākais čempionāts no valstīm, kur piedāvāja spēlēt man, kā arī klubs atkal spēlēs CEV Izaicinājuma kausā,” stāsta Petra.

Arī iepriekšējā sezonā čehietes spēlēja CEV Izaicinājuma kausā, pirmajā kārtā “Daugavas” sporta namā Rīgā ar 3-1 un 3-0 apspēlējot RVS/LU vienību ar Ņečiporuku ierindā. Jāpiemin, ka tieši CEV izaicinājuma kausā Petra spēlēja pret nu jau viņas tagadējo Čehijas klubu “TJ Ostrava”, kurā arī parādīja sevi no labākās puses, dodot čehu trenerim iemeslu viņu ievērot un apsvērt piedāvājumu par dalību komandā, rezultātā kļūstot par labu piemēru jaunajām Latvijas volejbolistēm un parādot, ka ir dažādas iespējas kā sasniegt augstākas volejbola virsotnes.

“Klubs pirms līguma parakstīšanas piedāvāja nedēļu patrenēties. Iepatikās komanda, treneris un vieta. Augusta sākumā biju Čehijā, atbraucu Latvijā uz pāris dienām un pagājušajā nedēļā braucu atpakaļ uz jauno darbavietu,” stāsta volejboliste.

Tā viņai nebūs pirmā sezona ārpus Latvijas. Viena sezona aizvadīta Norvēģijā Oslo klubā, vēl sezona – Sentpītersbērgas koledžā Floridā.

“Treniņi ir intensīvāki, fiziski grūtāki,” lūgta novērtēt treniņus jaunajā komandā, bilst Petra. “Liels uzsvars tiek likts uz spēles elementu tehnisku izpildījumu un slodžu sadali. Pagaidām no rītiem vairāk strādājam ar individuālo tehniku un arī fizisko sagatavotību. Individuālās tehnikas treniņos zālē esam tikai trīs volejbolistes, un treneris iemāca mazus knifiņus. Ir sīkumi, ko var uzlabot. Vakarā ir bumbu treniņi un komandas taktika. Vēl reizi nedēļā katrai volejbolistei ir pa pusstundu ilgam individuālajam video treniņam, kurā tiek aplūkota spēlētājas tehnisko elementu izpilde. Pagaidām ir grūti, bet izbaudu,” ļoti apmierināta ar darbu Ostravā ir Petra.

Vieta pamatsastāvā būs jāizcīna, viņa uzsver: “Treneris teica, ka spēles līmenis Čehijā ir augsts, un viņš negaida, ka uzreiz spēlēšu pamatā. Ja turpināšu progresēt, tad varbūt tikšu arī līdz pamatsastāvam. Būs sevi jāpierāda. Arī meitenes manā pozīcijā ir labas. Turpināšu trenēties un centīšos izsisties uz augšu.”

Par sezonas mērķiem komandai treneris bilda, ka grib redzēt komandu labāko pieciniekā Čehijā, iekļūt izslēgšanas spēlēs. Tāpat būs arī starti Čehijas kausa izcīņā un CEV Izaicinājuma kausā.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Rutka
Sabiedriskās attiecības
Latvijas Volejbola federācija