Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretinieces ierodas Rīgā, lai kvalificētos U17 EČ finālturnīram volejbolā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas pretinieces ierodas Rīgā, lai kvalificētos U17 EČ finālturnīram volejbolā
U17 Slovēnijas meiteņu volejbola izlase Rīgas lidostā. Foto: Odbojkarska zveza Slovenije

20. aprīlī Rīgas 49. vidusskolas hallē sāksies U17 Eiropas čempionāta izšķirošais kvalifikācijas turnīrs volejbolā meitenēm. Uz divām ceļazīmēm pretendēs Slovēnija, Latvija, Somija un Grieķija. Visām mūsu pretiniecēm mērķis ir kvalificēties finālturnīram.

Tiek lēsts, ka kvalifikācijas grupā kā galvenā favorīte kotējas Slovēnija, uz otro vietu reālākās pretendentes ir Somija un Latvija, bet Grieķija centīsies nepalikt pēdējā vietā.

20. aprīlī plkst. 15.00 Rīgas turnīra pirmajā mačā Slovēnija eksaminēs Somiju. "Pret somietēm spēlējām jau atlases pirmās kārtas pusfinālā un uzvarējām diezgan pārliecinoši. Esam sagatavojušies mačam pret viņām, mums nevajadzētu būt nekādām problēmām, ņemot vērā iegūtos video materiālus," norāda Slovēnijas izlases galvenais treneris Dejans Pušniks. "Šobrīd mums ir valstsvienība ar 14 līdzvērtīgām spēlētājām, tāpēc uzdrošinos prognozēt uzvaru pār Grieķiju. Manuprāt, nedaudz specifisks būs tikai mačs pret latvietēm, kuras spēlēs ar trijām kreilēm - uzbrucējām. Mūsu komandai ir kvalitāte un raksturs, tāpēc nevajadzētu būt problēmām sasniegt mērķi kvalificēties Eiropas čempionātam."

20. aprīlī plkst. 18.00 spēkosies Latvija un Grieķija. "Mūsu mērķis ir iegūt vienu no pirmajām divām vietām, kas ļaus iekļūt finālturnīrā," atklāj Grieķijas izlases galvenais treneris Konstantinoss Guntass. "Mūsu misija nebūs viegla, jo grupā ir spēcīgas izlases, bet savainojumu dēļ mums ir vairākas izmaiņas, salīdzinot ar to komandu, kas spēlēja kvalifikācijas pirmajā kārtā. Tomēr ticam, ka varam to paveikt."

21. aprīlī plkst. 18.00 Latvija cīnīsies pret Somiju. "Grupā komandas izskatās līdzvērtīgas, tāpēc sagaidu teicamu izaicinājumu," saka Somijas izlases galvenais treneris Darils Tajs. "Mūsu mērķis ir sasniegt labāko divnieku un tādējādi arī Eiropas čempionātu."

Kā jau ziņots, gatavojoties kvalifikācijai, aprīļa pirmajā pusē U17 Latvijas meiteņu izlase 32 komandu U18 turnīrā Itālijā izcīnīja trešo vietu.

Latvijas izlases kvalifikācijas spēles 49. vidusskolā

20.04.23 18.00 pret Grieķiju
21.04.23 18.00 pret Somiju
22.04.23 18.00 pret Slovēniju

Jūlija finālturnīrs notiks Ungārijā un Serbijā.

Izmantotie resursi:
U17 EČ kvalifikācija / cev.eu
volleyball.gr
lentopallo.fi
odbojka.si