Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

U17 Latvijas volejbola izlasēm bronzas medaļas pārbaudes turnīros Itālijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

U17 Latvijas volejbola izlasēm bronzas medaļas pārbaudes turnīros Itālijā
U17 Latvijas volejbola meiteņu izlase. Foto: volleyangels.it

Latvijas U17 volejbola izlases, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas otrajai kārtai, aizvadījušas pārbaudes turnīrus Itālijā. Gan meitenes, gan zēni izcīnīja trešo vietu, informē volejbola federācija.

U17 meiteņu izlase

U18 "Easter Volley" pārbaudes turnīrā sacentās 32 komandas, kas sākotnēji tika izvietotas pa astoņām grupām. Ankonas provincē Itālijas klubiem pretī stājās Serbijas, Horvātijas, ASV un Slovākijas komandas, kā arī Latvijas U17 izlase. Pirmo vietu izcīnīja Serbijas "Crvena Zvezda". Lai triumfētu spēlē, pietika ar diviem uzvarētiem setiem.

“U18 kategorijā trešā vieta starp 32 komandām ir ļoti labs rezultāts,” atzīst Latvijas U17 meiteņu izlases galvenais treneris Daniele Kaprioti. “Bet galvenais mērķis bija komandas veidošanas process, ko ir svarīgi turpināt.”

Latvijas volejbolistes grupā spēlēja pret trijiem Itālijas klubiem un izcīnīja divas uzvaras, ierindojoties otrajā vietā. “Grupā zaudējām ļoti labai komandai, līdz ar to turnīrs mums izvērtās grūtāks - nācās aizvadīt trīs spēles pēc kārtas, kas bija patiešām intensīvi,” atzīst treneris. Sacensību otrajā dienā mūsu valstsvienība aizvadīja 12 setus - grupas mačos zaudēja (0-2) un uzvarēja (2-0), triumfēja izslēgšanas spēļu pirmajā cīņā (2-0) un astotdaļfinālā (2-1), bet ceturtdaļfinālā ar 2-1 (19:25, 30:28, 15:13) pieveica Horvātijas klubu "Pula".

“Meitenes pārsteidza ar spēju noturēties mačā arī tad, kad klājās ļoti grūti. Šādā veidā mēs uzvarējām ceturtdaļfinālā, kur pirmajā setā pretinieces patiešām spieda, bet mēs palikām spēlē. Otrajā setā uzvarējām, kaut gan pretiniecēm bija trīs vai četras mačbumbas,” uz turnīra grūtāko panākumu norāda treneris.

Trešās dienas rītā Latvijas volejbolistes piekāpās Itālijas "Mondial NB" (0-2), savukārt bronzas cīņā ar 2-0 (25:22, 25:15) apspēlēja Itālijas "Volley Angels Project", revanšējoties par 0-2 (18:25, 15:25) zaudējumu grupā. “Aizvadot turnīru, meitenes spēlēja arvien labāk, kas deva spēku un motivāciju nozīmīgā mačā, cīnoties par medaļām,” atklāj Daniele Kaprioti. “Bronzas mačā viņām labāk sanāca izpildīt taktiskos risinājumus. Šajā turnīrā viens no mērķiem bija uzlabot šo aspektu. Ne visas bija spēlējušas nozīmīgos mačos, kur taktika ir ļoti svarīga. Lieliski izcīnīt bronzas medaļas mačā pret komandu, kas mūs pieveica grupā.”

“Turnīrs bija ļoti noderīgs. Meitenēm bija tiešām interesanti, it īpaši tām, kuras sezonas laikā neaizvadīja šāda līmeņa mačus. Kad tev jāspēlē pret spēcīgu komandu, tas ir pilnīgi cits līmenis,” saka treneris. “Tagad meitenes labāk saprot, ka ir ļoti svarīgi cīnīties kopā. Spēja cīnīties kopā ir krietni uzlabojusies. Iepriekš, kad lietas nesekmējās tik labi kā gribētos, reizēm nedaudz samierinājāmies ar to. Bet tagad tas ir mazliet mainījies. Tas noteikti mums dod lielāku pārliecību.”

20.-22. aprīlī Rīgas 49. vidusskolas sporta hallē norisināsies Eiropas U17 čempionāta kvalifikācijas 2. kārta meiteņu izlasēm. C grupā par divām ceļazīmēm uz finālturnīru cīnīsies Latvija, Slovēnija, Somija un Grieķija.

Video: @lat_u17m, Volley Angels, Crakers Film IFP

U17 zēnu izlase

U18 "Cornacchia World Cup" pārbaudes turnīrā piedalījās 16 komandas, kas tika izvietotas pa četrām grupām. Pordenones pilsētā Itālijas klubiem pretī stājās Portugāles, Austrijas un Šveices komandas, kā arī Latvijas U17 izlase. Grupas mačā pietika ar diviem uzvarētiem setiem, savukārt izslēgšanas spēles tika aizvadītas atbilstoši ierastajai kārtībai.

“Mērķis bija uzkrāt pieredzi pret labām komandām. Tas ir tāds labs bonusiņš, ka izdevās izcīnīt trešo vietu. Aizvadījām labas spēles un guvām taustāmu rezultātu - medaļas,” saka Latvijas U17 zēnu izlases galvenais treneris Māris Vensbergs. “Bija vēlēšanās tikt vismaz pusfinālā un finālā, lai būtu spēles pret divām spēcīgām komandām.”

Latvijas volejbolisti grupā vispirms ar 2-0 un 2-1 pieveica Itālijas klubus, bet otrajā dienā pārspēja Portugāles B komandu (2-0), izcīnot pirmo vietu. Grupā grūtākais mačs bija pret Itālijas "Pool Prealpi Motta", jo tika zaudēts pirmajā setā - 18:25, 25:19, 15:9. “Pirmajā setā itāliešiem izdevās mūs pārsteigt, nedaudz arī ar tiesnešu palīdzību,” norāda treneris. “Sapurinājāmies, nospēlējām ļoti stabili un prātīgi, samazinājām savu kļūdu skaitu un nākamajos divos setos uzvarējām diezgan pārliecinoši.”

Ceturtdaļfinālā mūsu volejbolisti ar 3-0 (25:17, 25:14, 25:14) pārspēja Portugāles A komandu, bet pusfinālā ar 0-3 (23:25, 28:30, 21:25) zaudēja "Tinet Prata" vienībai. “Pusfinālā spēlējām pret U18 komandu, kas Itālijas čempionātā ieņēma otro vietu. Visos setos bijām vadībā līdz pat 20 punktiem un zaudējām galotnēs ļoti sīvā cīņā,” informē treneris. “Mazliet iekritām serves uzņemšanā, jo viņiem bija ļoti labi servētāji. Bet tajā spēlē visi cīnījās kā lauvas un daudzos elementos nospēlēja ļoti labi. Tā kā zaudējums nebija sāpīgs.”

Sacensību trešajā dienā Latvijas U17 izlase ar 3-0 (25:22, 25:20, 25:18) pārspēja Itālijas U18 čempionāta piekto sesto labāko komandu "Verona Volley" un nopelnīja bronzas medaļas. Pirmo vietu ieguva Šveices U18 izlase, bet viņu U17 izlase šogad nepiedalās Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

“Turnīrs ļoti izdevies - no sešām spēlēm četrās bija ļoti labi pretinieki. Katrā mačā atrisinājām kādus uzdevumus, kad bijām iedzinējos, noturējām savu spēli vai ļoti labi nospēlējām kādā elementā. Divas spēles bija nedaudz vājākas, bet arī tās noderēja, jo varējām iesaistīt visus spēlētājus,” atklāj treneris Vensbergs un saka paldies Mārim Orupam, kurš Itālijā daudz palīdzēja organizatoriskajos jautājumos.

“Brīžiem rādījām ļoti stabilu sniegumu, līdz šim tas mums bija pietrūcis. Spēlēt droši un nestresot, pret spēcīgiem pretiniekiem spēlēt savu spēli, nevis skatīties ar lielām acīm un baidīties no viņiem. Turnīrs bija ļoti noderīgs pārliecībai par saviem spēkiem. Tā kā esam ieguvēji,” atzīst treneris. “Ceru, ka tas mums palīdzēs labi nospēlēt arī EČ kvalifikācijā.”

20.-22. aprīlī Serbijā notiks Eiropas U17 čempionāta kvalifikācijas 2. kārta zēnu izlasēm. B grupā par divām ceļazīmēm uz finālturnīru cīnīsies Latvija, Serbija, Austrija un Vācija.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv