Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbola izlase aizvadīs pēdējās pārbaudes spēles

Jānis Celmiņš

Latvijas volejbola izlase aizvadīs pēdējās pārbaudes spēles
Agris Leitis
Foto: cev.lu

Latvijas vīriešu volejbola izlase, turpinot gatavoties pirmajam Eiropas čempionāta 2. kārtas kvalifikācijas turnīra sabraukumam Rīgā (Arēnā Rīga), šodien, rīt un parīt aizvadīs trīs pārbaudes spēles, tiekoties ar Krievijas Superlīgas klubu "Dinamo Jantarj".

Aizvadītajā nedēļas nogalē Latvijas izlase aizvadīja pirmās pārbaudes spēles tiekoties ar Igaunijas volejbolistiem, bet jau šodien, rīt un parīt pēdējās pārbaudes pirms nākamajā nedēļas nogalē gaidāmā pirmā Eiropas čempionāta 2. kārtas kvalifikācijas turnīra sabraukuma.

Vakar izlase vairāk nekā pilnvērtīgi izmantoja brīvdienu. Sporta kompleksā "333" mūsu volejbolisti sacentās kartingu trasē, bet jau šodien aizvada rīta treniņu, gatavojoties jau vakarā paredzētajai pirmajai pārbaudes spēlei pret Krievijas Superlīgas klubu "Dinamo Jantarj". Vakar izlasei pievienojās arī Viktors Koržeņevičs, kā arī kļuva zināms, ka izlasei arī šovasar nepalīdzēs Jānis Pēda.

Tādejādi izlases treneriem Raimondam Vildem un Uģim Krastiņam no 15 izlases kandidātiem būs jāizvēlas trīs liekie. Izlases galīgais sastāvs treneriem jāpaziņo 20. maijā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Vilde atklāja, ka zināmi secinājumi jau ir izdarīti, taču konkrētus uzvārdus pagaidām nevēlējās nosaukt, solot lielāku skaidrību pēc pēdējām trim pārbaudes spēlēm.

Aizvadītajā Krievijas Superlīgas regulārā čempionātā "Dinamo Jantarj" komanda, kuras viens no treneriem ir Latvijas volejbola speciālists Vitālijs Birjukovs, regulārajā čempionātā ieņēma desmito vietu un saglabāja vietu Krievijas klubu augstākajā sabiedrībā.

Visas trīs pārbaudes spēles risināsies Olimpiskajā Sporta centrā un sāksies pulksten 17.00. Ieeja uz šīm spēlēm ir bezmaksas.

Latvijas izlases kandidāti: Agris Leitis, Deniss Petrovs (abi cēlāji), Ingars Ivanovs, Austris Štāls (libero), Hermans Egleskalns (diagonāle), Armands Celitāns, Jānis Vāvers, Andrejs Zavorotnijs, Viktors Koržeņevičs (pirmā tempa uzbrucēji), Toms Šmēdiņš, Ansis Medenis, Aivars Petruševics, Romāns Saušs, Andrejs Baburovs un Lauris Iecelnieks (otrā tempa uzbrucēji).

Latvijas izlase Eiropas 2011.gada volejbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēlēs vienā grupā ar Grieķijas un Somijas izlasēm. Trešā izlase, kas pievienosies B apakšgrupas komandām tiks noskaidrota cīņā starp Lielbritānijas un Azerbaidžānas izlasēm. Viens no B grupas atlases turnīriem notiks pašu laukumā (Rīgā, "Arēnā Rīga") no 21. līdz 23. maijam, bet otrs Grieķijā no 28. – 30. maijam. Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs grupas uzvarētāji, taču arī otrās vietas ieguvēji saglabās cerības pacīnīties par ceļazīmi uz EČ papildu turnīrā.

Latvijas izlases pārbaudes spēles:

14. maijs, pulksten 17.00, Latvija – "Dinamo Jantarj"
15. maijs, pulksten 17.00, Latvija – "Dinamo Jantarj"
16. maijs, pulksten 17.00, Latvija – "Dinamo Jantarj"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja