Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1668, Did:0, useCase: 3

Sacensībās “Rīgas Kausi” piedalīsies pasaulē atzīti sportisti

LVS
LVS

Sacensībās “Rīgas Kausi” piedalīsies pasaulē atzīti sportisti
Foto: Zigismunds Zālmanis

Starptautiskajās vieglatlētikas sacensībās “Rīgas Kausi” šogad piedalīsies sportisti no 24 valstīm. Tāllēkšanā vīriešiem dalību apstiprinājis divkārtējs pasaules čempions telpās brazīlietis Mauro Da Silva. 28. maijā plkst. 18.00 Daugavas stadionā notiks šo sacensību atklāšana.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks atzinīgi vērtē sacensību prestižu: “Starptautiskās sacensības Rīgas kausi, 2014.gadā ierindojoties Eiropas Vieglatlētikas veicināšanas (European Athletisme Promotion) apvienības reitinga 4. vietā no 14 kalendārā iekļautajām sacensībām, ir apliecinājušas sevi kā augsta līmeņa sporta pasākumu, kas piesaista labākos vieglatlētus no dažādām pasaules valstīm. Līdztekus profesionāli organizētām sacensībām, mums ir iespēja parādīt arī savas pilsētas Rīgas un visas Latvijas viesmīlību, cerot arī nākotnē sagaidīt ciemos labākos atlētus, trenerus un arī līdzjutējus.”

Šogad sacensības vēros arī Olimpiskais čempions kārtslēcējs Sergejs Bubka. Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis: “Mums ir liels gods, ka Sergejs Bubka apmeklēs sacensības, kurās viņš pats ir piedalījies pirms 32 gadiem. Ar rezultātu 5,30 m viņš bija otrais aiz Aleksandra Obižajeva. Interesanti, ka pēc 70 dienām - 14.augustā - Helsinkos Sergejs Bubka kļuva par pasaules čempionu. Vēl Sergejs Bubka pirms sacensībām tiksies ar valsts un galvaspilsētas vadošajām amatpersonām un piedalīsies Latvijas Olimpiskās komitejas projekta “Sporto visa klase” pasākumā Jelgavā.”

Sacensību direktors Mārtiņš Začests informē, ka sacensības būs ļoti eksotiskas. “Sacensībās piedalīsies sportisti no Marokas, Nigērijas, Meksikas un Brazīlijas. Vīriešu tāllēkšanas sektorā būs iespējams redzēt divkārtēju pasaules čempionu telpās brazīlieti Mauro Da Silvu (8,32m). Zīmīgi, ka Da Silva savus zelta lēcienus ir realizējis pēdējos mēģinājumos. Tas nozīmē, ka arī Rīgā mēs varam gaidīt aizraujošu cīņu. Savukārt mūsu Latvijas rekordistei Aigai Grabustei tāllēkšanas sektorā konkurenci sastādīs Amija Harisa (Antigua un Barbuda), Džesika Rīza (Brazīlija) un Eiropas U-23 sudraba godalgas ieguvēja Krisatina Grišutina (Ukraina). Savukārt šķēpmešanas sektorā vīriešiem spraiga cīņa būs starp Aināru Kovalu, Rolandu Štrobinderu, Gati Čakšu un ārzemju viesiem – Turcijas rekordistu, pasaules universiādes čempionu Fatihu Avanu un Uzbekistānas čempionu Ivanu Zaitsevu. Sacensībās piedalīsies 5 Latvijas rekordisti – Aiga Grabuste, Ronalds Arājs, Jānis Leitis, Gunta–Latiševa Čudare un Dmitrijs Jurkevičs, kā arī citi starptautiskās sacensībās godalgoti vieglatlēti.”

Spraiga cīņa notiks sešās Rīgas kausu disciplīnās - šķēpa mešanā sievietēm un vīriešiem, tāllēkšanā sievietēm un vīriešiem, 200m skrējienā sievietēm, kā arī lodes grūšanā un vīriešiem. Papildus šīm disciplīnām sportisti cīnīsies arī Promo disciplīnās. Kopā sacensības notiks 15 disciplīnās. Uzvarētāji Rīgas Kausu disciplīnās iegūs 900 eiro naudas balvu. Turklāt pieci sacensību uzvarētāji ar augstvērtīgāko rezultātu, ko noteiks pēc vieglatlētikas disciplīnu salīdzinošajām punktu tabulām, saņems naudas balvu līdz 500 eiro. Sacensību tiešraidi nodrošinās Sportacentrs.com.

Sportland tirdzniecības un mārketinga vadītājs Sandijs Pinkulis atzīst, ka starptautisku sacensību atbalstīšana ir Sportland pienākums. Sportland vārdā saku paldies Rīgas domei un sacensību organizatoriem par šo notikumu, kas vienuviet pulcē Latvijas labākos un ārzemju sportistus. Mums ir svarīga aktīva sabiedrība un šis ir viens no veidiem, kā varam to pierādīt.”

Rīgas Kausu ieguvēja, šķēpmetēja Sinta Ozoliņa atzīst, ka pilnvērtīgi gatavojusies vasaras sezonai nometnē Portugālē. “Šķiet, ka esmu sagatavojusies tā, lai labi nostartētu visas sezonas garumā. Priecājos, ka Latvijā notiek starptautiska līmeņa sacensības, kur ir sīva konkurence. Ceru uz siltiem laika apstākļiem un tāliem metieniem.”

Sacensības atklās nu jau par tradīciju kļuvušais Bērnu skrējiens, kurā piedalīsies pazīstamu vieglatlētu bērni. 80m garo distanci bērniem palīdzēs veikt Tallink talismans Lote, kas vēlāk kopā ar Rīgas simbolu – Rīgas Bebru – uzmundrinās publiku un rūpēsies par skatītāju vērību.

Neskaitot profesionālu atlētu startus sacensību gaitā, skatītājiem būs iespēja atbalstīt Paraolimpisko vājredzīgo un neredzīgo sportistu 100m skrējienu, kurā piedalīsies arī Londonas Olimpisko spēļu dalībnieks Edgars Kļaviņš. Aizraujošs programmas papildinājums būs Rīgas skolu stafešu skrējiens 4x200 disciplīnā, kurā sacentīsies spēcīgākās Rīgas komandas.

Aktuālie jaunumi un informācija par dalībniekiem, starta sarakstiem, sacensību rezultātiem pieejama sacensību mājaslapā Rīgas kausi, kā arī sacensību sociālo mediju kontos twitter.com/rigaskausi un facebook.com/rigaskausi.

Sacensības rīko Rīgas dome un Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību, kā arī ar veikalu tīkla “Sportland”, zīmola “NIKE”, “Tallink”, “Vichy”, radio “Pieci.lv” un “Latvijas Avīzes” atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Bļusina
ieva.blusina@lat-athletics.lv
+371 26421115
Rīgas kausi