Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Osipenko uzvar Zundas un Pedera kausā barjerskriešanā Cēsīs

Osipenko uzvar Zundas un Pedera kausā barjerskriešanā Cēsīs
Laura Osipenko - vadībā. Foto: Ilze Sirmā

Piektdien Cēsu Pilsētas stadionā, tika izcīnīti Iievas Zundas un Gunta Pedera kausi barjerskriešanā. Sievietēm kausu ieguva Latvijas sportiste Laura Osipenko ar rezultātu 13,89 sekundes, bet vīriešiem par uzvarētāju Igaunijas pārstāvis Stevens Lepoja ar rezultātu 13,81 sekundes.

Barjerskriešanas sacensības notika septiņās dažāda garuma distancēs un sešās vecuma grupās - kopā 24 disciplīnās. Tika noskaidroti ātrākie barjerskrējēji starp vairāk kā 200 sportistiem no Latvijas un Igaunijas. Sacensību ietvarā tika uzrādīti vairāki augstvērtīgi rezultāti – sasniegti Latvijā sezonas labākie rezultāti, laboti personiskie rekordi. Vairākiem barjerskrējējiem izdevās izpildīt normatīvus uz Pasaules U-20 čempionātu – Laurai Osipenko, Ģirtam Senkevičam, un igaunim Stevenam Lepojam.

Tieši U-20 vecuma grupas sportisti arī bija labākie cīņā par Ievas Zundas un Gunta Pedera kausiem. Augstvērtīgāko rezultātu sieviešu 100 metru barjersprintā sasniedza Laura Osipenki, kuras rezultāts 13,89 sekundes bija par desmitdaļu ātrāks nekā pieaugušo konkurencē Kristai Sprūdei (13,99). Nākamā ātrākā aiz divām Latvijas sportistēm bija U-18 vecuma grupu pārstāvošā igauniete Pia Laurena Matsalu (14,18).

Vīriem 110 metru barjersprintā ātrākais bija Stevens Lepoja ar 13,81 sekundē veiktu distanci. Viņam sekoja latviešu barjersprinteri Ģirts Šenkevics (14,14) un Ralfs Zazerskis (14,55).

Cēsīs tika izpildīti vairāki normatīvi uz Eiropas U-18 čempionātu, kur 400m barjerskrējienā to paveica visi pirmajā trījniekā ieskrējušie puiši - Maksims Pavlovs, Toms Melderis, Emīls Sandlers-Bomis, savukārt 100 metru barjerskrējienā jaunietēm to izpildīja igauniete Pia Laurena Matsalu.

Sacensības Cēsīs tiek rīkotas, lai aktualizētu un atjaunotu barjerskriešanu, kā vienu no ar tradīcijām bagātākajām vieglatlētikas disciplīnām. Latvijas vieglatlēti dažādos laika posmos uzrādījuši augstvērtīgus rezultātus – Staņislavs Olijars - Eiropas čempions 2006. gadā un piektās vietas ieguvējs Olimpiskajās spēlēs 2004. gadā. Guntis Peders – Eiropas vicečempions telpās 1996. gadā. Augstu līmeni sasniegusi arī Ieva Zunda, kura startējusi divās Olimpiskajās spēlēs attiecīgi 2004. gadā un 2008. gadā, kā arī Pasaules čempionātā startējusi pusfinālā.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Zunda


Invida Mauriņa (priekšplānā) un Līga Velvere Latvijas čempionātā 800m telpās. Foto: Guntis Bērziņš.

Mauriņai ar personīgo rekordu uzvara Beļģijā 800m, Velverei Britu salās 2. vieta un SB

Veiksmīgus startus ārzemēs vakar aizvadījuši Latvijas vieglatlēti. SS "Arkādija" pārstāve Invida Mauriņa ar personīgo rekordu uzvarēja 800m Beļģijā, Līga Velvere (Metreons) šajā pašā distancē Britu salās ar sezonas labāko rezultātu Latvijā arī tika trijniekā, bet arkādietis Kristers Kudlis 1500m bija tuvu Latvijas junioru rekordam.
Gatis Čakšs. Foto: Guntis Bērziņš

Šķēpmetējs Čakšs un trīssoļlēcēja Lasmane izcīna trešo vietu Somijā

LETA. Latvijas šķēpmetējs Gatis Čakšs sestdien Espo "Motonet Grand Prix" sacensībās ieņēma trešo vietu, kamēr Rūta Kate Lasmane arī tika pie trešās vietas trīssoļlēkšanā.
Dmitrijs Serjogins. Foto: LVS
1

Latvijas maratona čempioni Serjogins un Siliņa titulu iegūst arī 10000 metru skrējienā

LETA. Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa sestdien Valmierā uzvarēja Latvijas čempionātā 10 000 metru skrējienā, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).