Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Jamaikas olimpiskajā 100m atlasē Tompsons kļūst par devīto ātrāko vēsturē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jamaikas olimpiskajā 100m atlasē Tompsons kļūst par devīto ātrāko vēsturē
Kišeins Tompsons. Foto: sportsmax.tv

Jamaikas olimpiskajā sprinta atlasē uzvarējis Kišeins Tompsons, kurš 100 metru distanci pieveica 9,77 sekundēs, kļūstot par devīto ātrāko skrējēju vēsturē.

22 gadus vecajam Kišeinam Tompsonam olimpiskā atlase bija sezonas pirmās sacensības, un viņš aizvada tikai otro sezonu profesionāļos. Ar 9,77 sekundēm Tompsons kļuvis par devīto ātrāko cilvēku vēsturē un ceturto ātrāko jamaikieti. Ātrāk skrējuši tikai Juseins Bolts, Johans Bleiks un Asafa Pauels.

"Treneris deva instrukcijas, ka jānoskrien pirmie 60 metri, un nekas vairāk. Pēc 60 metriem jābeidz skriet," pēc finiša teica Tompsons, liekot saprast, ka viņā slēpjas pamatīgas rezerves. "Arī tad, ja būtu atskrējis otrais vai trešais, tiktu komandā. Mans mērķis nebija kaut ko pierādīt, bet vienkārši noskriet 70 vai 60 metrus un apskatīties, kur atrodos."

Sieviešu olimpiskajā atlasē ar 10,84 sekundēm uzvarēja Šerika Džeksone, atgūstoties pēc slikta starta. Otrā bija Tija Kleitone, bet trešā ar 10,94 sekundēm finišēja divkārtējā olimpiskā čempione Šellija Anna Freizere. Freizerei tās bija sezonas otrās 100 metru sacensības.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/athletics...