Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Aškinezere un Kļaviņa nesasniedz finālu junioru PČ kārtslēkšanā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Aškinezere un Kļaviņa nesasniedz finālu junioru PČ kārtslēkšanā
Sima Aškinezere. Foto: LVF

Lima (Peru), 28.aug., LETA. Latvijas sportistes Sima Aškinezere un Paula Kļaviņa otrdien Limā pasaules junioru čempionātā vieglatlētikā nespēja sasniegt pamatsacensības kārtslēkšanā.

Aškinezere un Paula Kļaviņa labākajos mēģinājumos pārlēca 3,85 metrus augstumā novietoto latiņu, ieņemot attiecīgi dalītu 17. un 23.vietu.

Lai kvalificētos pamatsacensībām bija nepieciešams pārvarēt 4,25 metru augstumu vai ierindoties labāko 12 sportistu pulkā. Kvalifikācijai pamatsacensībām pietika ar 3,95 metriem.

Latviju Limā pārstāv 18 vieglatlēti, kuri startē 11 disciplīnās. Trīs no Latvijas izlases dalībniekiem - Brenda Džiliana Apsīte, Loreta Bērziņa un Emīls Lamba - vēl ir jauniešu (U-18) vecumā.

Latvijas vieglatlēti kopš 1986.gada, kad labākie startēja PSRS izlases sastāvā, ir izcīnījuši 11 medaļas - četras zelta, piecas sudraba un divas bronzas. Visvairāk godalgu - divas zelta, trīs sudraba un viena bronzas medaļa - Latvijas vieglatlētiem ir bijis šķēpa mešanā.

20. pasaules junioru čempionāts Limā beigsies 31.augustā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-08-28 15:50, pirms 3 nedēļām
Kāts par īsu...