Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bukša pirms vērienīgajām sacensībām: "Jāņa Daliņa stadions ir labākais Latvijā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bukša pirms vērienīgajām sacensībām: "Jāņa Daliņa stadions ir labākais Latvijā"
Prezidenta balvas preses konference Valmieras vēstniecībā. Foto: Guntis Bērziņš, athletics.lv

Gaidot vērienīgākās vieglatlētikas sacensības Latvijā, šodien Valmieras pārstāvniecībā Rīgā risinājās "Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā" preses konference, kur piedalījās Valmieras novada pašvaldības Sporta pārvaldes vadītājs Rihards Zalte, Latvijas Vieglatlētikas savienības valdes locekle Ieva Zunda, kā arī Sindija Bukša un Jānis Leitis no Latvijas vieglatlētikas izlases.

Rihards Zalte iezīmē, ka Valmieras novads ir gandarīts gadu no gada uzņemt Baltijas valstu sportistus. Šīs ir patiesi nozīmīgas sacensības pilsētai un novadam, jo tās ir vēsturiski bagātas ar tradīcijām, kuras laika gaitā ir veidojuši un kopuši labākie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sportisti. Jau otro reizi pēc Jāņa Daliņa stadiona atjaunošanas sacensības norisinās to mājvietā – Valmierā. “Valmieras novads kopā ar Valmieras Olimpisko centru un Latvijas Vieglatlētikas savienību dara visu iespējamo, lai sacensības padarītu enerģijas pilnas, augstiem rezultātiem bagātas un patīkamas kā sportistiem, tā skatītājiem!”

Ieva Zunda dalās ar pieredzi, ka apmeklējot Valmieru, ir jūtama viesmīlība un tā esot unikāla šīs pilsētas īpašība. Ieva pati ir piedalījusies Valsts Prezidenta balvas izcīņā ne tikai kā sportiste, ar 6 izcīnītiem Valsts Prezidenta kausiem, bet arī kā atbalstītājs un skatītājs. “Vislielākā motivācija šajās sacensībās ir kausa iegūšana. Tā rada īpašu sacensību garu.” Viņa aicina ik vienu apmeklēt Valsts Prezidenta balvas izcīņu Jāņa Daliņa stadionā, jo katras sacensības ir unikālas – nekad nevar zināt kā sportisti startēs noteiktos laikapstākļos, noteiktā vietā un konkrētajā skrejceļā.

Sindija Bukša savā runā atklāja, ka viņa pirmo reizi startēs Valsts Prezidenta balvas izcīņā pēc Jāņa Daliņa stadiona atjaunošanas. Pagājušā gadā sacensības gājušas secen traumas dēļ, taču šogad viņai būšot liels gods uzvilkt izlases tērpu un būt daļai no šīm sacensībām. Bukša šogad tiecas uzlabot savus sezonas rezultātus un pietuvoties personīgajiem rekordiem. “Manuprāt, šis sporta komplekss, Jāņa Daliņa stadions, ir labākais Latvijā,” stāsta Sindija.

Tāpat kā pārējiem konferences dalībniekiem, Jānim Leitim ir liels prieks redzēt stadionu uzlabotu un atjaunotu. Viņš jau agrāk uz sacensībām esot skatījies ar lepnumu, tādēļ viņam ir liels gods tajās piedalīties. Valsts Prezidenta balva esot nu jau citā līmenī – tajā piedalās ne tikai novadi vai pilsētas, bet tās ir starptautiskas - no Baltijas valstīm atbraucot spēcīgākajiem un ātrākajiem vieglatlētiem. “Mums nav jābrauc uz Minheni vai Oregonu, lai redzētu vienus no labākajiem atlētiem.” Viņam Valmiera un Valsts Prezidenta balvas izcīņa saistās ar patīkamām emocijām un zīmīgu pieredzi, kura gūta startējot kopā ar Baltijas augstākās klases sportistiem.

"Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā” norisināsies jau šajā nedēļas nogalē, 29. un 30. jūlijā. Aicinām ikvienu vieglatlētikas un sporta mīlētāju atbalstīt Latvijas izlases sportistus Baltijas augstākā mēroga valstsvienību sacensībās.

Izmantotie resursi:
Amanda Čečiņa, Valmieras Olimpiskais centrs / athletics.lv

     [+] [-]

, 2022-07-25 23:05, pirms 2 gadiem
Cerams ka Bukša noskries ātrāk par laiku ko sasniedza jaunā pasaules čempione finālskrējienā 100m ar barjerām?

     [+] [-]

, 2022-07-26 10:23, pirms 2 gadiem
Par to, ka Daliņa stadiona trešā versija ir šobrīd labākā Latvijā, nav divu domu! Tā tiešām ir. Lai sokas Latvijas vieglatlētiem Gaujas krastā!

     [+] [-]

, 2022-07-26 11:12, pirms 2 gadiem
...tikai nezin kāpēc Valmieras FC tur nevar spēlēt eirokausos...

     [+] [-]

, 2022-07-26 12:57, pirms 2 gadiem
Bujumbura rakstīja: Cerams ka Bukša noskries ātrāk par laiku ko sasniedza jaunā pasaules čempione finālskrējienā 100m ar barjerām?
no astoņiem šī gada skrējieniem viņai divi ir labāki un viens ir vienāds ar 12.06s

https://athletics.lv/lv/person/18053

     [+] [-]

, 2022-07-26 14:23, pirms 2 gadiem
Ēdnīca arī tur laba.

     [+] [-]

, 2022-07-26 20:09, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: ...tikai nezin kāpēc Valmieras FC tur nevar spēlēt eirokausos...
Elementāri! Jo tas nav specializēts futbola stadions! Kad tapa rekonstrukcijas projekts, LFF ne vārda neteica par apgaismes mastu nepieciešamību, savukārt, vieglatlētikai, kam primāri domāts Daliņa stadiona komplekss, prasību pēc šāda apgaismojuma nav. Tāpēc rekonstrukcijas projektā futbola laukuma apgaismojums netika iekļauts. Jā, šobrīd ir projekts balstu ierīkošanai, ir pat iepirkums veikts. Taču tā nav sīknauda, tie ir 1,1 miljons eiro, kas nupat jau uzkarsuši līdz 1,4 miljoniem. Valmieras novada pašvaldībai tādas liekas naudas nav, uņ te es par 100% piekrītu viedoklim, ka varbūt divu, trīs spēļu pēc sezonā riskēt ar tik lielu summu nav vērts. Jo vietējā čempionāta spēlēm Daliņa stadiona futbola laukums atbilst.

     [+] [-]

, 2022-07-27 16:39, pirms 2 gadiem
wolmar rakstīja: Elementāri! Jo tas nav specializēts futbola stadions! Kad tapa rekonstrukcijas projekts, LFF ne vārda neteica par apgaismes mastu nepieciešamību, savukārt, vieglatlētikai, kam primāri domāts Daliņa stadiona komplekss, prasību pēc šāda apgaismojuma nav. Tāpēc rekonstrukcijas projektā futbola laukuma apgaismojums netika iekļauts. Jā, šobrīd ir projekts balstu ierīkošanai, ir pat iepirkums veikts. Taču tā nav sīknauda, tie ir 1,1 miljons eiro, kas nupat jau uzkarsuši līdz 1,4 miljoniem. Valmieras novada pašvaldībai tādas liekas naudas nav, uņ te es par 100% piekrītu viedoklim, ka varbūt divu, trīs spēļu pēc sezonā riskēt ar tik lielu summu nav vērts. Jo vietējā čempionāta spēlēm Daliņa stadiona futbola laukums atbilst.
Valmiera jau bez 5 min. ir čempioni, startēs nākošajā sezonā čempionu līgas kvaļos...tam Šveices adokātam ir nauda un labi gali futbola aprindās, lai mierīgi uztaisītu to pašu Tiraspoles "Sheriff", kurs tika grupu turnīrā un uzvilka Madrides " Real", bet jāspēlē būs Rīgā...