Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Nīderlandē sasniegts Eiropas rekords maratonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nīderlandē sasniegts Eiropas rekords maratonā
Baširs Abdi. Foto:Scanpix/ANP/AFP.

Startējot pirmajās sacensībās pēc Olimpiskajās spēlēs iegūtas bronzas medaļas, Beļģijas sportists Baširs Abdi Roterdamas maratonā laboja Eiropas rekrodu, disatnci veicot 2:03:36.

Vienu brīdi šķita, ka Baširam Abdi tikt pie uzvaras neizdosies, jo divkārtējais Roterdamas maratona uzvarētājs Mariuss Kipserems mazāk nekā 10km līdz finišam bija iekrājis samērā labu pārsvaru. Taču 32 gadus vecais Beļģijas skrējējs ļoti ātri veica distances beigu daļu, uzvarot ar pusminūtes pārsvaru.

Viņš uzstādīja Eiropas rekordu, pirmo reizi noskrienot ātrāk par divām stundām un 4 minūtēm un divus gadus veco iepriekšējo rekordu, kas piederēja turkam Kānam Kigenam Ozbilenam, labojot par 40 sekundēm. Abdi kļuva par 14.visu laiku ātrāko maratonistu.

Līdz ar to Kipseremam, pat sasniedzot savu personīgo rekordu 2:04:04, neizdevās tikt augstāk par 2.vietu. Trešais finišēja etiopietis Davits Volde – 2:04:27. Pirmais astotnieks noskrēja ātrāk par 2:10, bet pirmie pieci iekļāvās 2:06.

Sieviešu konkurencē nebija līdzīgas cīņas, tas drīzāk bija līderes Stellas Barsosio solo skrējiens, tuvākās konkurentes apsteidzot par 8 minūtēm. Kenijiete uzvarēja ar rezultātu 2:22:08, kaut arī pēc pusdistances (1:09:33) šķita, ka varētu noskriet ātrāk par 2:20. Vienatnē bija grūti noturēt tādu tempu.

Spraigā duelī par otro vietu ukrainiete Natālija Ļehonkova (2:30:28) par 13 sekundēm pārspēja Bornesu Kituru, neļaujot kenijietēm izcīnīt dubultuzvaru. Pirmais sešinieks noskrēja ātrāk par 2:35

Izmantotie resursi:
worldathletics.com