Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Olimpiskā čempione kārtslēkšanā Sūra paziņo par karjeras beigām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Olimpiskā čempione kārtslēkšanā Sūra paziņo par karjeras beigām
Dženifera Sūra. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. 2012.gada olimpiskā čempione kārtslēkšanā Dženifera Sūra ceturtdien ASV čempionāta laikā Jūdžinā paziņoja par sportistes karjeras beigām.

Sūra, kura 2008. gadā Pekinā izcīnīja olimpisko sudrabu, jau bija atteikusies no dalības nacionālajā čempionātā, kas ir arī atlases sacensības tepat jūlijā notiekošajām pasaules meistarsacīkstēm.

"Vārdus es drīz atradīšu, bet mana sirds un dvēsele ir gatavas nākamajam manas dzīves posmam," sociālajos tīklos ceturtdien ierakstīja 40 gadus vecā Sūra, kura kurš kopš 2006. gada bija piedalījies visos valsts čempionātos.

"Kārtslēkšana man sniedza vairāk, nekā es varēju vēlēties, un ļāva man piedzīvot vairāk, nekā es varēju sapņot," raksta 2013. gada pasaules eksčempione.

Sūrai, kura Londonā gāza no troņa Krievijas sportisti Jeļenu Isinbajevu, joprojām pieder pasaules rekords telpās - 5,02 metri, kas sasniegts 2013. gada ASV čempionātā. Trīs gadus vēlāk sportiste pārlēca latiņai, kura bija centimetru augstāk, taču šis sasniegums netika atzīts par rekordu.

Sūra 2016. gadā izcīnīja arī pasaules čempiones titulu telpās.