Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Aisha un Ikauniece aicina uz Sieviešu skrējienu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Aisha un Ikauniece aicina uz Sieviešu skrējienu
Sieviešu skrējiena vēstneses
Foto: sieviesuskrejiens.lv

Sākusies pieteikšanās Sieviešu skrējienam, kas notiks 2014.gada 1.maijā Mežaparkā, informē sacensību organizatori. Pasākuma vēstneses ir arī aizvadītā gada Latvijas vieglatlētikas balvas ieguvēja Laura Ikauniece un populārā dziedātāja Aija Andrejeva (Aisha).

Disciplīnas: 7 km skriešana, 7 km iešana, bērnu skrējiens 200-500 m. Sacensību starts un finišs būs Mežaparka Lielajā estrādē. Trases garums 7.35 km. Trase vedīs pa asfaltētajiem Mežaparka celiņiem un būs marķēta. Segums - 100% asfalts. Trasē būs izvietots viens atsvaidzināšanās punkts, kur būs pieejams ūdens un sporta dzēriens, kā arī ūdens tiks nodrošināts finišā. 7 km distancē var piedalīties ikviena sieviete vai meitene bez vecuma ierobežojuma, uzņemoties pilnu atbildību par savu veselības stāvokli izvēlētās distances veikšanai.

Sacensībām iespējams reģistrēties elektroniski Sieviešu skrējiena mājas lapā ŠEIT (līdz 30.04.2014 pkst.18:00). Reģistrēties var arī visos "Nike" un "Sportland" veikalos. Sacensību dienā (01.05.2014 līdz plkst. 10.00) par paaugstinātu dalības maksu sacensībām varēs pieteikties sacensību vietā, Mežaparkā, reģistrēšanās teltī.


Šogad ir arī jaunas Sieviešu skrējiena vēstneses - vieglatlēte Laura Ikauniece, "Nike Running Club" trenere Inese Nagle, bērnu modes stiliste Santa Bindemane Mihelsone, aktrise Anta Aizupe, dziedātāja Aija Andrejeva, žurnāla "Četras sezonas" galvenā redaktore Signe Meirāne un dziedātāja Jolanta Strikaite.

Aija Andrejeva: "Ar sportu esmu uz "Tu" - no bērnības pamanījos ieplānot basketbola treniņu pirms eksāmena mūzikas skolā, un, kā redziet, man tas tīri labi izdevies. Piedaloties Sieviešu skrējienā, sev apsolīju pašdisciplīnu, un ceru, ka šo apņemšanos man izdosies izpildīt. Kompānija mums ir lieliska, neredzu nevienu iemeslu, kāpēc lai gatavošanās skrējienam nekļūtu par vienu foršu piedzīvojumu."

Laura Ikauniece: "Skriešana mani dara laimīgu un brīvu. Skrienot jūtos kā putns lidojumā. Svarīgi ir domāt pozitīvi, izvirzīt mērķus un tiekties uz tiem. Viss ir iespējams. Būtiski ir plānot laiku, trenēties regulāri un darīt to ar prieku – tad arī izdodas sasniegt lieliskus rezultātus."

Sacensību programma - 9:00 darbu uzsāk info telts, reģistrēšanās, mantu glabātuve, velonovietne; 9:30 bērnu skrējieni; 10:45 iesildīšanās; 11:00 starts 7 km skriešanai un iešanai; 12:30 apbalvošanas ceremonija.

Skriešanā tiks apbalvotas 3 kopvērtējuma labāko rezultātu īpašnieces, savukārt iešanā - 3 dalībnieces katrā disciplīnā izlozes kārtībā. Visi bērnu skrējiena dalībnieki uzreiz pēc skrējiena saņem piemiņas medaļu.

Sacensības organizē biedrība "Baltic Events".

Izmantotie resursi:
www.sieviesuskrejiens.lv