Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Krievu skrējēja Antjuha neiesniedz apelāciju un oficiāli zaudē Londonas olimpisko zeltu

Agris Suveizda

Krievu skrējēja Antjuha neiesniedz apelāciju un oficiāli zaudē Londonas olimpisko zeltu
Natālija Antjuha. Foto: AP/Scanpix

LETA--PA Media/DPA. Krievijas sportiste Natālija Antjuha, kura 2012.gada olimpiskajās spēlēs Londonā svinēja uzvaru 400 metru barjerskrējienā un noteiktajā laikā nav iesniegusi apelāciju, ir oficiāli diskvalificēta.

Antjuhai, kura oktobrī tika diskvalificēta par antidopinga noteikumu pārkāpumu, bija 45 dienas, lai pārsūdzētu lēmumu, taču apelācija šajā termiņā nav iesniegta.

41 gadu vecās krievietes rezultāti no 2012.gada 15.jūlija līdz 2013.gada 29.jūnijam ir anulēti. To vidū ir arī olimpisko spēļu fināls 8.augustā.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) tagad var piešķirt zelta, sudraba un bronzas medaļas attiecīgi amerikānietei Lašinda Dīmasai, kura finišēja 52,77 sekundēs, Čehijas sportistei Zuzanai Hejnovai (53,38) un Jamaikas sportistei Kalīsai Spenserei (53,66).

Vieglatlētikas integritātes savienības (AIU) vadītājs Brets Klotjērs paziņoja, ka AIU ir apņēmusies nodrošināt "tīras un godīgas sacensības un rezultātus, pat ja desmit gadus vēlāk".