Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

U23 rekordists kārtslēkšanā Kreišs: "Drīzumā vajadzētu pārvarēt arī 5,71m augstumu"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

U23 rekordists kārtslēkšanā Kreišs: "Drīzumā vajadzētu pārvarēt arī 5,71m augstumu"
Jaunais U23 rekordists Valters Kreišs. Foto: Guntis Bērziņš.

Pagājušajā nedēļas nogalē Valmierā notikušajā Latvijas čempionātā vieglatlētikā Sporta skolas “Arkādija” kārtslēcējs Valters Kreišs sasniedza personīgo rekordu, uzstādīja Latvijas U23 rekordu kārtslēkšanā, kā arī Latvijas čempionātu telpās rekordu. Kreišs, kurš čempionātā startēja pēc slimošanas, norādīja, ka nedaudz pietrūcis, lai pārvarētu 5,71m, kas būtu par 1cm augstāk nekā trenera Mareka Ārenta personīgais rekords, bet drīzumā tas varētu notikt.

Arkādietis Valters Kreišs kārtslēkšanā pārvarēja 5,66m augstumu un uzstādīja arī Latvijas čempionātu telpās rekordu, kas bija viņa paša iepriekšējā personīgā rekorda augstumā – 5,65m un kopš 1987. gada piederēja Aleksandram Obižajevam. Papildu tam un U23 valsts rekordam Mareka Ārenta audzēknis ar nopelnītajiem 1173 punktiem kļuva par čempionāta augstvērtīgākā rezultāta uzrādītāju. Rīdzinieks, kurš pērn uzvarēja Latvijas čempionātā stadionā, pirmo reizi to paveica arī telpās.

“Sacensībās piedalījos pēc slimošanas, tāpēc startu čempionātā kopumā vērtēju kā labu. Pēc slimošanas sanāca uztaisīt tikai divus īsus treniņus, kuri bija tikai kā “iekustēšanās” treniņi, taču emocionāli sacensībās jutos ļoti labi un gan jau tāpēc arī izdevās veiksmīgs lēciens 5,66m augstumā un jauna personīgā rekorda sasniegšana,” norāda U23 rekordists.

“Par rezultātu esmu diezgan priecīgs. Lai gan gribējās beidzot pārvarēt 5,71m un biju ļoti tuvu tam, zinu, ka drīzumā kādās no sacensībām tas izdosies,” optimistiski noskaņots ir Eiropas U23 čempionāta 4. vietas ieguvējs no SS “Arkādija”.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-21 19:09, pirms 2 mēnešiem
Kāda būtu bauda redzēt TV ja šogad jeb nākošgad Dimanta līgā kārtslekšanas sektorā prožektoru gaismā startētu šis puisis

  +1 [+] [-]

, 2024-02-21 20:07, pirms 2 mēnešiem
Pēc redzētā manēžā un Daugavā, ļoti gribētos, lai puisis sāk izmantot garāku kārti, jo ar esošo būs par īsu, jau tā lec vismaz metru virs kārts, neizskatās, ka būtu liela rezerve, lai vasarā lēktu 5,75- 5,80.
Iespējams, problēma ir masas trūkumā, jo ieskrējiens kāds ir tāds ir, tur ātrumu pielikt ir sarežģīti, var sabojāt tehniku.

     [+] [-]

, 2024-02-23 04:37, pirms 2 mēnešiem
Patīkami ka ir šāds potenciāli augstas raudzes atlēts atkal. Bet nu disciplīna jau pilna ar spēcīgiem konkurentiem gan pasaulē gan eiropā.