Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Labas ziņas vieglatlētiem un riteņbraucējiem: Latvijā varētu atļaut sacensības ārā

Labas ziņas vieglatlētiem un riteņbraucējiem: Latvijā varētu atļaut sacensības ārā
Madara Palameika. Foto no LVS Facebook lapas.

Ar ierobežotu skaitu dalībnieku tuvākajā laikā arī Latvijā varētu ļaut aizvadīt sacensības ārā, portālam Sportacentrs.com apstiprina Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš. Tas nozīmē, ka, piemēram, vieglatlētiem un riteņbraucējiem nebūtu jādodas uz Lietuvu un Igauniju tikai tādēļ, lai varētu startēt.

Ministru kabineta noteikumos “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” minēts, ka šobrīd drīkst aizvadīt starptautisko federāciju kalendārā iekļautās starptautiskās sacensības un komandu sporta spēļu starptautiskās un augstāko līgu sporta sacensības, ja tajās tiek izcīnīts Latvijas čempiona tituls pieaugušajiem. Visas šīs sacensības jāaizvada bez skatītāju klātbūtnes, taču šī brīža situācija neērtā pozīcijā nostāda individuālos sporta veidus, piemēram, riteņbraukšanu un vieglatlētiku. Arī šajos sporta veidos šovasar jāaizvada Latvijas čempionāti, bet šī brīža epidemioloģiskie noteikumi to neļauj.

Pagājušajā nedēļas nogalē Jelgavā notika Jāņa Lūša piemiņas kausa izcīņa šķēpmešanā. Šīs sacensības pilnībā atbilda šī brīža ierobežojumiem, jo bija starptautiskas un iekļautas Eiropas Vieglatlētikas asociācijas kalendārā. Starti vieglatlētiem šobrīd ir īpaši svarīgi, jo jācenšas izpildīt Tokijas olimpisko spēļu normatīvi. Liela daļa sportistu to šobrīd daļa, startējot ārzemēs.

"Esam vienojušies, ka līdz 150 cilvēkiem būs atļauts rīkot sacensības ārtelpās. Gribējām lielāku skaitu, bet nedabūjām, taču ar kaut ko ir jāsāk. Zinu, ka daudzos sporta veidos puse no šiem 150 cilvēkiem būs paši sacensību rīkotāji. Ierēdņu līmenī tas ir +/- saskaņots, tuvākajā laikā tam jābūt Ministru kabinetā," atklāj Riekstiņš.

"Uz otrdienu esmu sasaucis sporta apakškomisijas sēdi tieši par šo jautājumu. Ceru, ka man būs slikti laba ziņa – sēdi atcelšu, jo jautājums tiks atrisināts ātrāk. Ir absurda situācija, ka kaimiņvalstīs organizē visu, pat ar skatītājiem, cik esmu dzirdējis, bet mūsu sportisti trenējas, lai brauktu sacensties Lietuvā un Igaunijā. Ja mūsu federācijas pie kaimiņiem grasās organizēt arī savas sacensības, tad kaut kas nav kārtībā," skaidro politiķis.

Šovasar tieši riteņbraukšanā un vieglatlētikā plānoti Latvijas čempionāti, kas būs ļoti svarīgas sacensības arī Tokijas olimpisko spēļu kontekstā. Iepriekš šo sporta veidu funkcionāri neslēpa, ka pašreizējo ierobežojumu dēļ nacionālās meistarsacīkstes var nākties aizvadīt ārzemēs, nonākot absurdā situācijā.

Riekstiņš uzsver, ka jau pagājušā gada vasara pierādījusi, ka drošos apstākļos sporta sacensības ārtelpās var notikt, turklāt tas nepasliktinot saslimstības rādītājus.

     [+] [-]

, 2021-05-20 12:19, pirms 3 gadiem
Un par ko tagad lamāt valdību? Arī treniņi ārā no šodienas ir atļauti līdz 20 cilvēku grupām.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-20 12:37, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Un par ko tagad lamāt valdību? Arī treniņi ārā no šodienas ir atļauti līdz 20 cilvēku grupām.
Par to ka gadu nevarēja neko sakārtot jauniešu sportā un tagad būs jākapj ārā no dziļas bedres.

  -2 [+] [-]

, 2021-05-20 13:03, pirms 3 gadiem
Viennozīmīgi visa LVS vadība ir jāatlaiž , basketbolistiem viss notiek, futbolam notiek, hokejam notiek... Tā ir neizdarība, ja algots darbinieks neveics savus pienākumus, viņš ir jāatlaiž

  -2 [+] [-]

, 2021-05-20 13:06, pirms 3 gadiem
Beidzot viens sakarīgs vīrs valdībā

     [+] [-]

, 2021-05-20 13:27, pirms 3 gadiem
Vai, paldies, jums dievi un samnieki, ka atļāvāta.. es jau nezinu kā es dzīvotu bez cilvēkiem, kas man pasaka ko es drīkstu darīt, vai, vai paldiesiņi.

Tagad pie televizora lūrēt ko 'zinātne' saka, sirsniņas

  -1 [+] [-]

, 2021-05-20 16:31, pirms 3 gadiem

Pat istenībā, nav smieklīgi
Vieglatlētika var, ričukos ari sacenes atļautas, bet motorusportā nē, kur pat visi anyway maskās/ķiverēs
Laikam, kurš vairāk atloca, par to sporta veidu nolobē un atļauj

     [+] [-]

, 2021-05-20 17:15, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Beidzot viens sakarīgs vīrs valdībā
Kurš ir tas sakarīgais? Šis vai
https://nra.lv/politika/347595-atma...

     [+] [-]

, 2021-05-20 17:28, pirms 3 gadiem
boleks rakstīja: Kurš ir tas sakarīgais? Šis vai
https://nra.lv/politika/347595-atmasko-jkp-deputatu-valsts-apkrapsana.htm
Kurš gan lasa un tic Lemberga avīzei?