Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kara dēļ mājas pametusī Ukrainas augstlēcēja Mahučiha kļūst par pasaules čempioni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kara dēļ mājas pametusī Ukrainas augstlēcēja Mahučiha kļūst par pasaules čempioni
Jaroslava Mahučiha. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Ukrainas sportiste Jaroslava Mahučiha sestdien Belgradā pasaules čempionātā vieglatlētikā telpās izcīnīja zeltu augstlēkšanā.

Pašreizējā Eiropas čempione telpās, kura Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu un tika pie pasaules čempionāta sudraba medaļas 2019. gadā Dohā, tikai pirms trim nedēļām Krievijas izraisītā kara Ukrainā dēļ bija spiesta pamest savas mājas Dnipro.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Mahučiha bija spiesta bēgt no mājām, slēpties pagrabā un trīs dienu laikā veikt 2000 kilometrus garu ceļojumu uz Belgradu. Viņa nokļuva Serbijā pēc simtiem tālruņa zvanu, daudzām maršruta virziena maiņām, sprādzieniem, ugunsgrēkiem un uzlidojuma sirēnām.

Sākusi sacensības ar pirmajā lēcienā pārvarētiem 1,88 metriem, Mahučiha vienu neveiksmīgu lēcienu veica 1,92 metru augstumā un divus - divu metru augstumā. Savukārt 2,02 metru augstumā novietoto latiņu viņa pārvarēja uzreiz.

Austrāliete Eleonora Patersone ar pirmo lēcienu 2.02 metrus nepārvarēja un atlikušos divus lēcienus pārcēla uz 2,04 metriem, taču nevienai no sportistēm šo augstumu pieveikt neizdevās. 2,02 metri ir jauns sezonas labākais sasniegums pasaulē, bet Patersone (2,00 m) un trešo vietu ieņēmusī Kazahstānas pārstāve Nazdežda Dubovicka (1,98 m) sasniedza kontinenta rekordus.

20 gadus vecās Mahučihas komandas biedrene Irina Heraščenko ierindojās piektajā vietā ar 1,92 metru augstumā pārvarētu latiņu. Heraščenko kopā ar vīru un suni aizbēga no Kijivas laikā, kad bija viss uzreiz - bumbas un raķetes, sacīja sportiste.

Mahučiha uzvaru guva, nepiedaloties olimpiskajai čempionei krievietei Marijai Lasickenei, kurai dalība sacensībās tika liegta, kad Pasaules vieglatlētikas savienība (WA) diskvalificēja Krievijas un Baltkrievijas sportistus pēc iebrukuma Ukrainā.

  +7 [+] [-]

, 2022-03-19 18:10, pirms 2 gadiem
Slava Ukraina.

     [+] [-]

, 2022-03-19 19:34, pirms 2 gadiem
Taisnība uzvarēs! Slava Ukrainai!

     [+] [-]

, 2022-03-20 03:34, pirms 2 gadiem
Slava Ukraini, gerojam slava 🇺🇦🇺🇦