Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Džeikobss pasaules čempionātā telpās 60m fotofinišā pārspēj Kolmenu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Džeikobss pasaules čempionātā telpās 60m fotofinišā pārspēj Kolmenu
Marsels Džeikobss. Foto: EPA/Scanpix

LETA--AFP. Itālijas sprinteris Marsels Džeikobss sestdien Belgradā pasaules čempionātā vieglatlētikā telpās izcīnīja zeltu 60 metros, pēc fotofiniša svinot uzvaru pār amerikāni Kristianu Kolmenu.

Džeikobss savam olimpiskā čempiona titulam 100 metros pievienoja pasaules čempiona uzvarētāja laurus 60 metru distancē telpās. Džeikobss uzrādīja sezonas labāko laiku pasaulē - 6,41 sekunde, ar kritienu uz finiša līnijas apsteidzot eksčempionu Kolmenu, kuram fiksēts tāds pats rezultāts. Kolmena komandas biedrs Mārvins Breisijs izcīnīja bronzu, sasniedzot personisko rekordu (6,44 sekundes).

Kolmens finālā sākumā izvirzījās nelielā vadībā, taču augumā garākais Džeikobss ieskrējās pēc veiktiem 40 metriem. Kritiens uz finiša līnijas ļāva Džeikobsam apsteigt Kolmenu par trim sekundes tūkstošdaļām. "Es domāju, ka es uzvarēju, patiešām," pēc finiša teica Kolmens. "Džeikobss skrēja divus celiņus tālāk, tāpēc es viņu tik labi neredzēju. Zināju, ka mēs abi finišējām vienlaikus."

Amerikānis, kurš bija uzvarējis 60 metru skrējienā 2018. gada pasaules čempionātā telpās Birmingemā un 100 metros stadionā pēc gada Dohā, atgriežas celiņā pēc 18 mēnešu diskvalifikācijas par antidopinga noteikumu pārkāpšanu. Viņa mērķis bija kļūt par trešo sprinteri aiz kanādieša Brunija Surina (1993.., 1995.) un amerikāņa Džastina Getlina (2003., 2012.), kurš izcīnījis divus pasaules čempiona titulus 60 metros telpās.

Džeikobss Eiropas čempionātā telpās 2017. gadā Belgradā piedalījās tāllēkšanā, bet gadu vēlāk pārgāja uz sprintu, jo nespēja kvalificēties finālam.

     [+] [-]

, 2022-03-20 01:04, pirms 2 gadiem
Ceturtais, starp citu, Igaunijas skrējējs...

     [+] [-]

, 2022-03-20 10:25, pirms 2 gadiem
Laikam slavenajam Nazarovam dēls. Bet vieglatlētikas ziemas sezonas galvenais starts un absolūts pofigisms no "izcilā" sportacentra.
elements rakstīja: Ceturtais, starp citu, Igaunijas skrējējs...