Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Serjoginam divas uzvaras Līvenhofas skrējienā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Serjoginam divas uzvaras Līvenhofas skrējienā
Pirmais trijnieks vīriešiem. Foto: no organizatoru personīgā arhīva.

Valsts svētkos, 18.novembrī, Līvānos norisinājās ikgadējais un tradicionālais “Līvenhofas skrējiens”, kas bija veltīts Latvijas Republikas Proklamēšanas gadadienai un biedrības “Līvānu novada vieglatlētikas kluba” 20. gadadienai, kā arī trenera Jāzepa Lazdāna piemiņai. Vīriešiem gan jūdzē jeb 1609m, gan 10km distancē uzvaru svinēja Dmitrijs Serjogins, bet sievietēm pie uzvarām tika Elīna Gumarova un Amanda Krūmiņa.

Šogad pēc gada pārtraukuma atkal dažāda vecuma un meistarības skrējēji pulcējās Līvānos, lai svētku noskaņās sacenstos dažāda garuma distancēs. Šis bija pusapaļās jubilejas 5.Līvenhofas skrējiens, ko dalībniekiem sarūpēja Mārīte Vilcāne un Andrejs Bondarevs ar rīkotāju komandu un kurā piedalījās nepilni simts dalībnieki. Līvānu novada dome bija sarūpējusi naudas balvas pirmajam trijniekam 10km, bet Līvānu novada vieglatlētika klubs – pirmajam trijniekam jūdzē. Trase bija sertificēta.

Vispirms jūdzes skrējienā, kas bija pirmais Latvijā šosejā, šogad Valērijam Žolnerovičam piederošo Latvijas rekordu pusmaratonā atkārtojušais Dmitrijs Serjogins finišēja pirmais (4:27), aiz sevis atstājot abus čempionus savā vecuma grupā – junioru Ņikitu Bogdanovu (4:36) un jaunieti Ņikitu Bondarevu (4:51). Tikai trīs sekundes līdz trijniekam pietrūka slēpotājam un olimpieša Jura Ģērmaņa brālim Jānim.

Sievietēm uzvarēja daugavpiliete Elīna Gumarova, kura vienīgā noskrēja ātrāk par 6 minūtēm – 5:47. Stabilas otrās un trešās vietas Veronikai Masjukai un Elijai Porietei.

10km sākumā vadībā turējās šogad trešo reizi par Latvijas čempionu maratonā kļuvušais kuldīdznieks Kristaps Bērziņš, kuram, kā jau viņš to pats gaidīja, beigās nācās finišēt otrajā vietā (32:21), jo pusdistancē viņu noķēra un beigās ātrāku tempu ieslēdza Latvijas rekordists šajā distancē Serjogins, tiekot pie otrās uzvaras (32:08). 2019.gadā 4.vietā finišējušais Anatolijs Macuks, kurš nesen pieveica Ironmen distanci triatlonā, šoreiz bez godalgas nepalika, finišējot trešajā vietā (33:38) un par 22 sekundēm apsteidzot vienpadsmitkārtējo Latvijas čempionu triatlonā Andreju Dmitrijevu.

Interesanta cīņa izvērtās arī par iekļūšanu sešniekā. Finiša spurts labāks padevās šīs sezonas pirmajā posmā “Stirnu bukā” Zaķa distancē uzvarējušajam Arnim Pašķevčam (35:23), bet sešinieku noslēdza ultra distanču meistars un 2018.gada Rīga-Valmiera uzvarētājs Konstantīns Biktimirovs, kurš ar rezultātu 35:33 sasniedza savu rekordu šajā distancē, kurā nebija startējis 4 gadus. Tikmēr distances lielāko daļu sešiniekā turējušies Sergejs Maslobojevs (bronzas medaļa šogad maratonā) un Jānis Jerofejevs finišēja attiecīgi 7. un 8.vietā (36:00 un 36:20).

Sievietēm arī notika līderu maiņa. Sākumā vadībā izvirzījās godalgotās vietas šogad Stirnu bukā” izcīnījusī Ineta Jerofejeva, kuru drīz vien apsteidza un līderpozīcijas pārņēma šī gada zelta medaļas ieguvēja maratonā Amanda Krūmiņa. Uzrādot laiku 40:27 un jēkabpilieti Jerofejevu apsteidzot par pusminūti, uzvaru pirmo reizi “Līvenhofas skrējienā” izcīnīja Krūmiņa no Sporta kluba “Ķengarags”. Uz trešo vietu distances vidū pakāpās un to noturēja pirms četriem gadiem Latvijas čempionātā krosā uzvarējusī Guna Ģērmane, atstājot ceturto Natāliju Krupinu no Preiļiem. .

Vienlaikus notika arī Latvijas čempionāts veterāniem 10km skrējienā, kur labākos noteica, uzrādītajam rezultātam piemērojot koeficentu, kurš noteikts pēc dzimšans gada. Vīriešiem pirmā vieta tika Antim Zundam no Gulbenes, sudrabs – jēkabpilietim Macukam, bet bronza – vēl vienam garo distanču meistaram no Jēkabpils Aivaram Bondaram. Sievietēm pirmais trijnieks sadalījās šādi – uzvara Jerofejevai, sudrabs Ģērmanei, bet bez godalgas tomēr nepalika Krupina, kura uz Preiļiem aizveda bronzu.