Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Ārents: "Daudzi kārtslēcēji pamet sportu, jo viņiem paliek paniski bail"

Ārents: "Daudzi kārtslēcēji pamet sportu, jo viņiem paliek paniski bail"
Mareks Ārents. Foto: Guntis Bērziņš/Athletics.lv

Risinoties Prezidenta balvas izcīņas otrajai dienai vieglatlētikā, augstvērtīgāko rezultātu savā īpašumā saglabājis kārtslēcējs Mareks Ārents, kurš sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka nedaudz neticis galā ar nerviem un neesot sasniedzis savu šī brīža spēju robežu.

Mareks Ārents sacensību pirmajā dienā uzstādīja rezultātu 5,50 metri, kas IAAF punktu tabulā deva 1129 punktus. Prezidenta balvā tradicionāli spēcīgie šķēpa metēji un diska metēji Ārenta rezultātu pārspēt nespēja, dodot kārtslēcējam izredzes uz pirmo individuālo uzvaru Prezidenta balvas izcīņā kopš 2012. gada, kad sacensības kļuva par Baltijas komandu mačsacīkstēm.

Vakardien sasniedzi rezultātu 5,50 metri. Vai pats ar to esi apmierināts?
Esmu nosacīti apmierināts. 5,50 priekš manis ir tāds vidējs rezultāts. Varēju pārlēkt arī augstāku latiņu, bet biški pats netiku ar saviem nerviem galā.

Agrāk Prezidenta balvā vīru kārtslēkšana norisinājās otrās dienas rītā. Šoreiz tā bija pirmajā dienā vakara programmā, kad tribīnēs skatītāju ierasti ir vairāk.
Man liekas, ka to jau samainīja pirms diviem gadiem, kad vīru kārtslēkšana ir pirmajā dienā un sieviešu otrajā. Tas man patīk daudz labāk.

Šobrīd diska mešanas sektorā startē Martins Kupers, kurš potenciāli ir galvenais kandidāts, kas teorētiski var tevi vēl apsteigt cīņā par individuālo uzvaru. Vai tev pašam ir svarīgi tikt pie Prezidenta kausa?
Protams, būtu patīkami. Cik daudzus gadus esmu palicis otrais? Augstvērtīgāko rezultātu sarakstā iepriekš esmu bijis otrai trešais. Varbūt, beidzot paveiksies.

Man kā vieglatlētikas nelietpratējam, varbūt, vari izstāstīt, kas ir galvenie elementi, lai būtu labs kārtslecējs? Spēks, tehnika, veiklība? Ko tu liktu kā galvano?
Es teiktu, ka tas ir ātrums un bezbailība. Galvanais ir nebaidīties.

No augstuma nevar baidīties...
Jā, tas jau sāk kļūt par ekstrēmu sporta veidu. Ļoti daudzi kārtslēcēji pamet sportu, jo viņiem paliek paniski bail no tā. Var gadīties arī letāli. Ja tiec ar to galā un esi ātrs, tad vari arī labi lēkt.

Kādi ir tavi šīs sezonas mērķi? Ko vēlies sasniegt, kas vēl priekšā?
Bija mērķis tikt uz Tokiju, kas diemžēl nepiepildījās. Uzdevums ir būt labā formā un parādīt augstvērtīgu rezultātu.

Parīze sapņos rādas?
Jā, ja sakārtos finansiālos jautājums, tad, protams, jā. Ja nesakārtos, tad, visdrīzāk, ka nē.

Esi sācis arī kārtslēcēju trenēšanai pievērsties.
Jā, es jau vairākus gadus arī trenēju. Grupa sāk kļūt aizvien lielāka.

Kā izskatās kārtslēkšanas nākotne Latvijā?
Kā trenēsies? [smejas] Cik daudz audzēkņu nāks, tāds arī būs rezultāts. Ja gribam kārtslēkšanā labu rezultātu, tad jābūt daudz audzēkņiem, jo ne no visiem sanāks lēcēji. Taču ja būs masveidība, tad kādu līdz labam līmenim varam izaudzināt.


, 2021-08-14 15:07, pirms 3 gadiem
Kā var tā rakstīt?? Tiešām slikti. Neieskaitīts.
, 2021-08-14 17:10, pirms 3 gadiem
linz rakstīja: Kā var tā rakstīt?? Tiešām slikti. Neieskaitīts.
Nu tad arī pasaki, kas ir slikti, lai autors varētu laboties. Redzu, ka ir daži lieki komati un stils pieklibo, bet man tas pārāk netraucēja lasīt. Paldies par interviju.
, 2021-08-14 17:57, pirms 3 gadiem
depresīvi:
"
Kādi ir tavi šīs sezonas mērķi? Ko vēlies sasniegt, kas vēl priekšā?
Bija mērķis tikt uz Tokiju, kas diemžēl nepiepildījās. Uzdevums ir būt labā formā un parādīt augstvērtīgu rezultātu.

Parīze sapņos rādas?
Jā, ja sakārtos finansiālos jautājums, tad, protams, jā. Ja nesakārtos, tad, visdrīzāk, ka nē.
"
, 2021-08-15 09:12, pirms 3 gadiem
Paldies par šīm intervijām, interesanti palasīt!
, 2021-08-15 21:09, pirms 3 gadiem
Kad Latvijā būs savs BUBKA?
, 2021-08-15 21:12, pirms 3 gadiem
Regbists rakstīja: Kad Latvijā būs savs BUBKA?
Tā ir vēsture,tagad ir Duplantis!
Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.