Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kažemāka un Žolnerovičs - 2017. gada Latvijas čempioni pusmaratonā

Krišs Upenieks

Kažemāka un Žolnerovičs - 2017. gada Latvijas čempioni pusmaratonā
Anita Kažemāka
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Sestdien, 12. augustā, turpinot vienu no Kuldīgas pusmaratona noturīgākajām tradīcijām - skrējienu svelmē - tika aizvadīts skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija sestais posms. Tika noskaidroti ātrākie un karstumizturīgākie piecu, desmit un divdesmitviena kilometra distancēs. Vienlaikus tika sadalīti valsts čempiona titulus pusmaratonā kā pieaugušo, tā arī junioru konkurencēs.

Par jaunajiem Latvijas čempioniem šogad kā sieviešu, tā arī vīriešu konkurencē kļuva sportisti, kuri pavisam nesen atgriezušies no Pasaules čempionātā vieglatlētikā. Gan Anita Kažemāka, gan Valērijs Žolnerovičs Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā, pagājušajā svētdienā, startēja maratona distancē, bet šonedēļ Kuldīgā uzrādīja ātrākos finiša laikus pusmaratonā. A. Kažemākai distanci izdevās pieveikt 1 stundā un 24 minūtēs, aiz sevis otrajā vietā atstājot Gundegu Heidingeri (01:27:22) un trešajā - Baibu Ažuseili (01:29:46). Savukārt vīriešu konkurencē pēc uzvarētāja V. Žolneroviča (01:09:23), otrais finišā atgriezās Jānis Girgensons (01:10:17), bet trešais goda pjedestāls - Jānim Višķeram (01:10:18).

Iespējams, par vēl lielāku pārbaudījumu skrējiens Kuldīgā izvērtās sacensību īsāko distanču dalībniekiem. Atšķirībā no pusmaratonistiem, kuri trasē devās jau pulksten 10:00, piecu un desmit kilometru skrējiena starts tika dots pulksten 12:30, tādējādi pārbaudot ikviena kā fizisko, tā arī mentālo izturību cīņā ar īsti vasarīgiem laikapstākļiem - gaisa temperatūra Kuldīgā ap šo laiku iesila līdz pat 27 grādiem. Pieredzējuši skrējēji gan karstumu Kuldīgas posmā noteikti jau uzskata par klasiku - pamatīgs karstums šeit trasē bijis baudāms pēdējo 7 gadu laikā. Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Anita Bērziņa priecājās par katru no dalībniekiem, kurš piedalījās un finišēja karstākajā pusmaratonā, kā arī startā aicināja skrējējus būt īpaši uzmanīgiem.

Divu apļu garajā 10,5km skrējienā ātrākie vīrieši bija Andris Jubelis (0:34:57), Kristaps Vējš - Āboliņš (0:35:25) un ogrēnietis Renārs Roze (0:35:45). Savukārt sieviešu konkurencē atkal neuzvarama bija Karīna Helmane - Soročenkova (0:41:58). Otrais ātrākais finiša laiks šoreiz Līgai Girgensonei (0:42:53), bet trešais - Gitai Karlsonei (0:44:20). Aizraujoša cīņa bija vērojama arī Kuldīgas pusmaratona īsākajā - 5,27km distancē. Tajā nepārspējami bija A. Niklāvs - Medveds (0:16:27) un Amanda Valtasa (0:19:26).

Jāatzīmē,ka Kuldīgas pusmaratons īpašs ar to, ka tieši šeit notika pirmais maratons Latvijā. Pēdējos gadus pasākuma galvenā organizatore ir Saila Jansone, kura pauž lepnumu par to, kā šis pilsētai svarīgais sporta notikums izaudzis par vērienīgu garo distanču skrējēju satikšanās vietu: “2006.gadā sākām ar 228 dalībniekiem, no tiem 1128 bija pusmaratonisti, 60 piedalījās tautas skrējiena 5,27 km distancē un 40 bērnu. Šogad - 12.maratonā 2017.gada 12.augustā esam 2000. Kuldīga ir ne tikai pilsēta ar dvēseli, bet arī ar pamatīgu maratona garu!”

Līdzās sacensību galvenajiem startiem, prieka pilnus metrus Kuldīgas 12. pusmaratona ietvaros mēroja Mazuļu rāpošanas sacensību un Bērnu skrējiena dalībnieki, tādējādi padarot arī šo skriešanas seriāla posmu par aktīva dzīvesveida svētkiem visai ģimenei.

Nākošais, pirmspēdejais Bigbank Skrien Latvija posms, Valmieras maratons notiks pēc mēneša 17. septembrī, uz starta pulcējot arī prestižās 42 kilometru distances dalībniekus.

Vairāk informācijas un reģistrācija pasākumam - bigbankskrienlatvija.lv

Informāciju sagatavoja:
Sintija Melne
Bigbank Skrien Latvija
komunikācijas speciāliste