Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Vaičule: "Jutos labāk nekā uzrādītais rezultāts pusfinālā"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vaičule: "Jutos labāk nekā uzrādītais rezultāts pusfinālā"
Gunta Vaičule. Foto: Guntis Bērziņš.

Pirmdienas vakarā, konkurējot ar kārtslēkšanas finālu sievietēm un augstlēkšanu desmitcīņā, 200 metru pusfinālu aizvadīja Gunta Vaičule, ar rezultātu 23,48 sekundes ieņemot 24. vietu.

No rīta priekšskrējienā tika sasniegts devītais labākais laiks 23,23 sekundes, kas ir sportistes šīs sezonas labākais rezultāts.

“24. vieta noteikti neskan tā, kā man gribētos. Gribētu būt 20 labāko skaitā, bet tas neko būtiski nemainītu. Šovakar sev nopelnīju šo rezultātu, un man tagad ar to būs jādzīvo,” pēc skrējiena sacīja Gunta. “Jutos labāk nekā uzrādītais rezultāts pusfinālā. Man liekas, ka taisnes vidū, kad beigās varu kāpināt tempu, bija arī tāds kā ielūziens kājā, un es nekādi nedabūju atkal uzskriet. Tomēr man ir jānoskatās video, lai skrējienu atkal salīmētu kopā.”

“Tieši finišs nesanāca. Man šķiet, ka starts nebija slikts vismaz tāpēc, ka piecēlos krietni vēlāk nekā priekšskrējienā. Man nav komfortabla pozīcija, kad esmu noliecienā, kā visi sprinteri skrien. Diezgan ilgi noturējos lejā, tāpēc šķiet, ka pirmā skrējiena puse bija labāka nekā no rīta, bet, vai izmantoju virāžu līdz galam, ir grūti pateikt. Diezgan “ass” likās trešais celiņš,” par skrējienu saka Vaičule.

“Izdevās pagulēt diendusu. Atpūtos, biju enerģiska, gatava un priecīgi noskaņojusies. Viss bija tiešām fantastiski. Nevar salīdzināt ar sajūtām no rīta, taču no rīta bija svaigums. Fizioloģisks svaigums. Muskuļi bija gatavi.Tagad ir nogurums, ahilleja cīpsla atkal tāda stīvāka, paceles cīpslas drusciņ jūt. Divi skrējieni vienā dienā. Tas nav tā elementāri, kā man likās, ka man kā “četrsimtniecei” tas tāds nieks vien būs,” par divu skrējienu rezultātiem vienā dienā saka sprintere.

“Mūs pirms starta arī gana ilgi noturēja. Mēs jau bijām gatavas skriet, bet, šķiet, minūtes piecas stāvējām. Un vējš diezgan stipri pūta mugurā. Visu laiku bija jādomā, kad tad būs skrējiens. Taču uztraukuma nebija, bet protams, iekšā kņudēja, un pulss bija diezgan augsts,” atceras Gunta.

“Drīz vien ir nākamās sacensības, un nav ko te ilgi uzkavēties. Jāpaņem, ko var paņemt, un uz priekšu. Tagad sezona tikai tā kārtīgi iesākās,” saka sprintere, kurai atvaļinājums tik drīz nesanāks. “18. jūnijā 200 metros ir paredzētas sacensības Oslo, tad Madridē skriešu 400 metrus, un tad ir Latvijas čempionāts, kur ir diezgan garantēti papildu punkti par pirmajām vietām. Man ir jādara viss, lai rezultāts būtu pēc iespējas labāks. Visam vajadzētu būt labi.”

“Sanāk loģiski. Ja olimpiskajā rangā esmu augstāk 200 metros, kas man zināmā mērā bija pārsteigums, tad man jācenšas izmantot iespējas šajā disciplīnā,” par akcentiem skriešanā stāsta Gunta.

Iepriekš Vaičule Eiropas meistarsacīkstēs četrreiz startēja divreiz garākā distancē, labāko rezultātu sasniedzot pirms diviem un sešiem gadiem, kad viņa ieņēma 10. vietu.

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums

Informāciju sagatavoja
Dainis Āzens