Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kalnu slēpošanas leģenda Stenmarks ar uzvaru debitējis kārtslēkšanas sacensībās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kalnu slēpošanas leģenda Stenmarks ar uzvaru debitējis kārtslēkšanas sacensībās
Izcilais Ingemars Stenmarks. Foto: Nik Rovan.

Viens no visu laiku izcilākajiem kalnu slēpotājiem Ingemars Stenmarks ar uzvaru savā vecuma grupā debitējis kārtslēkšanas sacensībās un plāno šovasar startēt pasaules veterānu čempionātā vieglatlētikā.

Sešdesmit astoņus gadus vecais Stenmarks uzrādījis sezonas labāko rezultātu savā vecuma grupā (V65) pirmajās savās sacensībās kārtslēkšanā. Divkārtējais olimpiskais un pieckārtējais pasaules čempions klanu slēpošanā ar pirmo mēģinājumu pārvarēja 2,50m, ar trešo mēģinājumu tika galā ar 2,70m augstumu, bet ar 2,80m tomēr galā netika. Ar šādu rezultātu, kas par pusmetru atpaliek no Zviedrijas rekorda šajā vecumā, viņš pērn būtu uzvarējis Zviedrijas veterānu čempionātā.

Pēc četriem mēnešiem Zviedrijas pilsētā Gēteborgā norisināsies pasaules čempionāts veterāniem, un tur plāno startēt arī titulētais kalnu slēpotājs, lai arī pēdējā laikā viņu ir mocījušas problēmas ar celi, augšstilbu un muguru.

“Man ir bijušas dažādas traumas pagājušajā ziemā, bet ceru, ka paliks labāk,” stāsta pasaules veterānu čempionātā vieglatlētikā startēt plānojošais zviedrs, kura kontā ir 86 Pasaules kausa uzvaras kalnu slēpošanā.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...