Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Saulgriezis: "Man liekas, ka es izdarīju vairāk nekā varēju"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Saulgriezis: "Man liekas, ka es izdarīju vairāk nekā varēju"
Raivo Saulgriezis. Foto: Guntis Bērziņš.

Raivo Saulgriezis pēc sekmīgā starta Eiropas čempionātā 20 kilometru soļošanā norādīja, ka viņš izdarījis vairāk nekā varējis un ar savu startu ir ļoti apmierināts.

Iepriekš informējām, ka Raivo Saulgriezis savā otrajā startā Eiropas čempionātos vakar 20 kilometru soļošanā izcīnīja 21.vietu ar rezultātu viena stunda 24 minūtes un 18 sekundes.

“Es sev ieliktu par startu devītnieku vai desmitnieku, jo no personiskā rekorda (1:23:25), kas sasniegts tikai pirms divām nedēļām,atpaliku mazāk nekā minūti. Šosezon jau trīsreiz esmu sasniedzis personiskos rekordus, un visu laiku tā nevar būt. Turklāt šeit laika apstākļi bija daudz grūtāki. Esmu priecīgs par atmosfēru distancē un stadionā. Tas ir tāds maģisks moments – iesoļot stadionā tāda cilvēku pūļa priekšā,” pēc sacensībām teica atlēts.

“Protams, cerēju sasniegt jaunu personisko rekordu, bet laika apstākļu prognozes sacensību dienā solīja temperatūru virs 30 grādiem. Iekšēji cerēju, ka rezultāts būs no stundas 23 minūtēm līdz stundai un 25 minūtēm. Man tas izdevās, un man šķiet, ka otru distances pusi esmu soļojis ātrāk, ja ne vienādi, tā kā esmu ļoti priecīgs un sasniegtais rezultāts ir par piecām minūtēm ātrāks nekā iepriekšējā čempionātā, kad bija daudz labāki laika apstākļi. Man liekas, ka es šodien izdarīju vairāk nekā varēju,” apmierināts ar izdarīto ir Saulgriezis.

Viņš stāsta, ka šajā sezonā ļoti daudz tika izdarīts, lai labi soļotu arī karstos laika apstākļos:“Centos adaptēties un soļot arī tad, kad ārā ir karsts laiks, un pēc treniņiem iet karstā dušā un karsēties pirtīs. Ideāli laika apstākļi būtu 12-15 grādi, bet darīju, ko varēju – bija ledus vestes pirms starta, ledus cepurē, visu laiku uz galvas lēju ūdeni.”

“Trase man ļoti patika, jo pēc pulksten sešiem daudz kur jau bija ēna un viena distances puse bija ēnā. Tas bija liels pluss, un, protams, cilvēku pūļi un emocijas. Tev ir grūti, bet moki sevi un iestāsti sev, ka jāiztur vēl viens kilometrs, vēl viens. Plus vēl tas, ka tevi atbalsta, vienalga, spāniski, itāliski, arī latviski ļoti daudz dzirdēju. Tas tikai motivē soļot ātrāk un ne gramu distancē neatslābināties,” par trasi “Foro Italico” sporta kompleksā, riņķojot ap skulptūrām, stāsta Saulgriezis.

“Jau pavisam drīz ir Latvijas čempionāts 10 000metru soļošanā. Mēģināšu soļot pēc vēl viena personiskā rekorda, šoreiz – 10 000 metru distancē, un nopelnīt pēc iespējas vairāk reitinga punktu, jo tas ir svarīgi gan pirms Parīzes olimpiskajām spēlēm, gan domājot par nākamā gada pasaules čempionātu,” ar nākotnes plāniem dalās soļotājs.

Izmantotie resursi:
LVS | Sākums

Informāciju sagatavoja
Dainis Āzens

     [+] [-]

, 2024-06-10 09:47, pirms 2 nedēļām
Es lieku atzīmi - astoņi.