Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Zālītim un Melnbārdei otrās vietas tāllēkšanā kaimiņvalstīs, Mauriņai SB 800m Beļģijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zālītim un Melnbārdei otrās vietas tāllēkšanā kaimiņvalstīs, Mauriņai SB 800m Beļģijā
Kitija Paula Melnbārde (pirmā no kreisās). Foto: SS "Arkādija".

Šīs nedēļas vidū starptautiskajās vieglatlētikas sacensībās Igaunijā un Lietuvā sekmīgi nostartējuši SS "Arkādija" pārstāvji Roberts Jānis Zālītis un Kitija Paula Melnbārde, kuri abi izcīnījuši otrās vietas tāllēkšanā.. Tikmēr dažas dienas iepriekš cita arkādiete Invida Mauriņa spēcīga sastāva sacensībās Beļģijā ieņēma 13. vietu, bet uzstādīja sezonas labāko rezultātu Latvijā (SB) 800m.

Sekmīgi šajās dienās kaimiņvalstīs nostartējuši janvāra vidū godalgotās vietas prestižajās sacensībās “Arkādijas Rīgas kausos telpās” izcīnījušie Roberts Jānis Zālītis un Kitija Paula Melnbārde, kuriem abiem atkal godalgotas vietas.

Trešdien Martina Kutmana piemiņas sacensībās Igaunijas otrajā lielākajā pilsētā Tartū Latvijas tāllēcēja no SS “Arkādija” Kitija Paula Melnbārde pārsniedza 6m robežu un ar sezonas otru labāko rezultātu 6,07m izcīnīja otro vietu, zaudējot vienīgi mājiniecei Liisai-Marijai Lusti, kura aizlēca 6,32 m. Melnbāde ar igaunieti bija vienīgās, kuras pārsnbiedza6m robežu.

Tajā pašā dienā un tajā pašā otrajā vietā tikai ne Igaunijas, bet Lietuvas otrajā lielākajā pilsētā Kauņā bija sezonas vicelīderis Roberts Jānis Zālītis, kurš aizlēca 7,20m, par 14cm atpaliekot no sava sezonas labākā rezultāta. Sezonas līderis Zālītis ar savu pieredzējušāko vārda brāli Jāni Mezīti startēja priekšskrējienos arī 60m, uzrādot attiecīgi 6,81 un 7,22 sekundes.

Savukārt Beļģijas pilsētā Ģentē ļoti spēcīga sastāva “IFAM” sacensībās 800 m skrējienā startēja un Latvijas SB uzrādīja cita SS “Arkādija” pārstāve Invida Mauriņa. “Arkādijas Rīgas kausos telpās” ļoti tuvu Latvijas rekordam 500m bijusī Mauriņa 800m Beļģijā veica vienmērīgā tempā un uzrādīja rezultātu 2:07,65, kas ir viņas personīgais rekords telpās. Tādējādi Eiropas U23 čempionāta fināliste Mauriņa kļuvusi par sezonas divās distancēs – 400m un 800m.

Pati sportiste atzina, ka ir bijušas dažas taktiskās kļūdas, bet ka šis starts ir devis labu pieredzi, jo iepriekš nebija skrējusi šāda spēcīga sastāva un augstas klases sacensībās telpās. Par rezultāta Invida nav priecīga, bet arī nebēdājas, jo lielāku uzsvaru liek uz vasaras sezonu stadionā, taču tik un tā februārī Latvijas čempionāta telpās būs viena no galvenajām pretendentēm uz zeltu.

Visi trīs arkādieši pagājušajā gadā uzvarēja Latvijas čempionātā telpās, Zālītim esot ātrākajam 60m, Mauriņai to paveicot 800m, bet Melnbārdei aizlecot vistālāk.