Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kreišs: "Mēģinu iegūt stabilitāti, lai katros mačos varētu lēkt 5,60 metrus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kreišs: "Mēģinu iegūt stabilitāti, lai katros mačos varētu lēkt 5,60 metrus"
Valers Kreišs. Foto: Guntis Bērziņš.

Latvijas kārtslēcējs Valters Kreišs no Rīgas Sporta skolas "Arkādija" mēģina stabilizēt rezultātus 5,60 metru augstumā, ceturtdien sarunā ar LETA uzsvēra Kreišs.

Kārtslēcējs, kurš Valmierā Latviju kopā ar savu treneri Mareku Ārentu nedēļas nogalē pārstāvēs Valsts prezidenta balvas izcīņā vieglatlētikā, šogad sacensībās ir lēcis gandrīz pusmetra diapazonā - no 5,23 metriem Somijas pilsētā Kuortanē līdz personiskajam rekordam un Latvijas U-23 rekordam 5,72 metri "Valmieras spēlēs".

"Mēģinu iegūt stabilitāti, lai katros mačos varētu lēkt 5,60 metrus," saka Kreišs, skaidrojot, ka kārtslēkšanā daudz kas ir atkarīgs no laika apstākļiem, kā arī ieskrējiena. "Mūsu disciplīna ir ļoti neparedzama." 5,60 metru augstumā sportists karjerā ir lēcis astoņas reizes, sešas no tām - šajā gadā.

Valsts prezidenta kausa izcīņā kārtslēkšanas sacensības vīriešiem notiks svētdien. "Uzvara Valmierā man ir gandrīz garantēta, jo konkurentu man Latvijā un Baltijas valstīs īsti nav. Braukšu un lēkšu pēc iespējas augstāk," sola kārtslēcējs. "Jūtos labi gan mentāli, gan fiziski. Trenējos, jūtos stiprs un pārliecināts par sevi," saka Kreišs, kurš šogad ar lēcienu 5,45 metru augstumā Romā debitēja Eiropas čempionātā, izcīnot dalītu 14. vietu.

"Jāņa Daliņa stadions Valmierā, iespējams, ir mana mīļākā sacensību vieta," saka sportists. "Šis būs mans, ja nemaldos, trešais starts šajās sacensībās. Pagājušogad uzvarēju, pirms diviem gadiem biju trešais. Darīšu ko parasti, redzēs, kāds būs iznākums. Pirmo vietu vajadzētu dabūt. Laba vieta, kur gatavoties OS.

Sportistam sezonu mijā būs nepieciešams finansējums jaunu kāršu iegādei. "Nākamajai vasarai man vajadzēs tādas pašas cietības, bet garākas kārtis, jo pašreizējām piecmetrīgajām kārtīm dažās sacensībās tvēriens jau ir pašā augšā," skaidro strauji progresējošais kārtslēcējs. "Man ir arī kārtis, lai lēktu sešus metrus, bet tam man ir jāuzlabo tehnika un jāpalielina ātrums," par kāršu atbilstību lēcienam sešu metru augstumā saka Kreišs. "Šogad sešus metrus nez vai lēkšu, bet nākamajos gados mēģināšu šai atzīmei pietuvoties."

Līdz olimpiskajām spēlēm, neskaitot Valsts prezidenta balvu, sportists varbūt vēl kādos mačos nostartēs, taču galvenā uzmanību tiks veltīta treniņiem.

"Pēc Parīzes spēlēm vēl divus līdz divus ar pusi mēnešus braukšu uz sacensībām Eiropas valstīs," plānus atklāj šī brīža Latvijas labākais kārtslēcējs.

     [+] [-]

, 2024-07-05 19:27, pirms 3 dienām
Cik maksā kārts?