Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pēc pusgada pārtraukuma jaunais sprinta karalis Džeikobss atgriezies sacensībās

Rolands Eliņš

Pēc pusgada pārtraukuma jaunais sprinta karalis Džeikobss atgriezies sacensībās
Marsels Džeikobss. Foto: AFP/Scanpix

Tokijā negaidīti par divkārtēju olimpisko čempionu kļuvušais Itālijas sportists Marsels Džeikobss vakardien piedalījās savās pirmajās sacensībās kopš augusta un uzvarēja 60m metru skrējienā telpās ISTAF sacensībās Berlīnē.

Marsels Džeikobss Tokijā triumfēja prestižajā 100m distancē, kā arī palīdzēja Itālijai izcīnīt zelta medaļu 100m stafetes skrējienā. 27 gadus vecais itālis, kurš vienā rāvienā bija kļuvis par vienu no vieglatlētikas spožākajām zvaigznēm (lai gan līdz 2021. gadam ne reizi nebija izskrējis 100 metrus zem desmit sekundēm un ilgāku laiku startēja tāllēkšanā), pēc tam nepiedalījās sacensībās, sezonu noslēdzot priekšlaicīgi.

Džeikobss pēc gandrīz pusgada pārtraukuma šonedēļ atgriezās sacensību apritē, darot to starptautiskās sacensībās Berlīnē. Viņš piedalījās 60 metru sprinta skrējienā, ko veica ar rezultātu 6.51 sekunde.

Ar šo rezultātu viņš ieguva pirmo vietu, turklāt tikai nedaudz atpalika no sava personīgā rekorda (6.47), kas sasniegts iepriekšējā gadā.

Berlīnē startēja arī divi citi olimpiskie čempioni. Kārtslēkšanā Armands Duplantiss uzvarēja ar rezultātu 6.03m, pēc tam izmēģinot latiņu jauna pasaules rekorda augstumā (6.19m), ko gan neizdevās pārvarēt.

Savukārt tāllēkšanā Vācijas sportiste Malaika Mihambo ieguva trešo vietu ar rezultātu 6.66m. Uzvara tikmēr tika zviedrietei Kadi Saņjai ar rezultātu 6.68m.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/athletics...