Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Semenjai aizliedz startēt līdz jūnijam

Jānis Pārums

Semenjai aizliedz startēt līdz jūnijam
Kastere Semenja
Foto: AFP/Scanpix

Dienvidāfrikas Vieglatlētikas asociācija (ASA) aizliegusi savas valsts sportistei, skandalozi slavenajai pasaules čempionei 800 metru skrējienā Kasterai Semenjai startēt līdz šī gada jūnijam.

Šobrīd ASA no Starptautiskās Vieglatlētikas Federāciju asociācijas (IAAF) gaida Semenjas ģenētiskās testēšanas rezultātus, kas varētu būt zināmi jūnija sākumā, tāpēc liegusi iespēju sportistei startēt, kamēr tie nebūs zināmi: "Ja IAAF lūdz mums pagaidīt, tad mēs to izdarīsim," sacīja ASA pārstāvis Ričards Standers.

Pati sportiste izteikusi apņēmību šovasar startēt: "Publiski paziņoju, ka šovasar startēšu. Šobrīd es ne tikai pakļauju riskam savas vieglatlētes dotības, bet arī iespēju nopelnīt. Es esmu pilnīgi pārliecināta, ka nav nekā tāda, kas liegtu man startēt."

Sportacentrs.com jau iepriekš ziņoja, ka pērnvasar pēc Semenjas uzvaras pasaules čempionātā izraisījās skandāls – sportiste tika turēta aizdomās par to, ka, iespējams, ir nevis sieviete, bet gan vīrietis. Asociācija piebildusi, ka pasaules čempionātā izcīnītā zelta medaļa Semenijai netiks atņemta neatkarīgi no testu rezultātiem.

Izmantotie resursi:
sports.ru