Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:130, Did:0, useCase: 3

Jēkabpilī notiks veterānu sporta spēles

Jēkabpilī notiks veterānu sporta spēles
Foto: www.lsvs.lv

Šajā nedēļas nogalē Jēkabpilī notiks gadskārtējo Latvijas pašvaldību sporta veterānu (senioru) 45. jubilejas sporta spēļu noslēguma posms vieglatlētikā, volejbolā, basketbolā, rokasbumbā un minifutbolā.

Šogad sacensības notiks 18 sporta veidos. Jau aizvadīti posmi Iecavā (galda teniss), Daugavpilī (novuss, šahs, kross, šautriņu mešana, svaru stieņa spiešana, basketbols, volejbols), Jelgavā (dambrete, peldēšana, volejbols), Madonā (distanču slēpošana, riteņbraukšana), Bauskā (orientēšanās) un Kocēnos (florbols).

Veterānu sporta spēles ir otrs masveidīgākais kompleksais sporta pasākums Latvijā pēc skolēnu sporta spēlēm. Šīs gadskārtējās sacensības ir izturējušas valstī notikušo pārmaiņu laiku pārbaudi un turpina vēl pagājušajā gadsimtā iedibinātās labās tradīcijas. Pāris simtu entuziastu 1963. gadā tikai dažos sporta veidos aizsāktā tradīcija izvērtusies par masveida sporta kustību, par dzīvesveidu vairāk nekā pieciem tūkstošiem Latvijas sporta mīļotāju, sākot no trīsdesmit gadu vecuma un beidzot ar septiņdesmit un pat astoņdesmit gadu slieksni pārkāpušiem.

Sacensību dalībnieku vidū ir ne mazums slavenību ar skanīgiem spēka gados gūtiem tituliem, bet kuri visu pulveri vēl nav "izšāvuši" un turpina plūkt laurus Eiropas un pasaules senioru čempionātos tuvās un tālās zemēs.

Latvijas Sporta veterānu (senioru) savienības prezidents Daumants Znatnajs ar pateicību atzīmē, ka pēdējos gados pieaudzis valsts un pašvaldību atbalsts sporta veterānu kustībai. Īpaši atzīmējamas pašvaldības, kuras uzņemas darbietilpīgos sporta spēļu ziemas un vasaras finālposmu rīkošanas pienākumus.

Informācija par sporta veterānu sporta spēļu nolikumu un rezultātiem pieejama lsvs.lv

  +3 [+] [-]

, 2008-06-28 12:41, pirms 16 gadiem
Nu nez, cik tur viss godīgi, ja man pat piedāvāja startēt (līdz veterāniem man tik pat tālu, cik mums līdz Luksemburgas dzīves līmenim)...