Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:130, Did:0, useCase: 3

Distanču slēpošanas veterānu gadskārtējā tikšanās

Jānis Pārums

2007.gada 28. un 29. novembrī, Francijas pilsētā Autransā notika pasaules slēpošanas veterānu asociācijas (distanču slēpošanā) gadskārtējā tikšanās.

Latviju tajā pārstāvēja Latvijas Slēpošanas savienības veterānu komisijas vadītājs Andis Puida.

Minētajā sanāksmē piedalījās 23 valstis un vēl piecu valstu pārstāvji nebija ieradušies. Katru dalībvalsti pārstāvēja, tā saucamais, nacionālais direktors un šajā konferencē Andis Puida tika nominēts par Pasaules slēpošanas veterānu asociācijas Latvijas nacionālo direktoru. Šajā sanāksmē arī Lietuvai un Beļģijai tika nominēti nacionālie direktori.

Nacionālā direktora uzdevums ir iespēju robežās atbalstīt slēpošanas veterānu kustību Latvijā ,uzturēt kontaktus un saraksti ar minēto asociāciju un koordinēt tās sadarbību ar Latvijas slēpošanas savienību, aktivizēt Latvijas slēpošanas veterānu dalību starptautiskos slēpošanas veterānu pasākumos, tajā skaitā, Pasaules kausa izcīņā slēpošanā veterāniem.

Sanāksmē tika pārrunāti organizācijas finansu jautājumi, paveiktais un attīstības perspektīvas. Pasākumā tika prezentēta Faluna, kā 2010. gada Pasaules čempionāta slēpošanā veterāniem norises vieta. Sanāksmes dalībnieki tika iepazīstināti ar Autransas olimpiskajiem objektiem, jo 2009. gadā šeit notiks kārtējais pasaules čempionāts slēpošanā veterāniem. Diezgan daudz laika tika veltīts jautājumiem, kuri saistās ar 2008. gada pasaules čempionātu slēpošanā veterāniem norisi ASV.

Jāpiemin, ka distanču garumi ir diezgan pieklājīgi. Sākot no 5km stafetēs, līdz 45km garajās distancēs. Slēpošanas soļu tehnika tiek sadalīta vienlīdzīgās daļās. Dalībnieki pēc vecuma iedalās vairāk nekā 10 grupās.

2011. gada pasaules kausa izcīņa veterāniem slēpošanā notiks Kanādā, bet 2012. gadā čempionātu sarīkot piedāvā Šveice, Itālija, Vācija un Krievija. Jāatzīmē, ka šajos pasākumos kopējais dalībnieku skaits pārsniedz 1000. Neoficiālajās sarunās varēja noprast, ka viena no labākajām pasaules kausa izcīņām, tieši organizatoriskajā ziņā, notika Krievijā 2006.gadā.

Tuvākajā laikā asociācijas darbā plāno iesaistīties arī Ungārija un Polija. Tā, ka tajā iekļaujas ne tikai slēpošanas lielvalstis, bet arī eksotiskas zemes, kā Jaunzēlande un valstis, kuru pilsoņus mēs nemaz tik bieži neredzam slēpošanas trasēs: Dānija, Luksemburga, Beļģija, Austrālija.

Jācer, ka nākošo pasaules kausu izcīņas notiks ar Latvijas līdzdalību un, iespējams, kāda medaļa atceļos arī uz Latviju.

Izmantotie resursi:
www.infoski.lv