Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

Kvalitatīvas sporta preces – puse no uzvaras

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Nodarbojoties ar kādu no sporta veidiem, svarīgi ir ne tikai treniņi un disciplīna, bet arī kvalitatīvas sporta preces. Šajā rakstā vari uzzināt, kā izvēlēties piemērotākos sporta apģērbus un citas preces, ja nodarbojies ar kādu no Latvijā populārākajiem sporta veidiem.

Skriešanas pamatu pamats – piemēroti apavi

Tieši skriešana pēdējā laikā kļuvusi par, iespējams, pašu populārāko fiziskās aktivitātes veidu Latvijā. Skrējējus iespējams sastapt teju jebkurā pilsētā, un iemesli tam nav tālu jāmeklē – šis sporta veids prasa salīdzinoši nelielus ieguldījumus, kā arī ar to iespējams nodarboties teju jebkur – gan pa lielpilsētu gājēju celiņiem, gan lauku takām un mežiem. Taču, lai skriešana nekaitētu veselībai un radītu prieku, nevis mugurkaula problēmas un noberztas kājas, jāizvēlas atbilstoši apavi. Galvenā uzmanība jāpievērš gan apavu izmēram, gan konkrētajam modelim – daļa skriešanas apavu veidoti tā, lai kompensētu nepietiekamu vai pārmērīgu pronāciju (pēdas pārmērīga vēršanās uz ārpusi vai iekšpusi), tāpēc pārliecinies, kāda ir Tava pronācija, un izvēlies atbilstošus apavus. Jāņem vērā arī tas, kam apavi paredzēti – apvidus apavi ir domāti skriešanai pa nelīdzenu un salīdzinoši mīkstāku reljefu, bet sacensību apavi ir vieglāki un ar mazāku amortizāciju – tos nevajadzētu izmantot treniņu laikā.

Savukārt, lai sekotu līdzi treniņu slodzei un efektivitātei, lieti var noderēt sporta pulksteņi un aproces, kas palīdz uzzināt treniņa laiku, noskrieto attālumu, sirdsdarbību un citus parametrus atkarībā no konkrētā modeļa.

Hokejā nozīme ir katrai detaļai

Foto: Shutterstock.com

Atšķirībā no skriešanas, hokeja spēlēšanai nepieciešama virkne ar dažādiem aizsargiem, kā arī slidas, nūja un formas tērps. Runājot par slidām – pats galvenais aspekts, protams, ir izmērs, taču nozīme ir arī zābaka formai. Nedrīkst aizmirst arī par slidu asināšanu, jo parasti, iegādājoties jaunas slidas, tās nav asinātas, un, lai slidas nesabojātu un tās labi kalpotu, bez asināšanas neiztikt.

Hokejā vienmēr klātesoša ir arī nūja – tai jābūt atbilstošā garumā, kā arī jāpievērš uzmanība lāpstiņas izliekumam un nūjas materiālam. Koka nūjas ir lētākas, taču no stiklšķiedras izgatavotās – salīdzinoši izturīgākas un vieglākas.

Un, protams, nekādā gadījumā neaizmirsti par aizsargiem – tā ir ekipējuma daļa, kurai taupīt noteikti nevajadzētu, jo hokejs ir gana traumatisks. Aizsargi nepieciešami kājām, elkoņiem, pleciem; tāpat jāiegādājas cimdi, bikses un atbilstoša ķivere.

Komandu sporta veidos bez formas tērpiem neiztikt

Foto: Shutterstock.com

Basketbols, volejbols, futbols, handbols un florbols, atšķirībā no hokeja, ir komandu sporta veidi, kuros aizsargi nav nepieciešami (izņemot handbola vārtsargus, kā arī futbolistus, kuriem nepieciešami kāju sargi). Taču, lai spēle izdotos, svarīgi ir divi komponenti – piemēroti apavi, kā arī formas tērpi, lai katras komandas spēlētājus būtu iespējams atšķirt. Parasti formas tērpi tiek iegādāti specializētos sporta veikalos, taču ļoti ērta alternatīva ir tērpu iegāde internetveikalā; tam ir arī vairākas priekšrocības:

● Preces parasti pieejamas par zemāku cenu – ņemot vērā, ka interneta veikala uzturēšana ir lētāka, salīdzinot ar parastajiem veikaliem, klientiem tiek piedāvātas zemākas preču cenas. Iegādājoties formu veselai komandai, atšķirība būs vēl jūtamāka;

● Nepieciešamo iespējams iegādāties, neizejot no mājas – lai veiktu formu un inventāra iegādi parastā veikalā, jātērē laiks un nereti – arī līdzekļi, lai līdz tam nonāktu, turklāt ierasta parādība ir pircēju rindas, un, protams, noteikts darba laiks;

● Visas preces var tikt piegādātas līdz mājas durvīm – praktiski visi interneta veikali piedāvā savas preces transportēt gan uz pakomātiem un degvielas uzpildes stacijām, gan klienta mājām.

Turklāt interneta veikalā iespējams atrast ne tikai formas, bet arī treniņiem nepieciešamos trenažierus, aksesuārus un citas sporta preces.

Boksā un cīņas sportā drošība pirmajā vietā

Foto: Shutterstock.com

Līdzīgi kā hokejā, arī cīņas sporta veidos ļoti būtiski padomāt par drošību. Teju ikvienā cīņu sporta veidā netiek iztikts bez zobu sargiem, kā arī cimdiem. Tieši cimdiem boksā, MMA un citos cīņas sporta veidos, kuros tiek izmantoti sitieni, ir vislielākā nozīme – to uzdevums ir ne tikai samazināt traumu iespējamību pretiniekam, bet arī sportista rokām. Noteikti jāņem vērā, ka treniņiem un cīņām paredzētie cimdi ļoti atšķiras. Treniņiem domātie cimdi ir plānāki, cietāki un sniedz mazāku aizsardzību, jo paredzēti sišanai pa maisu, bet sparinga un cīņas cimdi ir smagāki un mīkstāki. Tāpat nedrīkst aizmirst arī par saitēm, kas tiek tītas uz rokām – ar to palīdzību tiek nodrošināta papildu aizsardzība. Savukārt MMA tiek izmantoti cimdi, kuriem nav pirkstu daļas, tādējādi ļaujot izpildīt sagrābšanas paņēmienus.

Ja arī Tev nepieciešamas kvalitatīvas sporta preces, ienāc interneta veikalā 1a.lv – Tu noteikti atradīsi visu sev nepieciešamo neatkarīgi no sporta veida, ar kuru nodarbojies!

  +2 [+] [-]

, 2018-02-23 11:26, pirms 6 gadiem
Īsti nevaru saprast, kāds sakars 1a.lv ir ar kvalitatīvām sporta precēm?

Pie šī raksta aizmirsa vēl pielikt ātro kredīto reklāmu (nesen bija tāds raksts).

Tomēr jau vajag arī kaut kādu saturu tekstam, nevis liet tikai ūdeni.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-23 11:42, pirms 6 gadiem
Tas ir reklāmraksts, pa sporta tēmu, ko tur nesaprast.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-23 11:50, pirms 6 gadiem
Vai ar likumu ir aizliegts reklamrakstā ari kko lietderīgu pateikt?

Kkas iz sērijas - lai paēstu ir nepieciešams ēdiens, arī šķīvim un karotei ir milzīga nozīme, plastmasas šķīvis ir lētāks, bet nebūs tik izturīgs, cik keramikas, savukārt keramikas šķīvis dārgāks, bet kvalitatīvāks. Kvalitatīvus šķīvjus un karotes vari iegādāties mūsu internetveikalā, neatkarīgi no pārtikas, kuru lieto.

Ļoti švaks darbs, autor, es par šādu darbu naudu nemaksātu.

     [+] [-]

, 2018-02-23 13:56, pirms 6 gadiem
Вы вкурсе что теперь что бы привести тело в порядок и подкачаться не обязательно ходить в тренажорку. Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoторый нaкaчал тeлo домa с помощью специального поясa, я решил попробовать и уже через неделю увидел результат, а через две убрал пивной живот и пpоявился преcc, подкaчaл pуки и cпину. Теперь и жена захотела попробовать, ведь не нужно сидеть на диетах и ходить в спорт зал и цeнa вoпроca копeeчнaяВот сами почитайте --- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?

     [+] [-]

, 2018-02-23 15:51, pirms 6 gadiem
nopirkšu kvalitatīvu biatlonista formu un slēpas,ari šauteni un es braukšu tikai mazliet sliktāk par Rastorgujevu....būšu 40 (apmēram) pasaulē....
vidēji 80-90 biatlonisti piedaļās...varēšu ceļot pa PČ un OS.....