Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:597, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Znaroks: "KHL un olimpiskās spēles nevar salīdzināt"

Znaroks: "KHL un olimpiskās spēles nevar salīdzināt"
Oļegs Znaroks rāda, ka jāspēlē ir agresīvi, bet vienkāši.

Oļegs Znaroks Latvijas preses piecnieka priekšā stājās apkampis kādu druknu kungu - Čehijas izlases ģenerālmenedžeri Františeku Černiku. ''Oļegs pie manis spēlēja Vitkovicē un pēc tam arī Vācijā. Lielisks spēlētājs un cilvēks,'' tā Černiks raksturoja Znaroku.

- Vai Oļegs tad vēl dzēra alu? pajautāju čeham.
- Viņš to drīkstēja darīt, bet ne spēles laikā.
- Tad es dzēru arī šņabi, atsmēja Znaroks.

- Františeks tevi raksturoja tā, ka bez apdomas tevi var uzņemt partijā...
- Jā, bet tikai Čehijas, vieglā stilā sarunu turpināja Oļegs.

- Pēc spēles ar Krieviju teici, ka būs pārmaiņas virknējumos, bet nebija...
- Parunāju ar puišiem, kur šīs pārmaiņas bija domātas. Viņi teica, ka viss apmierinot, tādēļ kaut ko mainīt nebija nozīmes. Tagad gan kaut kas būs jāmaina, jo uz trim nedēļām no ierindas ir izsists Galviņš. Viņam ir nopietna pleca trauma.

- Vai tā bija epizode, kad viņš pirmajā maiņā nokrita aiz Čehijas vārtiem?
- Jā, un ar plecu ietriecās apmalē.

- Šodien spēli atkal sākāt no 0:3. Kāpēc tā?
- Ļoti labi spēli iesāka čehi. Labi, ka mēs to pabeidzām uz pozitīvas nots. Pēc 0:3 nodomāju, ka var iznākt vēl sliktāk, turklāt gandrīz divas trešdaļas nospēlējām trijās maiņās: Lariju (Dārziņu) noraidīja uz desmit minūtēm. Ielikām tur Daugaviņu. Nezinu, vai pietiks spēku spēlei ar Slovākiju, komanda jau tā nav labākajā fiziskajā kondīcijā. Un tas pat ir maigi teikts. Uz komandas gatavību iespaidu atstājušas KHL spēles, puiši ir fiziski un psiholoģiski izspiesti no tā, ka ''Dinamo'' izmisīgi cīnās par play-off.

- Vai Daugaviņš pa šo laiku ir progresējis?
- Jā, un pirmkārt jau attieksmē. Spēlē kā tādā varbūt progress nav tik liels, bet Kasparā vairs nav tā bērnišķīguma, kas vēl bija pirms diviem gadiem Halifaksā. Domāju, ka viņš sapratis: gadi iet uz priekšu. Viņš ir kļuvis daudz nopietnāks un disciplinētāks.

- Mūsu grupā tagad ir diezgan saputrota situācija. Kā būs pret Slovākiju?
- Pēc IIHF reitinga slovāki ir aiz mums, kā nevajadzīga piekabe. Droši vien daudzi neticēja, ka slovāki uz olimpiādi spēs savākt spēcīgu izlasi, bet mēs to zinājām. Citās grupās ceturtā komanda - Norvēģija un Vācija nav tik stipras. Kaut arī slovāki mūsu grupā pēc ranga ir tikai ceturtie, tā izrādījās ļoti spēcīga komanda.

- Vai Kaspars parādīja, ka var spēlēt kā centrs?
- Ne līdz galam, taču līdz ar viņa ienākšanu šajā maiņā parādījās lielāka dzīvība. Larijs un Miha (Rēdlihs) ir jauni spēlētāji un šī maiņa pavilka aiz sevis arī pārējos. Daugava ar savu azartu vismaz taisa kaut kādu sajukumu.

- Kad KHL ''Dinamo'' pirmās trešdaļas zaudēja ar 0:3 vai 1:4, tauta šūmējās: ja treneris būtu Znaroks, tā nebūtu...
- KHL un olimpiskās spēles nevar salīdzināt - te ir tik daudz NHL zvaigžņu. Tas jau vien ir sasniegums, ka mēs esam pasaules hokeja elitē. Mēs esam šeit un jaunie spēlētāj iegūst starptautisko spēļu pieredzi. Viņiem tā ir nenovērtējama skola un turpmāk viņiem būs vieglāk spēlēt pasaules čempionātos. Pasaules čempionāti ir pavisam citas raudzes turnīri. Tur ir divi trīs NHL spēlētāji un viss, bet Vankūverā Šveicei punktu pret Kanādu izcīnīja vārtsargs no Anaheimas - Hillers, kuram līgums ir lielāks nekā saņem viss Rīgas ''Dinamo'' (te gan Oļegs drusku kļudās, Hillers Anaheimā šogad saņem 1,3 miljonus dolāru, J.M.). Un viņš vienatnē izvelk spēli ar Kanādu...

- Tad jau iznāk, ka Soča viens pret vienu izskrēja pret vēl briesmīgāku monstru?
- (Smejas). Tā arī ir. Jūs taču pirms spēles skatieties, kur spēlē sāncenšu hokejisti. Kur spēlē viņi un kur mūsējie. Mums ir arī puiši no fārmklubiem. Atvainojiet- fārmklubā un pat tur nespēlē vadošās lomas.

- Oļeg! Tu pirmo reizi pasmaidīji, kad Soča iemeta savu ripu...
- Pasmaidīju tāpēc, ka cilvēks pirmo reizi guva vārtus šāda līmeņa turnīrā un man bija liels prieks par viņu. Godīgi. Soča psiholoģiski ir tāds cilvēks: ja sāk uz viņu izdarīt spiedienu... Zinu, ka Rīgas ''Dinamo'' uz viņu izdara spiedienu, bet, ja viņam ļauj atvērties, tad būs arī rezultāts. Viņam ir viss, lai kļūtu par labu spēlētāju. Soča ir jāieliek tikai pareizajā gultnē un ir jāpalīdz viņam.


, 2010-02-20 19:51, pirms 14 gadiem
Par pēdējo rindkopu šupleram derētu padomāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-20 19:52, pirms 14 gadiem
pureklis rakstīja: P IRMAIS
uz poda pirmais.
Znaroks savā elementā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-20 19:53, pirms 14 gadiem
Vai Oļegs tad vēl dzēra alu?
Tas Matulis nav bišķiņ sists?
, 2010-02-20 19:53, pirms 14 gadiem
pureklis rakstīja: izēd āni
kas tas tāds ? apgaismo
, 2010-02-20 19:54, pirms 14 gadiem
Necerēti objektīvs viedoklis , nevis besakara attaisnojuma meklējumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-20 19:56, pirms 14 gadiem
pēc viņa vārdiem spriežu vai maz jēga celties šonakt? Ja jau tā piekusuši esam tad jau rezultātu nav ko gaidīt , kā var būt piekusuši pasaulē svarīgākajā hokeja turnīrā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-20 19:57, pirms 14 gadiem
Oļeg tev taisnība,ka olimpisko hokeju nevar salīdzināt ar KHL un manu prāt ar pasaules čempi.vispēr jeb kuru spēli skatoties ir kaifs, ātrums spēka spēle. nu tas arī pateicoties maziem laukumiem.mēs spēlējam starp stiprākajiem.
, 2010-02-20 19:59, pirms 14 gadiem
jautra intervija

interesanti - Znaroks sūdzas par to, ka sastāvā jāņem spēlētāji no RD fermas. man jau liekas, ka Meija un Bērziņš savu darbiņu dara labi! katrā ziņā labāk, nekā viens otrs pirmo maiņu spēlētājs paveic savu darbu!
, 2010-02-20 20:00, pirms 14 gadiem
vispār KHL vajadzētu arī pieņemt lēmumu pāriet uz NHL izmēru laukumiem , jo hokejs ir krietni skatāmāks
, 2010-02-20 20:03, pirms 14 gadiem
- Vai Oļegs tad vēl dzēra alu? pajautāju čeham.
- Viņš to drīkstēja darīt, bet ne spēles laikā.
- Tad es dzēru arī šņabi, atsmēja Znaroks.

Elementā!
';
, 2010-02-20 20:05, pirms 14 gadiem
RIFF140 rakstīja: Par pēdējo rindkopu šupleram derētu padomāt.
Pagājušajā sezonā Sočam jau labi gāja, šogad Šuplers viņu vairs neizmanto
, 2010-02-20 20:10, pirms 14 gadiem
OMANIDDINAMO rakstīja: vispār KHL vajadzētu arī pieņemt lēmumu pāriet uz NHL izmēru laukumiem , jo hokejs ir krietni skatāmāks
pirmkārt tas nav skatāmāks, tur ir tikai bakstīšanās gar bortiem, bet KHL ir skaists kombacionāls hokejs. OS tiešām spēles tiešām ir labas, bet paskaties kādreiz NHL. skrien taka aptrakuši no viena gala uz otru. mūsējie vēl ir salīdzinoši lēni un cenšās kautko izspēlēt, bet NHL tikai skrien nežēlīgā ātruma un met.
Otrkārt krievi grib KHL padarīt par pasaules spēcīgāko līgu spēlējot krievu hokeju. viņi grib lai virsotnē ir krievu hokejs nevis kanādiešu hokejs. Ja viņi nebūtu svarīgi dabūt krievu hokeju virsotnē tad sen būtu atcēluši leģionāru limitus
, 2010-02-20 20:10, pirms 14 gadiem
znaroks normaals vecis par musejiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-20 20:30, pirms 14 gadiem
Mums ir arī puiši no fārmklubiem. Atvainojiet- fārmklubā un pat tur nespēlē vadošās lomas.
Tad atīsties, ka nespēj un nemāki izmantot Ivanānu un paņem Galviņu, bet atstāj aiz borta Kuldu.
, 2010-02-20 20:35, pirms 14 gadiem
OMANIDDINAMO rakstīja: vispār KHL vajadzētu arī pieņemt lēmumu pāriet uz NHL izmēru laukumiem , jo hokejs ir krietni skatāmāks
Kas par skatamibu ja musejie nevar pat pozicionali tikt vinu zona nav tik liels atrums un vini cetri nostajas un nekadi netiek
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-20 20:40, pirms 14 gadiem
Laba Intervija.
Par Sotnieku man ar bij liels priex, un galvenais , ka vinjam tas metiens padevaas patieshaam meistariigs, nu ne sliktaak kaa Jaagram vai kaadam citam superstaaram!!!!!
Un pilniibaa piekriitu, ka shis ir stipraakais hokeja turnirs un notiek reiz četros gados!!!!
Taa kaaa patieshaam, varam buut lepni ,ka Latvija piedalās šajā forumā, un ja šitā viss turpināsies, tad uz Soču olimpiādi par zvaigznēm būs kāds no Rēdlihiem, varbūt Dārziņš.........nez...., bet ceru , ka tā būs!!!!
Par mūsējiem....
, 2010-02-20 20:41, pirms 14 gadiem
Sočos Soča rulleees
, 2010-02-20 20:48, pirms 14 gadiem
Intervija ir izdevusies tapec vien ka nebija texta par trim centriem un vienu vārtsargu
, 2010-02-20 20:50, pirms 14 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Tad atīsties, ka nespēj un nemāki izmantot Ivanānu un paņem Galviņu, bet atstāj aiz borta Kuldu.
Ja Znaroks nepanemtu Galvinu, tad visi vinu te noliktu, ka maz neliktos un tad buutu dziesma: kur KHL nedeelas labaakais aizsargs?Pietiek tak vienreiz malt par Kuldu, nu nevar vinsh te vairs buut.
, 2010-02-20 20:52, pirms 14 gadiem
Katrā no iepriekšējām divām spēlēm mums pietrūka ~ 15 NHL spēlētāju. Tas ir fakts. Starp citu, pirmie 3 čehu goli būtu ielidojuši arī vairums citu izlašu vārtos - viņiem tiešām ir superkomanda.
, 2010-02-20 21:00, pirms 14 gadiem
Šveicei punktu pret Kanādu izcīnīja vārtsargs no Anaheimas - Hillers, kuram līgums ir lielāks nekā saņem viss Rīgas ''Dinamo'' (te gan Oļegs drusku kļudās, Hillers Anaheimā šogad saņem 1,3 miljonus dolāru, J.M.).

Šosezon jā, taču tās pašās šīs sezonas laikā Jonass Hillers noslēdza jaunu līgumu - 4 gadi, 18 miljoni. Iespējams, Oļegs domāja šo, nevis esošo.
, 2010-02-20 21:00, pirms 14 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Tad atīsties, ka nespēj un nemāki izmantot Ivanānu un paņem Galviņu, bet atstāj aiz borta Kuldu.
Cik punkti ivanānam NHL? 54 spēlēs apaļa nulllle būs cits treneris noderēs ivanāns. šinī modelī nenoder.
, 2010-02-20 21:03, pirms 14 gadiem
podins55 rakstīja: Cik punkti ivanānam NHL? 54 spēlēs apaļa nulllle būs cits treneris noderēs ivanāns. šinī modelī nenoder.
Atkal salīdzini NHL ar veterānu līgu utt. Cik tad punktu ir Meijam, Bērziņam?
, 2010-02-20 21:11, pirms 14 gadiem
Ja par tēmu, tad viss ir acīmredzami:
Latvijas izlasē spēlē vidēja līmeņa KHL spēlētāji un NHL "role players".
Krievijas izlasē spēlē daudzi pasaulē labākie hokejisti, Čehijā - stabils NHL leģions, ko var nosaukt "drošais variants" (nekādi superstāri, iespējams, nav, taču savus punktus savāc ļoti labi), kas papildināts ar Eiropas TOP spēlētājiem + Vokūns vārtos.

Piemēram, kas ir Vokūns?
Iespējams, dažiem ir tāds neprecīzs priekšstats, jo arī NHL Tomašs nav ļoti novērtēts, bet pāris cipari - visās sezonās, kurās viņš ir aizvadījis vismaz 1 pilnu spēli, Vokūns ir atvairījis 90%+ metienu. Pēclokauta ērā viņa sliktākais sezonas atvairīto metienu procents bija - 91.9%. Karjeras vidējais rādītājs vidēji spēlē ielaisto ripu ziņā - 2.54.
Un šī statistika ir savākta nevis TOP komandās, bet gan Nešvilā, kura tikko iekļāvās NHL (pēc tam gan "izauga" līdz PO komandas statusam) un Floridā, kas arī nav PO komanda... .

Ta ka rezultāts ir likumsakarīgs, precīzāk, būtu dīvaini, ja tā nebūtu. Protams, ja spēles sākumā pret tiem pašiem čehiem nospēlētu veiksmīgāk, moš, kkas būtu arī savādāk, taču tad arī tie paši čehi skrietu tik ilgi kamēr samētātu savus golus, nevis puslīdz mierīgi turētu rezultātu (ko Čehoslovāku hokejisti prot ĻOTI labi).
, 2010-02-20 21:29, pirms 14 gadiem
Nu te jau par to nogurumu pierādās tas,ko es teicu agrāk par galīgi nevajadzīgo spēli ar Vāciju-būtu labāk lidojuši uzreiz uz Kanādu,pirms tam iedodot kādas brīvas dienas,lai atpūšas vīri...
, 2010-02-20 22:11, pirms 14 gadiem
Vēlreiz pārliecinos, ka Matulim izņemot alu, nav citas sarunu tēmas. Nožēlojami.
, 2010-02-20 22:13, pirms 14 gadiem
OMANIDDINAMO rakstīja: pēc viņa vārdiem spriežu vai maz jēga celties šonakt? Ja jau tā piekusuši esam tad jau rezultātu nav ko gaidīt , kā var būt piekusuši pasaulē svarīgākajā hokeja turnīrā.
Dinamo "efekts".... Jūlis ar savu spēļu un treniņu forsēšanu ir izspiedis no mūsu džekiem visu "sulu" un visdrīzākais , ka šitā mērkaķošanās ar "kombekiem" paņēma čaļiem daudz spēka..... tapēc ir zināmas bažas kas vēl būs tajās pēdējās 3 spēlēs, kad lielākā daļa KHL klubu būs kaut cik atpūtušies, bet mūsējie gana kuplā skaitā būs tagad vēl pa OS noņēmušies + vēl aklimatizācija turp un atpakaļ .....
Raiens Millers
Foto: AFP/Scanpix
12

Olimpiskā hokeja turnīra MVP – Millers

Par Vankūveras olimpisko spēļu hokeja turnīra vērtīgāko spēlētāju atzīts ASV izlases vārtsargs Raiens Millers, kura meistarība gan neļāva ASV izlasei izcīnīt uzvaru turnīra finālā. Millers iekļauts arī mediju veidotajā simboliskajā izlasē, kā arī ieguvis turnīra direktorāta balvu.
482

Pēdējais zelts tiek Kanādas hokejistiem

Šovakar Vankūverā tika sadalīts pēdējais XXI ziemas olimpisko spēļu medaļu komplekts. Kanādas izlases hokejisti, ar 3:2 apspēlējot kaimiņus amerikāņus, triumfēja hokeja turnīrā. Uzvaras vārtus papildlaikā guva Sidnijs Krosbijs
Oli Jokinens spēlē pret Slovākijas valstsvienību guva divus vārtus - panāca neizšķirtu un iemeta uzvaras ripu
Foto: AP/Scanpix
94

Bronzu drāmā izrauj Somija

Šodien Vankūverā tika noskaidrota pirmā olimpiskā hokeja turnīra medaļniece. Somijas izlase ''Canada Hockey Place'' ar 5:3 uzveica Slovākijas hokejistus, iegūstot bronzas medaļas. Izšķirošais pārsvars tika iegūts trešajā trešdaļā, gūstot četrus bezatbildes vārtus.