Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:474, Did:0, useCase: 3

Rubenis: "Uz katru startu gāju kā uz pēdējo"

23:00
Vankūvera 2010, OS-Kamaniņas (Vīrieši),
Loch Felix
1.15
David Moller
4.75
Armin Zoggeler
8.00
Albert Demchenko
25.00

Kaut gan četru gadu laikā kopš Turīnas Mārtiņš Rubenis olimpiskajās spēlēs kļuvis no bronzas medaļnieka par otrā desmita braucēju, par Vankūverā sasniegto Mārtiņam nav sarūgtinājuma. "Ja skatās reālo situāciju, augstāk es tikt nevarēju. Tikai nokrist zemāk. Tā ka ar to, kā beigušās sacensības, esmu apmierināts."

Otrajā sacensību dienā Mārtiņam izdevās saglabāt vietu, kādu viņš ieņēma pēc pirmajiem diviem braucieniem, kaut gan trešais brauciens īsti neizdevās. "Kļūmītes bija jau no pašas augšas. Pa sauli šajā trasē vēl nebijām braukuši - tā dažviet žilbināja un radās problēmas atrast īstās līnijas. Iepriekš visu nedēļu šeit lija," pastāstīja Mārtiņš, kura olimpisko finišu par pārdesmit minūtēm aizkavēja tiesneši, sākumā uzaicinot uz dopinga pārbaudi, bet pēc tam - tomēr pārdomājot. Tagad gan Vankūveras spēles aiz muguras, un rezumējums - viss notika tā, kā tam bija jānotiek.

"Šajās sacensībās lielas priekšrocības ieguva tie, kam bija labāks starts. Ja braucieni būtu no augšas, būtu garāka trase, kurā vēl iespējams pacīnīties, un starpība būtu mazāka. Taču tik lēzenā trases augšdaļā, kāda bija tagad - atgūt zaudēto līdz lejai faktiski nav iespējams. To apliecina vāciešu pārākums - ja treniņos gan Cīgelers, gan Demčenko brauca līdzīgi ar Lohu, tad šobrīd viņi ir tālu aizmugurē. Tas paretināja pretendentu rindas, kas varēja būt uz pjedestāla. Taču viss ir tieši tik labi, cik tas var būt. Manuprāt, te nevajag meklēt kādus iemeslus. Vienkārši citi izdarījuši kaut ko labāk un vairāk," Mārtiņš nebija izsitams no līdzsvara ne ar kādiem uzvedinošiem jautājumiem. Arī par saviem nākotnes plāniem.

"Man šobrīd nav atbildes par to, kas bū rīt," šovakar atzina sportists, nekomentējot savus nākotnes plānus un iespējamās karjeras beigas. "Tās ir lietas, kas nāk un iet. Tad, kad nāks tā sajūta, ka tas ir jādara, tad tas arī jādara. Bet šobrīd es esmu šeit, un labprāt aizietu vienkārši apēst vakariņas... Uz šīm spēlēm braucu ar apņēmību katru braucienu izdarīt kā savu pēdējo. Tā arī gāju uz starta. Muguras sāpes netraucēja, un katru braucienu rāvu tik stipri, cik varēju - neko nežēlojot. Šobrīd jūtu, ka ir zināms smagums un stīvums, taču domāju, ka tas pāries. Jāsaka godīgi - kamanas klausīja labi, bet varēja braukt ātrāk..."

Jautājumā par kamanām Mārtiņš jau ir runīgāks. "Ja paskatos, kādas bija Turīnā, un kādas šobrīd - redzu, ka ļoti daudzas idejas ir paņemtas tieši no manām toreizējām kamanām. Uz tā rēķina pielikuši arī citi. Šobrīd saprotu - ja būtu iespēja atrast pietiekami lielu finansējumu, gan Latvijā uz vietas, gan ar citu puišu palīdzību (ar kuriem jau uzsāktas sarunas) - arī ārzemēs, mēs varam tikt uz priekšu. Taču, lai to īstenotu, vajadzīgi diezgan pamatīgi līdzekļi - lai darītu to tik augstā līmenī, kā tas šobrīd pasaulē notiek."

  +4 [+] [-]

, 2010-02-15 04:45, pirms 14 gadiem
Malacis !!!

  +5 [+] [-]

, 2010-02-15 06:47, pirms 14 gadiem
Jā... Viennozīmīgi malacis.Manuprāt, nobrauca cienījami priekš sevis!!!

     [+] [-]

, 2010-02-15 07:05, pirms 14 gadiem
tā ir $aucība no organizatoru puses - 4 gadus cilvēki gatavojas sacensībām vienā trasē, a šie pēdējā dienā pasaka - piedodiet, mūsu trase ir slikta, mēs te nedaudz pamainīsim starta vietas...

     [+] [-]

, 2010-02-15 09:42, pirms 14 gadiem
Žēl, ka trase nebija garāka, jo uz beigām jau konkrēti gāja uz augšu Mārtiņš. Malacis, nav ko teikt! Nostartēja tik labi cik vien varēja tik īsā trasē.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-15 09:55, pirms 14 gadiem
Daukis rakstīja: tā ir $aucība no organizatoru puses - 4 gadus cilvēki gatavojas sacensībām vienā trasē, a šie pēdējā dienā pasaka - piedodiet, mūsu trase ir slikta, mēs te nedaudz pamainīsim starta vietas...
Trasse un situacija visiem bija viena!

Mārtišš nostarteja tik cik sobrid var. Protams ka konkurenti sperusi plasu soli attisttiba ar kamanam, tadel tos nokert ir gruti... Bronza Turinaa bija vairaku faktoru sakritiba, citu neveiksme un pasa veiksme.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-15 15:07, pirms 14 gadiem
Daukis rakstīja: tā ir $aucība no organizatoru puses - 4 gadus cilvēki gatavojas sacensībām vienā trasē, a šie pēdējā dienā pasaka - piedodiet, mūsu trase ir slikta, mēs te nedaudz pamainīsim starta vietas...
Njaa tas gan, bet piemeeram skeletona mums naak par labu, ja ir mazaaka trase, jo dukuriem ir labs ieskreejiens!

     [+] [-]

, 2010-02-15 18:25, pirms 14 gadiem
chubaki rakstīja: Njaa tas gan, bet piemeeram skeletona mums naak par labu, ja ir mazaaka trase, jo dukuriem ir labs ieskreejiens!
Vai tad arī skeletoni un bobi brauks no zemākas vietas? Tas gan būtu slikti, jo paput visi aprēķini...