Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Kanāls VSB piedāvā MotoGP Lielbritānijas Lielās Balvas izcīņu

Andrejs Siliņš

Kanāls VSB piedāvā MotoGP Lielbritānijas Lielās Balvas izcīņu
Marks Markess
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien, 31.augustā un pirmdien, 1.septembrī, „Viasat Sport Baltic” (VSB) pārraidīs MotoGP Pasaules čempionāta motošosejā divpadsmito posmu – Lielbritānijas Lielās Balvas izcīņu.

Iepriekšējā posmā Brno beidzot tika sagaidīts Marka Markesa pirmais zaudējums sezonā – Čehijas Lielo Balvu otro reizi pēdējo trīs gadu laikā izcīnīja Dani Pedrosa, bet pasaules čempions, palaižot priekšā arī Horhi Lorenco un Valentino Rosi, pat nekāpa uz goda pjedestāla un finišēja ceturtais. Kopvērtējumā Markesam šobrīd ir 263, Pedrosam 186, Rosi 173 un Lorenco 137 punkti. Moto2 klasē Brno pirmajās divās vietās finišēja čempionāta līderi Tito Rabats un Mika Kalio. Pirms Lielbritānijas GP Rabats apsteidz savu konkurentu par 14 punktiem. Moto3 klasē Čehijā ārpus goda pjedestāla palika visi vadošie braucēji – Alekss Markess finišēja ceturtais, Džeks Millers piektais. Kopvērtējumā Milleram ir 169, Markesam 146, Efrenam Vaskesam 145 punkti.

VSB komentētājs Tāls Meļķis: “Iepriekšējais, Čehijas MotoGP posms paliks atmiņā ar faktu, ka Marks Markess NEUZVARĒJA! Tas gan nebūtu jāuzskata par kādu sportiskās formas kritumu, drīzāk noņemts smagais "neuzvaramā" psiholoģiskais slogs un var sākt uzvarēt atkal... Tradicionālajiem sekotājiem Pedrosam, Rosi un Lorenco nervus var pakutināt Kračlovs vai Smits, kuriem starts mājas trasē var dot brīžiem iztrūkstošo motivācijas dzirksti. Moto2 klasē fokuss uz Rabata un Kalio cīņu, kur Kalio joprojām ir iedzinēja lomā. Tradīciju un tehnikas cienītājiem būs interesanti vērot 50-gadīgā Makviljamsa startu ar leģendārās britu motomarkas Brough Superior "karbonizēto" sacīkšnieku. Moto3 klases līderis Džeks Millers koncentrēsies uz pēdēja apļa pēdējiem pagriezieniem, kur pēdējās sacīkstēs izšķīrās pjedestāla sastāvs un vietas pirmajā desmitniekā.”

VSB komentētājs Aldis Putniņš: “Šajā nedēļas nogalē Lielbritānijas GP jau piekto reizi notiks Silverstonas trasē, kur MotoGP atgriezās 2010.gadā pēc 23 gadu pārtraukuma. Tomēr Silverstonas trases un motošosejas virsotnes kombinācija ir jāizbauda kamēr vēl tas iespējams - pēc diviem gadiem MotoGP pārcelsies uz jauno trasi Velsā. Jāizbauda ir arī cīņa čempionātā, jo iepriekšējā posmā Brno trasē beidzot tika pielikts punkts Marka Markesa uzvaru sērijai. Turklāt spānis un pārliecinošais čempionāta līderis nekāpa pat uz goda pjedestāla. Savu pirmo uzvaru kopš pagājušā gada Malaizijas GP izcīnīja Dani Pedrosa, savukārt Silverstonā savu pirmo uzvaru sezonā centīsies izcīnīt arī Valentīno Rosi vai Horhe Lorenco, kur abi ir bijuši uz goda pjedestāla pēdējos divos posmos un kuri Silverstonas ātrajos līkumos izjutīs sava Yamaha motocikla priekšrocības.”

MotoGP Lielbritānijas GP kanālā VSB komentēs Tāls Meļķis un Aldis Putniņš.

MotoGP Lielbritānijas GP kanālā VSB:

• Svētdien, 31.augustā 13:05 MotoGP Lielbritānijas GP. Moto2.
• Pirmdien, 1.septembrī 6:30 MotoGP Lielbritānijas GP. MotoGP.
• Pirmdien, 1.septembrī 7:50 MotoGP Lielbritānijas GP. Moto3.