Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

MotoGP trešais posms VSB pārraidē

MotoGP trešais posms VSB pārraidē
Marks Markess
Foto: AP/Scanpix

Svētdien, 27aprīlī, "Viasat” sporta kanāls "Viasat Sport Baltic” (VSB) pārraidīs MotoGP pasaules čempionāta motošosejā trešo posmu – Argentīnas Lielās Balvas izcīņu. Nenokavējiet MotoGP tikai kanālā VSB!

Pēc 14 gadu pārtraukuma MotoGP ierodas Argentīnā uz sezonas trešo posmu. No 1961. līdz 1963. un no 1981. līdz 1999.gadam Pasaules čempionāts motošosejā notika Huana un Oskara Galvesu trasē Buanosairesā. Tagad MotoGP posms notiks jaunajā Termas de Rio Hondo trasē, vairāk kā 1000 km uz ziemeļiem no Buenosairesas. MotoGP klasē sezonas pirmajos divos uzvarēja 20 gadīgais pasaules čempions Marks Markess, ar kuru pirmajā posmā teju līdz pašam finišam cīnījās Valentino Rosi, bet iepriekšējā posmā Ostinas trasē Markess otrajā vietā atstāja savu tautieti un komandas biedru Dani Pedrosu. Moto2 klasē Katarā uzvarēja Esteve Rabats, Ostinā Marks Vinjaless un abi spānieši ir arī pirmajās vietās čempionāta kopvērtējumā – pirmais ir Rabats ar 45, Vinjaless ir otrais ar 38 punktiem. Moto3 klasē abos pirmajos posmos uzvarēja deviņpadsmitgadīgais austrālietis Džeks Millers. Kopvērtējumā otrais šobrīd ir Efrens Vaskess, trešais Romano Fenati.

VSB komentētājs Tāls Meļķis: “Lielās motošosejas atgriešanās Argentīnā pēc 14 gadu pauzes. Kārtējā jaunā trase, par kuru komandām un braucējiem ir minimāla informācija. Lai gan MotoGP klasē viss rit pēc Honda (lasi Repsola, Markesa...) plāniem. Divas bezproblēmu uzvaras, kamēr konkurenti cīnās ar tehniskām ķibelēm un savā starpā. Gaidām, ko jaunu rādīs Lorenco (ir bijis kritiens pirmajā aplī un falšstarts...), brīnumu no Rosi (pjedestāls un viens viduvējs rezultāts...), vēl vienu pjedestālu no Ducati (viens jau bijis...). Moto2 klasē čempiona pretendenta cienīgu sniegumu sāk rādīt Vinjaless, bet pretinieku un pretendentu ir daudz vairāk kā MotoGP. Moto3 - klase, kur pirmajā kopvērtējuma desmitniekā ir tikai trīs spāņi. Austrālietim Milleram pagaidām ir 100% rezultāts un teorētiski visas iespējas to saglabāt.”

VSB komentētājs Aldis Putniņš: “Jauns pieturas punkts kalendārā un jauna neredzēta trase Argentīnā ar skanīgu nosaukumu "Autodromo Termas de Rio Hondo". Tomēr grūti iedomāties, ka favorīts uz uzvaru mainīsies. Marks Markess uzvarēja atklāšanas posmā Katarā, kad vēl tikai atveseļojās no kājas lūzuma, un iznīcināja visus arī otrajā posmā ASV. Šobrīd rodas sajūta, ka Marka Markesa uzvaru gājienu var apturēt tikai viens cilvēks - viņš pats. Komandas biedrs Dani Pedrosa ir pilnībā sagrauts un arī pats spānis atzīst, ka zaudējis šajā cīņā. Arī Horhes Lorenco izredzes uz titulu ir vārgas pēc kritiena Katarā un muļķīgās kļūdas startā Ostinā. Šeit varētu spekulēt par to, cik lielā mērā Lorenco problēmu sakne slēpjas Markesa dominantē. Vēl paliek Valentīno Rosi, kurš bija lielisks pirmajā posmā, bet pazuda pelēcībā otrajā. Svētdien visi viņi satiksies aci pret aci ātrajā Autodromo Termas de Rio Hondo trasē.”

MotoGP Argentīnas GP kanālā VSB komentēs Tāls Meļķis un Aldis Putniņš.

MotoGP Argentīnas GP kanālā VSB:
• Svētdien, 27.aprīlī 20:10 MotoGP Argentīnas GP. Moto3.
• Svētdien, 27.aprīlī 21:20 MotoGP Argentīnas GP. Moto2.
• Svētdien, 27.aprīlī 22:30 MotoGP Argentīnas GP. MotoGP.

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
"Viasat" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja