Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB: Fetels svētdien Budas trasē var izcīnīt ceturto titulu

Andrejs Siliņš

VSB: Fetels svētdien Budas trasē var izcīnīt ceturto titulu
Sebastjans Fetels
Foto: Digitale/Scanpix

Šonedēļ „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā Pirmās Formulas Indijas GP treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides.

Sebastians Fetels jau svētdien Indijas Lielās Balvas laikā var izcīnīt savu ceturto titulu. Šobrīd Red Bull pilotam ir 297, Fernando Alonso 207, turklāt vācietis uzvarējis deviņās, spānietis divās sacīkstēs. Tas nozīmē, ka Fetelem ir jāizcīna par desmit punktiem vairāk nekā Alonso, lai kļūtu par Pasaules čempionu. 63 gadu laikā pie četriem vai vairāk tituliem tikuši tikai trīs piloti – argentīnietis Huans Manuels Fanhio, francūzis Alēns Prosts un vācietis Mihaels Šūmahers. Fanhio to paveica 46, Prosts 38 un Šūmahers 32 gadu vecumā. Bet Sebastianam Fetelam šobrīd ir tikai 26 gadi.

Protams, ilgu laiku likās, ka Fanhio rekordu – 5 čempiona tituli - neviens nepārspēs. Šūmahera rekordi turēsies ja ne mūžību, tad vismaz pārdesmit gadus noteikti, bet tagad Fetels jau šosvētdien var izcīnīt savu ceturto titulu. Un tas tikai 26 gados! Arī pats septiņkārtējais Pasaules čempions Mihaels Šūmahers jau atzinis, ka tautietim ir pa spēkam viņa rekordus labot. Fetels ir uzvarējis abās līdzšinējās Indijas GP, uz goda pjedestāla otrā pakāpiena abos gadījumos kāpa Marks Vēbers, bet pa vienai 3.vietai ir Alonso un Luisam Hamiltonam.

Tieši Indijā Sebastjans Fetels var izcīnīt savu ceturto titulu un viņam pat nav jāuzvar

VSB komentētājs Aldis Putniņš: “Šis būs tikai trešais Indijas GP Formula 1 vēsturē, tomēr tas acīmredzot izrādīsies arī pēdējais uz nenoteiktu laiku. Atklāšana 2011.gadā bija lieliska, tomēr sacīkstes Buddh International trasē neizvērtās aizraujošas un, galvenais, nesekoja arī atbalsts no valdības. Tieši otrādi - šogad bargāka nodokļu politika organizatoriem izmaksās papildus 5 miljonus, bet birokrātija sagādā pamatīgas raizes komandām, ārzemju līdzjutējiem un žurnālistiem. Neskatoties uz problēmām, tieši Indijā Sebastjans Fetels var izcīnīt savu ceturto titulu un viņam pat nav jāuzvar, lai gan šeit vācietis ir absolūti dominējis. Līdzšinējās divās sacīkstēs ir divas uzvaras, divas pole, visi apļi vadībā un pilnai laimei trūkst tikai ātrākais aplis 2011.gadā. Arī Red Bull jau Indijā var nodrošināt sev Konstruktoru kausu, kamēr nežēlīga cīņa ir sākusies par otro vietu starp Ferrari, Mercedes un Lotus, kas pēdējos posmos manāmi ir uz viļņa.“

Indijas GP latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Ģirts Timrots, Jānis Janševics un Aldis Putniņš.

Indijas Grand Prix kanālā „Viasat Sport Baltic”:

Piektdien, 25.oktobrī, plkst. 7:30 F1 Indijas GP 1.treniņbraucieni.
Piektdien, 25.oktobrī, plkst. 11:30 F1 Indijas GP 2.treniņbraucieni.
Sestdien, 26.oktobrī, plkst. 8:25 F1 Indijas GP 3.treniņbraucieni.
Sestdien, 26.oktobrī, plkst. 11:25 F1 Indijas GP kvalifikācija.
Svētdien, 27.oktobrī, plkst. 11:20 F1 Indijas GP.