Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Šonedēļ VSB: MotoGP ASV posms un spīdveja Eiropas "Grand Prix"

Jānis Pārums

Šonedēļ VSB: MotoGP ASV posms un spīdveja Eiropas "Grand Prix"
Tomašs Golobs
Foto: Rafal Paszek, scigacz.pl

Šonedēļ „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā MotoGP Pasaules čempionāta motošosejā Kataras Lielās Balvas izcīņu un Pasaules čempionāta spīdvejā Eiropas Lielās Balvas izcīņu Bidgoščā, Polijā. MotoGP Kataras GP kanālā VSB komentēs Tāls Meļķis un Aldis Putniņš.

MotoGP pirmajā posmā Katarā MotoGP klasē uzvarēja pasaules čempions Horhe Lorenco, apsteigdams savu jauno/veco komandas biedru Valentino Rosi. Moto2 klasē ātrākais bija spānietis Pols Espargaro, bet mazākajā Moto3 uzvarēja vēl viens spānietis Luiss Saloms. Amerikas Lielās balvas izcīņa notiks vēl joprojām jaunajā Ostinas trasē, kuru pirmie iemēģināja F1 piloti.

Kas notiks Amerikā?

VSB komentētājs Tāls Meļķis: „Pirmais no šīgada trijiem posmiem Amerikā. Un tikai otrā sezonas sacīkstes, turklāt pilnīgi jaunā trasē. Jau pirmais, Kataras MotoGP posms uzjundīja nedaudz padzisušo interesi par visaugstākā līmeņa motošoseju. Pirmssezonas testi runāja par labu hondām, pirmā sacīkstes piederēja jamahām, itāļi sola uzlabojumus jau vistuvākajā laikā. Ko spēs visiem maz zināmajā trasē Lorenco, Rosi un Markess? Kuri būs tuvākie šīs trijotnes pretinieki Amerikā un varbūt turpmākajā sezonā? Savukārt mazākajām (lasi mazjaudīgākajām) Moto2 un Moto3 klasēm īsts pārbaudījums būs trase ar 41 metru augstuma starpību.”

Dani Pedrosa nevar cerēt uz finiša spurtu

VSB komentētājs Aldis Putniņš: „Jauno trasi Teksasā vispirms iesvētīja Formula 1, bet šajā sezonā otro čempionāta posmu Ostinas apkaimē aizvadīs MotoGP kopā ar abām mazākajām klasēm. Kalendārā tas būs jau trešais MotoGP posms ASV teritorijā - čempionāta organizatori ir labi parūpējušies par moto ražotājiem un tie nevar sūdzēties par čempionāta atpazīstamības trūkumu ASV. To veicina arī spēcīgā amerikāņu braucēju kopiena un pēctecība Pasaules motošosejas čempionātā. Šogad amīšu krāsas aizstāvēs Bens Spīss un Nikijs Heidens, kurš pagaidām ir pēdējais (2007.gadā) amerikāņu MotoGP čempions. Tostarp uzvara Teksasā visvairāk ir vajadzīga "Repsol Honda" komandai, kura aizvadīja testus šajā trasē, taču sezonu kārtējo reizi nespēja sākt ar uzvaru. Uzvaru spurts sezonas otrajā pusē, kā tas Dani Pedrosas gadījumā bija pērn, var izrādīties par vēlu.”

Pasaules čempionātā spīdvejā pirmajā posmā Jaunzēlandē pa 15 punktiem izcīnīja divi poļu spīdvejisti - Jaroslavs Hampels un divkārtējais pasaules čempions Tomašs Golobs. 2012.gada pasaules čempions Kriss Holders izcīnīja tikai 9 punktus un ieņēma 8.vietu.

MotoGP Kataras GP kanālā VSB:

• Sestdien, 20.aprīlī 23:00 MotoGP Amerikas GP. Kvalifikācija.
• Svētdien, 21.aprīlī 23:00 MotoGP Amerikas GP. Moto3.
• Pirmdien, 22.aprīlī 0:10 MotoGP Amerikas GP. Moto2.
• Pirmdien, 22.aprīlī 1:20 MotoGP Amerikas GP. MotoGP.

Pasaules čempionāta spīdvejā Eiropas GP kanālā VSB:

• Sestdien, 20.aprīlī 20:00 PČ spīdvejā. Eiropas Grand Prix