Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

MotoGP piektais posms VSB pārraidē

MotoGP piektais posms VSB pārraidē
Marks Markess
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien, 18.maijā, "Viasat Sport Baltic” (VSB) pārraidīs MotoGP pasaules čempionāta motošosejā piekto posmu – Francijas Lielās Balvas izcīņu. Nenokavējiet MotoGP tikai kanālā VSB!

Pasaules čempionam MotoGP klasē Markam Markesam ir tikai 21 gads, taču šosezon jaunais spānis, šķiet, vairāk varēs domāt par dažādu motošosejas rekordu labošanu, nevis cīņu ar konkurentiem. Ne Honda komandasbiedrs Dani Pedrosa, ne abi "Yamaha" braucēji Valentino Rosi un Horhe Lorenco nav spējuši liegt Markesam izcīnīt uzvaras pirmajos četros posmos. Pagājušajā, debijas sezonā MotoGP klasē, Markam pasaules čempiona titulam pietika ar 6 uzvarām. Šogad to pašu uzvaru skaitu Markess var sasniegt jau pēc divām nedēļām Itālijas GP laikā. Moto2 klasē iepriekšējā posmā Spānijā uzvaru izcīnīja soms Mika Kalio, kurš tagad no kopvērtējuma līdera Esteves Rabata atpaliek 16 punktus. Moto3 klasē otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja itālis Romano Fenati, bet pirmo divu posmu uzvarētājs austrālietis Džeks Millers finišēja ceturtais. Kopvērtējumā Milleram šobrīd ir 79, Fenati 74 punkti.

VSB komentētājs Tāls Meļķis: “Piektais MotoGP posms Francijā izraisa dalītas izjūtas. Ja būs labs laiks (un tādu sola) tad Markesam ir lielas iespējas turpināt fantastisko pole+uzvara sēriju, kurā pārējiem ir statistu lomas. Tas gan neizslēdz aizraujošas cīņas starp Rosi, Pedrosu un Lorenco, kuriem noteikti pievienosies vēl kāds. Iepriekšējos gados mainīgie laika apstākļi Francijas sacīkstēs bieži vien deva negaidītus rezultātus finišā - no trīs Rosi pjedestāliem ar "Ducati", divi sasniegti tieši šeit... Moto2 klasē "Marc VDS" sacīkšu dueta Rabats/Kalio līderpozīcijas noteikti centīsies apstrīdēt minimums seši braucēji. Moto3 sāk iezīmēties sezonas intriga - Millers vai Fenati. Abiem ir savas stiprās puses, bet ir arī vājās... Iespējams visu izšķirs psiholoģiskā sagatavotība, un Fenati uz šo brīdi ir priekšā.”

VSB komentētājs Aldis Putniņš: “Dzīve ir ideāla, ja esi Marks Markess. Četras uzvaras pēc kārtas visos šī gada MotoGP posmos, pārliecinoša līderpozīcija kopvērtējumā un jauns līgums ar "Repsol Honda" līdz 2016.gadam. Arī šajā nedēļas nogalē Francijā retais būs tik drosmīgs, lai apgalvotu, ka galvenais favorīts nav Markess. Tomēr pēdējos testos Heresā manāmu progresu panācis arī Horhe Lorenco, kura iztrūkumu starp vadošajiem braucējiem sacīkstēs esam izjutuši visvairāk. "Yamaha" atklāja, ka mīkstās riepas ir tās, ar kurām Lorenco varētu uzspiest cīņu pat Markesam. Turklāt Lemānas trasē (ne gluži tajā, kur notiek slavenās 24 stundu sacīkstes) lietus ir biežs viesis un tas iejaucās arī pērn, kad Markess finišēja 'tikai' trešais.”

MotoGP Francijas GP kanālā VSB komentēs Tāls Meļķis un Aldis Putniņš.

MotoGP Francijas GP kanālā "Viasat Sport Baltic”:
• Svētdien, 18.maijā 11:55 MotoGP Francijas GP. Moto3.
• Svētdien, 18.maijā 13:15 MotoGP Francijas GP. Moto2.
• Svētdien, 18.maijā 14:50 MotoGP Francijas GP. MotoGP.

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
"Viasat" sabiedrisko attiecību projektu vadītāja