Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB piedāvā ABN AMRO Pasaules Tenisa turnīru

Jānis Pārums

VSB piedāvā ABN AMRO Pasaules Tenisa turnīru
Ernests Gulbis
Foto: Jānis Cīrulis

Šonedēļ tiešraidēs „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) pārraidīs ABN AMRO Pasaules Tenisa turnīru. Dalībnieku vidū ir labākais latviešu tenisists Ernests Gulbis un ATP pirmā desmitnieka spēlētāji Rodžers Federers, Huans Martins del Potro un Rišārs Gaskē. ABN AMRO Pasaules Tenisa turnīru komentēs VSB komentētāji Māris Rozentāls un Pēteris Siksnis.

ABN AMRO Pasaules Tenisa turnīrs

Turnīrs ilgu laiku bija pazīstams ar nosaukumu “Rotterdam Open”. 1974.gadā par uzvarētāju kļuva mājinieks Toms Okers. Līdz nākamajai holandieša uzvarai bija jāgaida garš 21 gads, kad labākais Roterdamā bija Ričards Krajīčeks, šobrīd turnīra direktors. Starp turnīra uzvarētājiem ir leģendārie tenisisti Artūrs Ešs, Džimijs Konorss, Bjerns Borgs, Stefans Edbergs, Boriss Bekers un divreiz arī Rodžers Federers. Ernests Gulbis turnīra pirmajā kārtā pārliecinoši ar 6:2, 6:1 uzvarēja mājnieku Robinu Hāsi.

VSB komentētājs Māris Rozentāls par turnīru: “Vispirms jau ir liela cerība ne tikai pašam ieraudzīt, bet arī parādīt Ernestu Gulbi. Kvalifikācijā Ernests aizvadīja divus labus mačus, uzvarot ukraini Sergiju Stahovski un vācieti Tobiasu Kamki. Pamatturnīra pirmajā kārtā Gulbis ļoti pārliecinoši apspēlēja mājnieku Robinu Hāzi un tagad spēlēs ar pasaules 7.raketi Huanu Martinu del Potro. Argentīnietis šobrīd nav pārāk labā formā – Austrālijas Open del Potro zaudēja francūzim Žeremijam Šardī. Par pirmo pārsteiguma jau parūpējies francūzis Džo Vilfrīds Conga, kurš pirmajā kārtā zaudēja holandietim Igoram Saislingam, līdz ar to īsti neredzu, kurš varētu traucēt Rodžeram Federeram tikt līdz finālam. Būs interesanti paskatīties, ko Roterdamā izdarīs jaunie spēlētāju – tādi kā slovaks Martins Kližans, bulgārs Grigors Dimitrovs. No divdesmitgadnieku plejādes pirmajā kārtā polis Ježijs Janovičs zaudēja par sevi ATP rangā 40 vietas zemāk esošajam Viktoram Hanesku. Readzēsim vai jaunā viļņa pārstāvji turpinās izstumt no pozīcijām veco gvardi – Nieminenu, Davidenko, Južniju. Bet domājot par potenciālajiem uzvarētājiem, skaidrs, ka Federeram pretējā zarā spēcīgais tenisists ir Huans Martins del Potro.”

ABN AMRO Pasaules Tenisa turnīrs kanālā VSB:

• Ceturtdien, 14.februārī, plkst. 12:00 ABN AMRO Pasaules Tenisa turnīrs. 1/8 fināli
• Piektdien, 15.februārī, plkst. 15:45 ABN AMRO Pasaules Tenisa turnīrs. 1/8 fināli
• Piektdien, 15.februārī, plkst. 22:40 ABN AMRO Pasaules Tenisa turnīrs. 1/4 fināli
• Sestdien, 16.februārī, plkst. 15:45 ABN AMRO Pasaules Tenisa turnīrs. 1/4 fināli
• Sestdien, 16.februārī, plkst. 21:45 ABN AMRO Pasaules Tenisa turnīrs. 1/2 fināli
• Svētdien, 17.februārī, plkst. 15:30 ABN AMRO Pasaules Tenisa turnīrs. Fināls