Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB tiešraidē: Vai Fetels pie ceturtā titula tiks jau Japānā?

Jānis Pārums

VSB tiešraidē: Vai Fetels pie ceturtā titula tiks jau Japānā?
Sebastjans Fetels
Foto: Digitale/Scanpix

Šonedēļ „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā Pirmās Formulas Japānas GP treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides. Vai F1 tituls atkal tiks izcīnīts Japānā?

Ir 2013.gada oktobra vidus un F1 titula cīņa atkal var izšķirties tieši Japānā. Ja Sebastians Fetels Suzukas trasē izcīna uzvaru, bet Fernando Alonso nefinišē augstāk par 9.vietu, Fetels jau Japānā tiks pie sava ceturtā titula četru gadu laikā. Red Bull formulu ātrums pēdējos četros posmos šajā sezonā un Fetela trīs uzvaras Suzukā pēdējo četru gadu laikā, neļauj daudz šaubīties par pirmā nosacījuma izpildi. Toties Alonso finišs devītajā vai zemākā vietā gan ir mazticams. Vienīgo reizi zemāk par astoto vietu Fernando ir bijis Malaizijā, kad Ferrari līderis otrā apļa sākumā palika bez priekšējā antispārna un izstājās.

Līdzšinējās 28 Japānas Lielās Balvas izcīņās pārliecinoši labākais pilots ir bijis Mihaels Šūmahers, kurš izcīnījis sešas uzvaras un astoņas reizes sācis sacīkstes no pirmās starta vietas. Tomēr Fertels savam jaunības dienu elkam strauji tuvojas – Sebastians sestdien un svētdien Suzukā var izcīnīt savu piekto pole position un ceturto uzvaru.

Pēdējos četrus gadus pole Suzukā izcīnījis Sebastjans Fetels un trijos gadījumos viņš to spējis pārvērst uzvarā
VSB komentētājs Aldis Putniņš: “Jau nedēļu pēc Korejas GP Formula 1 pārceļas uz Japānu, kur pilotus un komandas gaida leģendārā Suzukas trase, kura savulaik tika uzbūvēta pēc Honda kompānijas dibinātāja pasūtījuma. Ne velti Suzuka iet pie sirds ļoti daudziem pilotiem, jo šajā trasē pilotu meistarībai ir krietni lielāka nozīme kā citur. Pirmais sektors vien sastāv no vairākiem ātrajiem līkumiem ('Esses' un 'Dunlop'), kur trajektorijas kļūda vienā līkumā vēl smagāk atsauksies uz nākamajiem un galarezultātā labs apļa laiks ir vējā. Šeit īstais brīdis piebilst, ka pēdējos četrus gadus pole Suzukā izcīnījis Sebastjans Fetels un trijos gadījumos viņš to spējis pārvērst uzvarā. Ja Red Bull izdosies aizvadīt nedēļas nogali bez kļūdām un ņemot vērā tendences un notikumus iepriekšējos posmos, mēs varam nesapņot par citu uzvarētāju.“

Japānas GP latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Ģirts Timrots, Jānis Janševics un Aldis Putniņš.

Japānas Grand Prix kanālā „Viasat Sport Baltic”:

• Piektdien, 11.oktobrī, plkst. 4:00 F1 Japānas GP 1.treniņbraucieni.
• Piektdien, 11.oktobrī, plkst. 8:00 F1 Japānas GP 2.treniņbraucieni.
• Sestdien, 12.oktobrī, plkst. 4:55 F1 Japānas GP 3.treniņbraucieni.
• Sestdien, 12.oktobrī, plkst. 7:55 F1 Japānas GP kvalifikācija.
• Svētdien, 13.oktobrī, plkst. 8:50 F1 Japānas GP.